• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 38 z 131
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 131

#243588  autor: Jedrker
 03 sty 2008, 14:07
soul blade,
nie, bo mi się abo kończy 1 kwietnia, 2008m a juz po świętach 27 Grudnia miałem oferte, ale z niej nie skorzystałem, rezygnuję z tego opa.

#243626  autor: arkady123
 03 sty 2008, 15:39
mi umowa konczy się 30 marca a oferte dostałem 27 grudnia.

#243635  autor: dechomenon
 03 sty 2008, 16:29
D@rio pisze:czekam na szczegóły oferty dechomenon. Udowodnij.
proszę abo za 100zł do tego 180min do wszystkich sieci, obniżenie stawki do 0.43gr i wychodzi nam 0.24gr do wszystkich...

#243637  autor: D@rio
 03 sty 2008, 16:30
dechomenon pisze:
proszę abo za 100zł do tego 180min do wszystkich sieci, obniżenie stawki do 0.43gr i wychodzi nam 0.24gr do wszystkich...
no ale zaraz zaraz, jak obniżenie stawki do 0,43gr. na jakiej podstawie? Wytłumacz jasno skąd Ci się wzięło 0,43 a skąd 0,24 bo... nie kumam dziś coś.

Obrazek

#243639  autor: dechomenon
 03 sty 2008, 16:36
D@rio pisze: no ale zaraz zaraz, jak obniżenie stawki do 0,43gr. na jakiej podstawie? Wytłumacz jasno skąd Ci się wzięło 0,43 a skąd 0,24 bo... nie kumam dziś coś.
sory pakiet miał być 190min. ok już tłumaczę, przejscie bezpłatnie na elastyczną 100, gdzie standard stawka wynosi 0,48zł obniżamy o 10% daje nam 0,43zł jeśli dołożę pakiet 190min do wszystkich dodatkowo, to masz 100:0,43=232,55min + 190min=422min za 100zł czyli 100:422=0,23zł/min

#243641  autor: D@rio
 03 sty 2008, 16:42
dechomenon pisze:
sory pakiet miał być 190min. ok już tłumaczę, przejscie bezpłatnie na elastyczną 100, gdzie standard stawka wynosi 0,48zł obniżamy o 10% daje nam 0,43zł jeśli dołożę pakiet 190min do wszystkich dodatkowo, to masz 100:0,43=232,55min + 190min=422min za 100zł czyli 100:422=0,23zł/min
ale co Ty liczysz netto... on nie ma firmy. To osoba fizyczna. Ten klient o którym mówimy nie prowadzi działalności gospodarczej...

Pozatym, jeśli klient dzwoni do sieci stacjonarnych to Twoje wyliczenia bierze w łeb, ponieważ mają one tylko sens przy założenia że większa ilość połączenia to połączenia M2M poza interconnect.

a te 190 min. to rozumiem że jest taka oferta ANZ, tak?

Obrazek

#243644  autor: dechomenon
 03 sty 2008, 16:48
Pozatym, jeśli klient dzwoni do sieci stacjonarnych to Twoje wyliczenia bierze w łeb, ponieważ mają one tylko sens przy założenia że większa ilość połączenia to połączenia M2M poza interconnect.

a te 190 min. to rozumiem że jest taka oferta ANZ, tak?
upsss to źle odczytałem klienta, ale mi chodziło o pingnomore, on nie ma biznesu? ok nie wnikam, pomyliłem się. Ceny liczyłem netto, dlaczego bierze to wyliczenie na łeb ? skoro te minuty są do wszystkich operatorów i na stacjonarne też nie ma rozdzielenia...tak 190min to ANZ

#243707  autor: D@rio
 03 sty 2008, 20:47
dechomenon pisze: skoro te minuty są do wszystkich operatorów i na stacjonarne też nie ma rozdzielenia...tak 190min to ANZ
hehe, tak tylko że na stacjonarne można mieć minutę za 0,12gr. więc po co przepłacać... ;-)
dechomenon pisze:ale mi chodziło o pingnomore, on nie ma biznesu?
nie ma. Nie każdy ma... ;-)

Obrazek

#243723  autor: dechomenon
 03 sty 2008, 21:20
D@rio pisze: hehe, tak tylko że na stacjonarne można mieć minutę za 0,12gr. więc po co przepłacać...
no tak od tej storny się zgodzę...ale jak napisałem minuta wyjdzie dość tanio...

#243768  autor: mikage1
 04 sty 2008, 00:15
Kamill23 pisze:W salonie jeszcze nie byłem, rownież jeszcze nie dzwonili (...)

2 Gdybym jednak musiał zapłacić punktami (mam ok. 4500) to czy w pierwszej kolejności zabiora mi punkty naliczone najwcześniej? chodzi mi o to żeby nie stracić punktów bo sa przecież ważne przez 3 lata.

