Użytkownik
Ranga
Obserwator
Tak to wiąże się z utratą gwarancjidumel_17 pisze:Czy jeżeli zdejmę simlocka w telefonach z Orange i Plusa to czy stracę gwarancję producenta.
Przeczytaj sobie dowolny regulamin Plusa:IzabelaR pisze:Tak to wiąże się z utratą gwarancji
W przypadku usunięcia blokady SIM Lock poza Salonem Firmowym Plus w sposób nie uzgodniony z Polkomtel Abonent traci prawo do
bezpłatnej obsługi serwisowej aparatu telefonicznego w ramach gwarancji, rękojmi lub uprawnień z tytułu niezgodności z umową jeżeli
wada / niezgodność z umową powstała w związku z usunięciem blokady SIM Lock.
warto tylko dodać, że niektóre telefony w Plusie nie mają simlocków sam to sprawdzałem, były to modele N73, E65 oraz N95, oryginalnie bez sima...sam byłem w szoku, ale to prawda..Kaczy pisze:Przeczytaj sobie dowolny regulamin Plusa:IzabelaR pisze:Tak to wiąże się z utratą gwarancji
Kod: Zaznacz całyJak widać gwarancja jest nie ważna w momencie jak ktoś "skopie" telefon przy ściąganiu simlocka.W przypadku usunięcia blokady SIM Lock poza Salonem Firmowym Plus w sposób nie uzgodniony z Polkomtel Abonent traci prawo do bezpłatnej obsługi serwisowej aparatu telefonicznego w ramach gwarancji, rękojmi lub uprawnień z tytułu niezgodności z umową jeżeli wada / niezgodność z umową powstała w związku z usunięciem blokady SIM Lock.
Z doświadczenia wiem, że serwisy przyjmują telefony ze ściągniętymi simlockami. Nawet w takiej sytuacji jak telefon szwankuje z powodu softu. A soft bym naruszony poprzez ściągnięcie sima.
A tak na koniec to o simlocku było już wiele razy na telepolis.
ale w czym wyjść na swoje? jak zauważysz niektóre telefony np. w Plusie nie mają blokady była seria gdzie N73 nie miała blokady, E65, N95(sam wszytko sprawdzałem), więc wydaje mi się, że założenie blokady to dodatkowy koszt, dlatego jest nadzieja, że może operatorzy zaczną rezygnować z blokady simlockmikage1 pisze:każda sieć zakłada simlocki żeby wyjść na swoje...
Tylko wiesz E65 czy N95 to telefony "dla bizmesmenów" i to może jest zasadnicza sprawa albo być może nie zakładają simlocka bo boją się coś spartolić w telefonie. W Orange czy nawet Erze nie sprawdzają czy jest simlock. Mój kumpel miał duża awarię telefonu miał zdjęty i bez problemu udzielili gwarancji. Mówię o Orange.dechomenon pisze:ale w czym wyjść na swoje? jak zauważysz niektóre telefony np. w Plusie nie mają blokady była seria gdzie N73 nie miała blokady, E65, N95(sam wszytko sprawdzałem), więc wydaje mi się, że założenie blokady to dodatkowy koszt, dlatego jest nadzieja, że może operatorzy zaczną rezygnować z blokady simlockmikage1 pisze:każda sieć zakłada simlocki żeby wyjść na swoje...
to dziwne bo ja na Allegro od czasu do czasu spotykam Nokie N95 właśnie z sim-lockiem Plusa bezpośrednio od klientów Polkomtela...dechomenon pisze:ale w czym wyjść na swoje? jak zauważysz niektóre telefony np. w Plusie nie mają blokady była seria gdzie N73 nie miała blokady, E65, N95(sam wszytko sprawdzałem)