• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 37 z 131
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 131

#241305  autor: D@rio
 22 gru 2007, 21:19
dechomenon pisze:jaki jest okres wypowiedzenia umowy w orange?
taki sam jak w Plusie.

Obrazek

#241374  autor: dechomenon
 23 gru 2007, 04:32
D@rio pisze:taki sam jak w Plusie.
dzięki...

#242482  autor: ferdywaldek
 28 gru 2007, 16:01
Witam w moim przypadku sytuacja wyglada tak:
mam aobonament 25 zl (ok.33 minuty do wszystkich), w sieci jestem od 5 lat, niedlugo konczy mi sie umowa, dzis dzwonila pani z propozycja przedluzenie umowy (podala mi oferte z telefonem bo taka mnie interesowala): umowa na 36 miesiecy, skasowanie punktow profit (590) i nokia 6300 w "super promocyjnej" cenie 289 zl, abonament bez zmian. Wydaje mi sie ze ta propozycja jest bardzo kiepska ze wzgledu na to, ze 5 lat temu przy podpisywaniu umowy otrzmalem telefon wartosci okolo 700-800 zl za 49 zl, 2 lata temu telefon wartosci ok. 350 zl za 1zl, a teraz za telefon wart obecnie na allegro 500-600zl mam placic prawie 300zl i jeszcze umowa na 36 miesiecy.
Dlatego zastanawiam nad przeniesieniem numeru do konkurencji - abonament play lajt 30zl (ok. 82 minuty do wszytskich) tam nie dosc ze dostane wiecej minut, to dobry telefon w niskiej cenie i na 24 miesiace. Calosc by mnie kosztowala 150 zl (tel samsung l760-49zl, aktywacja 50zl, przeniesienie nr -61zl)
Zastanawiam sie tez nad zakupem telefonu nokia 6300 (bardzo mi sie podoba, zalezy mi zeby go miec) za te nawet 600zl i przejsciu na karte (oczywcie nie w orange, bo tu zamiast byc taniej to jest drozej)
Co wy byscie mi poradzili? Czy sadzicie ze orange zaproponuje mi cos lepszego gdy zobacza wniosek o przeniesienie numeru do play? Z góry dzieki.

#242495  autor: babeo
 28 gru 2007, 16:57
ferdywaldek pisze: Czy sadzicie ze orange zaproponuje mi cos lepszego gdy zobacza wniosek o przeniesienie numeru do play?
Przy takim abo, nie liczyłbym na cuda.

#242513  autor: PingNoMore
 28 gru 2007, 19:08
Ja będę mógł przedłużyć umowę już za 6 dni. U mnie średnia rachunków to około 160 zł więc mam nadzieję, że uda mi się coś ciekawego wynegocjować. Na telefonie mi nie zależy.

#242595  autor: Jedrker
 29 gru 2007, 08:41
babeo pisze:Przy takim abo, nie liczyłbym na cuda.
Ja też mając abo na jednym z numerów telefonów za 25 zł, dostałem taką ofrtę , że nic tylko śmiać się.
Zadzwonie dzisiaj do nich, i powiem krótko, dostanę taką propozycję jak ma play, jeśli chodzi o telefony w kwocie abonamentu 30 zł, albo nara pomarańczo :D

#242628  autor: Krzysztof_91
 29 gru 2007, 13:02
A ja bez żadnych negocjacji i rozmów napisałem rezygnację z usług Orange ;] Abonament 25 zł w Twoim Nowym Planie. Przejrzałem tylko to co oferuje na www program propozycja ale nic ciekawego nie widziałem. Jako że mam umowę z Plus (2 numery) to może zaproponują mi jakąś lepszą ofertę? Jak myślicie? W Plusie mam 2 aktywacje po 75 zł. I chciałbym dołożyć właśnie taką 25 zł. Kiedyś dzwonili do mnie z jakąś ofertą chyba 30 zł, ale było wtedy jeszcze za wcześnie na nowy telefon. Jak myślicie, co mogą zaoferować? :P

Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie...

