Kamill23 pisze:W salonie jeszcze nie byłem, rownież jeszcze nie dzwonili (...)
2 Gdybym jednak musiał zapłacić punktami (mam ok. 4500) to czy w pierwszej kolejności zabiora mi punkty naliczone najwcześniej? chodzi mi o to żeby nie stracić punktów bo sa przecież ważne przez 3 lata.
3 A może lepiej przedłużyć umowe w salonie i tam negocjować, czy to nie za wiele da? Czy w salonie warto powoływać się na ofertę internetową czy to raczej bez sensu?
4 No i na koniec najlepsze. Wchodzę wczoraj na stronke Orange w prozpozycje przedłuzenia umowy a tam... wcześniej w umowie z telefonem proponowali mi 15zł do Orange przez rok oraz 50MB na internet przez rok a teraz dorzucili jeszcze darmowe rozmowy z 3 numerami przez 12 miesięcy!! Z jednej strony fajnie ale z drugiej burzy mi to koncepcje abonamentu

Bo po co mi teraz darmowe wieczory. Pytanko jest takie. Czy po tych 12 miesiącach moge wyłaczyć te darmowe numery czu musze za nie płacić? W regulaminie pisza tak: pkt 4 Kwota zobowiązania w ofercier Nowy Twój Plan i kwota abonamentu w ofercie Plan na Rozmowy nie obejmuje opłaty za usługę. Po zakończeniu okresu promocyjnego usługa pozostaje właczona i będzie za nia pobierana opłąta 20zł.
Ale w punkcie 5 pisza tak:
Wyłaczenie usługi w trakcie umowy będzie jednoznaczne z rezygnacja z korzyści wynikających z Promocji w stosunku do usługi
pkt 6 po wyłaczeniu usługi nie ma mozliwości jej ponownego właczenia na zasadach promocyjnych
I jeszcze w punkcie 14 pisza o spodobach wylaczenia uslugi. Pelen tekst:
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 586059.pdf
To wkoncu można wylaczyc ta usluge czy nie mozna?
Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale na pierwszym koncie oprocz abonamentu 55złmam jeszcze BE - 60zł
ad 2. punkty zdejmują od najstarszych;
ad 3. sprawdż ofertę w salonie, bo nie jest tożsama z internetową; raczej nie ma sensu powoływanie się na internetową ofertę w salonie, bo konsultant może Ci zaoferować to, na co mu pozwala system;
ad 4. ja dostałem "wszyscy w orange 18" na 9 miesięcy za darmo, w 10 miesiącu mogę wyłączyć lub zapłacić - więc tak to moim zdaniem należy rozumieć - poza tym moge wyłączyć wcześniej, ale już nie będę mógł włączyć ponownie jako gratisu, tylko normalnie, odpłatnie;
ad BE - jeżeli masz to jako osobną umowę, to raczej jest bez znaczenia - ja mam na koncie 4 numery i oferta dla każdego jest oddzielna i uwzglednia tylko opłaty ponoszone na dany numer, chyba że w przypadku internetu jest inaczej, choć watpię...