3 A może lepiej przedłużyć umowe w salonie i tam negocjować, czy to nie za wiele da? Czy w salonie warto powoływać się na ofertę internetową czy to raczej bez sensu?

4 No i na koniec najlepsze. Wchodzę wczoraj na stronke Orange w prozpozycje przedłuzenia umowy a tam... wcześniej w umowie z telefonem proponowali mi 15zł do Orange przez rok oraz 50MB na internet przez rok a teraz dorzucili jeszcze darmowe rozmowy z 3 numerami przez 12 miesięcy!! Z jednej strony fajnie ale z drugiej burzy mi to koncepcje abonamentu ;) Bo po co mi teraz darmowe wieczory. Pytanko jest takie. Czy po tych 12 miesiącach moge wyłaczyć te darmowe numery czu musze za nie płacić? W regulaminie pisza tak: pkt 4 Kwota zobowiązania w ofercier Nowy Twój Plan i kwota abonamentu w ofercie Plan na Rozmowy nie obejmuje opłaty za usługę. Po zakończeniu okresu promocyjnego usługa pozostaje właczona i będzie za nia pobierana opłąta 20zł.
Ale w punkcie 5 pisza tak:
Wyłaczenie usługi w trakcie umowy będzie jednoznaczne z rezygnacja z korzyści wynikających z Promocji w stosunku do usługi
pkt 6 po wyłaczeniu usługi nie ma mozliwości jej ponownego właczenia na zasadach promocyjnych
I jeszcze w punkcie 14 pisza o spodobach wylaczenia uslugi. Pelen tekst: http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 586059.pdf
To wkoncu można wylaczyc ta usluge czy nie mozna?

Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale na pierwszym koncie oprocz abonamentu 55złmam jeszcze BE - 60zł
ad 2. punkty zdejmują od najstarszych;
ad 3. sprawdż ofertę w salonie, bo nie jest tożsama z internetową; raczej nie ma sensu powoływanie się na internetową ofertę w salonie, bo konsultant może Ci zaoferować to, na co mu pozwala system;
ad 4. ja dostałem "wszyscy w orange 18" na 9 miesięcy za darmo, w 10 miesiącu mogę wyłączyć lub zapłacić - więc tak to moim zdaniem należy rozumieć - poza tym moge wyłączyć wcześniej, ale już nie będę mógł włączyć ponownie jako gratisu, tylko normalnie, odpłatnie;
ad BE - jeżeli masz to jako osobną umowę, to raczej jest bez znaczenia - ja mam na koncie 4 numery i oferta dla każdego jest oddzielna i uwzglednia tylko opłaty ponoszone na dany numer, chyba że w przypadku internetu jest inaczej, choć watpię...

#243772  autor: soul blade
 04 sty 2008, 01:20
ja u tego opa zostaje jesli chodzi o przedluzenie umowy poniewaz mam chyba z 80% kontaktów z orange wiec mi to pasi tak jak jest

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić

#243904  autor: piterek1
 04 sty 2008, 21:49
W salonie jeszcze nie byłem, rownież jeszcze nie dzwonili. w więc:

3 A może lepiej przedłużyć umowe w salonie i tam negocjować, czy to nie za wiele da? Czy w salonie warto powoływać się na ofertę internetową czy to raczej bez sensu?
Z mojego doświadczenia wynika, że najlepsza oferte proponują konsuktanci dzwoniący z propozycją przedłużenia umowy. Oferta w salonie jest żenująca - w moim przypadku zero upustu na aparat, jedynie promocja "co za numer" i "przyjaciel" darmo na 2 lata w przypadku umowy bez telefonu

#243933  autor: dechomenon
 04 sty 2008, 23:13
piterek1 pisze: Z mojego doświadczenia wynika, że najlepsza oferte proponują konsuktanci dzwoniący z propozycją przedłużenia umowy. Oferta w salonie jest żenująca - w moim przypadku zero upustu na aparat, jedynie promocja "co za numer" i "przyjaciel" darmo na 2 lata w przypadku umowy bez telefonu
oj mało wiesz o działaniu punktów sprzedaży, w punkcie po prostu mają sztywną ofertę, zrozumu to, że jest to narzucone odgórnie. I oferta jest taka jaką daje operator...a że w biurze obsługi można coś wynegocjować to już inna bajka...dlaczego bo sprzedaż odbywa się poza dealerem

#243984  autor: mikage1
 05 sty 2008, 13:48
piterek1 pisze: Z mojego doświadczenia wynika, że najlepsza oferte proponują konsuktanci dzwoniący z propozycją przedłużenia umowy. Oferta w salonie jest żenująca - w moim przypadku zero upustu na aparat, jedynie promocja "co za numer" i "przyjaciel" darmo na 2 lata w przypadku umowy bez telefonu
kiedy ja podpisywałem aneks najgorsza oferta była na www, a telefoniczna i salonowa w zasadzie się nie różniła (poza tym, o czym pisalem wcześniej, czyli o kolejności wpisywania bonusło/usług w system przez konsultanta w salonie)

