duzo opinii mało wiedzy. ja używam neca e616v od 3 lat. gdy go kupowałem to nie było mu równych. teraz po 3 latach tez jest mało równie dobrych telefonów. mam 2 baterie, ładowarke w której można ładowac jedną baterie podczas gdy drugą się na mieście uzywa. macie gdzieś to? co do wiesznia to wiesza mi się tylko i wyłącznie jak wchodzę czy wychodzę z metra. powiedzmy raz na tydzień przy intensywnym korzystaniu z tego srodka lokomocji. bateria trzyma 3-4dni. oczywiście duża, bo mała po 3 latach użytkowania to dobrze jak 2 dni pociągnie. wyświetlacz miodzio. takie tel jak nowe sonyericssony maja 1,8 1,9 2,0 cala i rozdzielczośc 176*220 ?? co to jest do cholery najnowszy sonyericsson za 1000zł? nec z przed 3 lat ma i wiekszy wyswietlacz i lepsza rozdzielczośc. ma i wad nie powiem. małe karty pamięci, brak radia, ograniczenia bluetootha czy duży rozmiar. ale czy np nokia n82 jest mniejsza?? no nie wiem. wyswietlacz podobny (zarówno wielkość jak i rozdzielczośc), A-gps którym ludzie się podniecają w nowej noki n82 moj nec z przed 3 lat ma. a nokia jako nowośc kosztuje obecnie 2000zł. jak dla mnie przez 3 lata bardzo mało się zmieniło i cieżko dorwać nowy tel w cenie do 700zł który by był dla niego godnym nastepcą w mojej kieszeni. oczywiście chciałbym miec sporo lepszy tel bo bez sensu jest zmieniac na porównywalny i dopłacać 700. miałem kilka tel w swoim zyciu i poza neckiem dobrze wspominam tylko siemensa sl45i. pozdrawiam