dechomenon pisze:ja to widzę od innej strony, poznałem trochę to środowisko...i raczej te kobitki co je zmieniałeś, on nie spełniały celów polkomtela i jednym z nich była obsługa klienta, ale Ci co robią dobrą robotę myślę, że od razu te skargi nie wpłyną na takie drastyczne posunięcia...dużo zależy od statusu g300..
ja też poznałem i wiem że są niestety też wady.
Pozatym, skargi jak skargi. Zalezy na co, kto pisze, jak pisze i co chodzi. Ale nie można wobec tego tak obojętnie podchodzić. Pozatym, zawsze znajdzie się (albo już jest) ktoś nowy/następny na to stanowisko. A przecież klientów można przerzucić, przenieść do nowego opiekuna. To żaden problem - jedno oficjalne pismo i telefon...
dechomenon pisze:...ta praca nie jest łatwa...nie realizujesz planów polkomtela oni Tobie dziękują...i basta
a z tym jest bardzo różnie. Zależy od "konkurencji" w terenie, województwa i zapotrzebowania...
dechomenon pisze:to jest po prostu odpowiedź na ogłoszenie...ja wiem, że średnio na 10handlowców zostaje 2, ale Ci co zostaną to już zostają na długo...
nie ma reguły. Niektórzy awansują, niektórzy zostają, niektórzy odchodzą. Pozatym, ta praca jak większość także wiąże się ze stresem i odpowiedzialnością...