#244180  autor: Kamill23
 06 sty 2008, 01:23
Mam jeszcze takie pytanie. Jak juz wspomnialem umowa wygasa mi 3 marca. Zeby ja rozwiązać musze zlożyć pismo najpóźniej mięsiąc przed tym terminem jesli tego nie zrobie będu musial zapłacić abonament za kolejny okres rozliczeniowy. Czy tak samo jest z przedłużaniem umowy? Tzn jesli przedłuże ją np dopiero 15 lutego - czyli na mniej niż miesiąc przed wygasnieciem to nowa zacznie obowiazywac dopiero od 3 kwietnia? Czy może mogę przedłużyć nawet 2 marca a od 3 i tak bedzie juz obowiazywac nowa?

#244184  autor: dechomenon
 06 sty 2008, 04:11
Kamill23 pisze:Czy może mogę przedłużyć nawet 2 marca a od 3 i tak bedzie juz obowiazywac nowa?
nie wiem jaki oni mają termin ale powinno być tak, że jeśli przedłużysz 15lutego to od 3 marca wchodzą Tobie nowe warunki i nowa umowa...bo w Plusie jest tak, że mają 7dni do wprowadzenia abonamentu czyli jeśli przyjdziesz 2 dni przed okresem rozliczeniowym, możesz trafić na takie coś, że nie wejdziesz w nowy plan taryfowy...

#244195  autor: Kamill23
 06 sty 2008, 10:23
Wielkie dzięki za pomoc szczególnie dla mikage1 i dechomenona. Szkoda ze nie moge kliknąć w "pomógł" ;) Gdyby ktoś jeszcze wiedział jak dokładnie jest w Orange - odnośnie mojego ostatniego pytania byłoby super.

#244197  autor: PingNoMore
 06 sty 2008, 10:59
Gdyby ktoś jeszcze wiedział jak dokładnie jest w Orange - odnośnie mojego ostatniego pytania byłoby super.
Jeżeli masz Twój Plan lub Nowy Twój Plan to nowe warunki wejdą po zakońceniu starej umowy czyli 3 maraca. Gdybyś miał Jedną Ideę to nowe warunki weszły by w następnym okresie rozliczeniowym po tym jak podpisany aneks dotarł do operatora (sytuacja pewnie by się zmieniła gdy Jedna Idea zamieniana by była na np. Nowy Twój Plan).

#244210  autor: mikage1
 06 sty 2008, 12:09
Kamill23 pisze:Mam jeszcze takie pytanie. Jak juz wspomnialem umowa wygasa mi 3 marca. Zeby ja rozwiązać musze zlożyć pismo najpóźniej mięsiąc przed tym terminem jesli tego nie zrobie będu musial zapłacić abonament za kolejny okres rozliczeniowy. Czy tak samo jest z przedłużaniem umowy? Tzn jesli przedłuże ją np dopiero 15 lutego - czyli na mniej niż miesiąc przed wygasnieciem to nowa zacznie obowiazywac dopiero od 3 kwietnia? Czy może mogę przedłużyć nawet 2 marca a od 3 i tak bedzie juz obowiazywac nowa?
- przedłużenie - wchodzi od nowego okresu rozliczeniowego (na pewno po zakończeniu okresu umowy, a nie jestem pewien jeśli chodzi o ten okres 3 miesięcy przed końcem umowy, kiedy możesz już podpisać aneks - nowy plan taryfowy wejdzie chyba po zakończeniu okresu poprzedniej umowy) - czyli teoretycznie mozesz iść nawet 2 marca, ale w praktyce lepiej idź 3-4 dni przed końcem okresu rozliczeniowego
- rozwiązanie umowy - następuje na koniec pełnego okresu rozliczeniowego następującego po okresie rozliczeniowym w którym zostało złożone wymówienie - czyli jesli u Ciebie okresy rozliczeniowe kończą się np 5 danego miesiąca (bo 3 marca to jak rozumiem koniec umowy a nie okresu rozliczeniowego) - a oni ustalają poczatek okresu na najbliższy możliwy termin po podpisaniu umowy - jest chyba z osiem takich terminów w miesiącu), to jeżeli chcesz, żeby tego przykładowego 5 marca umowa została zakończona, wymówienie musisz złożyć przed 5 lutym

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#244212  autor: fajnex
 06 sty 2008, 12:23
Mam pytanie.

Czy przedłużając umowę na orange.pl (wiem ze odradzacie :!: ) można wybrać długość umowy (12,24,30) w zestawie bez telefonu :?:

Obrazek
Obrazek
  • Strona 38 z 131
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 131
  • 1
  • 36