#242701  autor: ferdywaldek
 29 gru 2007, 20:04
Jedrker pisze:Zadzwonie dzisiaj do nich, i powiem krótko, dostanę taką propozycję jak ma play, jeśli chodzi o telefony w kwocie abonamentu 30 zł, albo nara pomarańczo :D
to daj znac jak cos utargujesz

#242844  autor: fajnex
 30 gru 2007, 15:55
Ja mam nastepujące pytanie.

Moja umowa kończy się za rok. Ale już teraz zastanawiam się czy można w ramach Propozycji obniżyć kwotę zobowiązania z 55zł do 25 zł :?: Ile czasu przed skończeniem umowy można podpisać aneks :?:

Obrazek
Obrazek

#242853  autor: Jedrker
 30 gru 2007, 16:37
ferdywaldek pisze:to daj znac jak cos utargujesz
orangutan to xxx.
Tragedia.
Powiedzieli mi , że to ostateczna oferta, więc powiedziałem, przechodzę do innej sieci, w poniedziałek wyśle faksem rezygnacje i nara orange, witaj play :)
Dzisiaj kupiłem sobie fonik samsung l760 za 900 zeta, mam play karte, :) dodatkowo z 3 numerów orange rezygnuje w przyszłym roku, orange to żałosna firma, jest coraz gożej :)

#242924  autor: Btk_Tomas
 30 gru 2007, 22:25
fajnex pisze:Ja mam nastepujące pytanie.

Moja umowa kończy się za rok. Ale już teraz zastanawiam się czy można w ramach Propozycji obniżyć kwotę zobowiązania z 55zł do 25 zł :?: Ile czasu przed skończeniem umowy można podpisać aneks :?:
Aneks możesz podpisać najwcześniej 90 dni przed końcem umowy.
Niestety jeżeli obniżysz abo to i tak wejdzie ono w życie w pierwszym cyklu po zakończeniu dotychczasowej umowy.

#242927  autor: mikage1
 30 gru 2007, 22:28
fajnex pisze:Ja mam nastepujące pytanie.

nie tyle w ramach propozycji co poprostu podpisując nową umowę możesz zmniejszyć kwotę zobowiązania - w ramach propozycji to dostaniesz raczej nowy fon, albo rabaty bądź dodatkowe usługi na jakiś czas
aneks można podpisac jakoś 3 miesiące przed końcem umowy

#243554  autor: PingNoMore
 03 sty 2008, 08:46
Od dzisiaj ja mam możliwość przedłużenia umowy. Propozycja, która jest na stronie internetowej jest żenująca. U mnie średnia wysokść rachunku to około 160 zł, więc czegoś ciekawego mogę się spodziewać, zwłaszcza, że chcę podpisać umowę na rok bez telefonu.

#243555  autor: dechomenon
 03 sty 2008, 08:55
PingNoMore pisze:Od dzisiaj ja mam możliwość przedłużenia umowy. Propozycja, która jest na stronie internetowej jest żenująca. U mnie średnia wysokść rachunku to około 160 zł, więc czegoś ciekawego mogę się spodziewać, zwłaszcza, że chcę podpisać umowę na rok bez telefonu.
szkoda, że nie jesteś w Plusie bo przy Twoich rachunkach, bez telefonu zrobił bym Ci minutę za 20gr do wszystkich sieci...

#243557  autor: PingNoMore
 03 sty 2008, 09:33
dechomenon pisze:szkoda, że nie jesteś w Plusie bo przy Twoich rachunkach, bez telefonu zrobił bym Ci minutę za 20gr do wszystkich sieci...
Dzwoniłem na *400 i chyba zdecyduję się na ofertę Co za numer. W tej ofercie minuta do wszystkich sieci kosztuje 37,5 gr. i do tego przez 6 miesięcy pakiet Wieczory i Weekendy 60 za darmo. Oferta nie jest zła.

