Witam wszystkich. 3 marca konczy mi sie umowa w Orange - 55zł (25zł wszyscy i na wszystko, 30zł - 3 darmowe numery). Do tej pory myślałem o przedłużeniu umowy przez internet ale ostatnio orange troche namieszlala mi w glowie

Teraz myśle o abonamencie 40zł (25 wszyscy i na wszystko, 15zł - darmowe wieczory)
Od razu zaznaczam ze nie pytam Was o nic co mozna bez trudu znalezć na stronie orange - tam szukałem już dokładnie.

W salonie jeszcze nie byłem, rownież jeszcze nie dzwonili. w więc:
1 Przy przedłużaniu umowy przez internet ceny telefonów mam identyczne jak nowy klijent, to normalne? Moge je jakoś negocjować? Myslałem o Motoroli K1 na spredaż - do wziecia za 49zł. (w salonie chyba 99zł) Gdybym dostał ją za złotówkę bez odliczania punktów profit byłoby fajnie.
2 Gdybym jednak musiał zapłacić punktami (mam ok. 4500) to czy w pierwszej kolejności zabiora mi punkty naliczone najwcześniej? chodzi mi o to żeby nie stracić punktów bo sa przecież ważne przez 3 lata.
3 A może lepiej przedłużyć umowe w salonie i tam negocjować, czy to nie za wiele da? Czy w salonie warto powoływać się na ofertę internetową czy to raczej bez sensu?
4 No i na koniec najlepsze. Wchodzę wczoraj na stronke Orange w prozpozycje przedłuzenia umowy a tam... wcześniej w umowie z telefonem proponowali mi 15zł do Orange przez rok oraz 50MB na internet przez rok a teraz dorzucili jeszcze darmowe rozmowy z 3 numerami przez 12 miesięcy!! Z jednej strony fajnie ale z drugiej burzy mi to koncepcje abonamentu

Bo po co mi teraz darmowe wieczory. Pytanko jest takie. Czy po tych 12 miesiącach moge wyłaczyć te darmowe numery czu musze za nie płacić? W regulaminie pisza tak: pkt 4 Kwota zobowiązania w ofercier Nowy Twój Plan i kwota abonamentu w ofercie Plan na Rozmowy nie obejmuje opłaty za usługę. Po zakończeniu okresu promocyjnego usługa pozostaje właczona i będzie za nia pobierana opłąta 20zł.
Ale w punkcie 5 pisza tak:
Wyłaczenie usługi w trakcie umowy będzie jednoznaczne z rezygnacja z korzyści wynikających z Promocji w stosunku do usługi
pkt 6 po wyłaczeniu usługi nie ma mozliwości jej ponownego właczenia na zasadach promocyjnych
I jeszcze w punkcie 14 pisza o spodobach wylaczenia uslugi. Pelen tekst:
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 586059.pdf
To wkoncu można wylaczyc ta usluge czy nie mozna?
5 Ostatnie pytanie. Inny telefon na innym koncie. Z tym ze abonament to tylko 25zł wszyscy i na wszystko. Chce na niego abonbament 40zł identyczny jak ten na pierwszy telefon. Czy wogole moge lcizyc na jakiekolwiek upusty na telefony porzy takiem abonamencie Przynajmniej 40-50zł.?
Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale na pierwszym koncie oprocz abonamentu 55złmam jeszcze BE - 60zł
Pozdriawiam i dziekuje za cierpliwośc