dechomenon pisze:takiej gwarancji bym nie dawał, miałem przypadki, że przyszła do mnie babka, co dostała mms'a i miała miał błąd komunikacji...(brak ustawień) zostało wszystko ustawione, i nadal były problemy z pobraniem wiszącej wiadomości, dopiero kolejna wysłana, dało się ją odebrać...to są przykłady jakie sam przechodziłem w POS-ie
no to doprecyzuję; Jeśli nie przyszła informacja o wiadomości MMS do odczycie na serwerze WWW operatora (interfejs przeglądarki) tylko mamy monit o nadejściu wiadomości MMS w telefonie to powinno dać się ją pobrać. W tym pierwszym przypadku tylko pobranie będzie nie możłiwe...
Dodam że można sobie taki monit ustawić ręcznie. W ustawieniach jest taka opcja jak "pobieraj ręcznie"... i będzie skutkowo tak samo, jakby były błędne ustawienia

a tak na prawdę wszystko będzie tip top.
dechomenon pisze:
no to różnie trafialiśmy, bo u mnie nie raz reset z akumulatorem pomagał, bo zostały już wykonane wszystkie czynności i tylko pozostała ta opcja...
ja logicznie tego nie obejmuje co by tu reset akumulatora pomagał. Wyjęcie baterii tak na prawdę nic nie resetuje. Ani EEPROM'u w telefonie, ani ROM'u ani nic. Jedyne co, to rozładuje oddzielną baterię zegara (dla której jest różny czas "podtrzymania" zależnie od modelu telefonu).