#243559  autor: Kamill23
 03 sty 2008, 09:44
Witam wszystkich. 3 marca konczy mi sie umowa w Orange - 55zł (25zł wszyscy i na wszystko, 30zł - 3 darmowe numery). Do tej pory myślałem o przedłużeniu umowy przez internet ale ostatnio orange troche namieszlala mi w glowie ;) Teraz myśle o abonamencie 40zł (25 wszyscy i na wszystko, 15zł - darmowe wieczory)
Od razu zaznaczam ze nie pytam Was o nic co mozna bez trudu znalezć na stronie orange - tam szukałem już dokładnie. ;) W salonie jeszcze nie byłem, rownież jeszcze nie dzwonili. w więc:

1 Przy przedłużaniu umowy przez internet ceny telefonów mam identyczne jak nowy klijent, to normalne? Moge je jakoś negocjować? Myslałem o Motoroli K1 na spredaż - do wziecia za 49zł. (w salonie chyba 99zł) Gdybym dostał ją za złotówkę bez odliczania punktów profit byłoby fajnie.

2 Gdybym jednak musiał zapłacić punktami (mam ok. 4500) to czy w pierwszej kolejności zabiora mi punkty naliczone najwcześniej? chodzi mi o to żeby nie stracić punktów bo sa przecież ważne przez 3 lata.

3 A może lepiej przedłużyć umowe w salonie i tam negocjować, czy to nie za wiele da? Czy w salonie warto powoływać się na ofertę internetową czy to raczej bez sensu?

4 No i na koniec najlepsze. Wchodzę wczoraj na stronke Orange w prozpozycje przedłuzenia umowy a tam... wcześniej w umowie z telefonem proponowali mi 15zł do Orange przez rok oraz 50MB na internet przez rok a teraz dorzucili jeszcze darmowe rozmowy z 3 numerami przez 12 miesięcy!! Z jednej strony fajnie ale z drugiej burzy mi to koncepcje abonamentu ;) Bo po co mi teraz darmowe wieczory. Pytanko jest takie. Czy po tych 12 miesiącach moge wyłaczyć te darmowe numery czu musze za nie płacić? W regulaminie pisza tak: pkt 4 Kwota zobowiązania w ofercier Nowy Twój Plan i kwota abonamentu w ofercie Plan na Rozmowy nie obejmuje opłaty za usługę. Po zakończeniu okresu promocyjnego usługa pozostaje właczona i będzie za nia pobierana opłąta 20zł.
Ale w punkcie 5 pisza tak:
Wyłaczenie usługi w trakcie umowy będzie jednoznaczne z rezygnacja z korzyści wynikających z Promocji w stosunku do usługi
pkt 6 po wyłaczeniu usługi nie ma mozliwości jej ponownego właczenia na zasadach promocyjnych
I jeszcze w punkcie 14 pisza o spodobach wylaczenia uslugi. Pelen tekst: http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 586059.pdf
To wkoncu można wylaczyc ta usluge czy nie mozna?

5 Ostatnie pytanie. Inny telefon na innym koncie. Z tym ze abonament to tylko 25zł wszyscy i na wszystko. Chce na niego abonbament 40zł identyczny jak ten na pierwszy telefon. Czy wogole moge lcizyc na jakiekolwiek upusty na telefony porzy takiem abonamencie Przynajmniej 40-50zł.?

Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale na pierwszym koncie oprocz abonamentu 55złmam jeszcze BE - 60zł
Pozdriawiam i dziekuje za cierpliwośc ;)

#243569  autor: D@rio
 03 sty 2008, 11:59
dechomenon pisze:
szkoda, że nie jesteś w Plusie bo przy Twoich rachunkach, bez telefonu zrobił bym Ci minutę za 20gr do wszystkich sieci...
czekam na szczegóły oferty dechomenon. Udowodnij.

Obrazek

#243574  autor: soul blade
 03 sty 2008, 12:46
Ja z takim pytaniem do wszystkich z orange na abo o ile najwcześniej mogą się odezwać w sprawie przedłużenia umowy ?? Słyszałem że 3 max miechy najwcześniej.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2008, 12:47 przez soul blade, łącznie zmieniany 1 raz.

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić

#243575  autor: PingNoMore
 03 sty 2008, 12:47
soul blade pisze:Ja z takim pytaniem do wszystkich z orange na abo o ile najwcześniej mogą się odezwać w sprawie przedłużenia umowy ?? Słyszałem że 3 max najwcześniej.
95 dni.

#243578  autor: soul blade
 03 sty 2008, 13:27
Aha dzięki za info ;) no ale chyba nie zawsze tak robią ??

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić
  • Strona 37 z 131
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 131
  • 1
  • 35
  • 36