Na rok i 10 miesięcy ten temat mnie już raczej nie dotyczy

Przedłużyłem umowę na warunkach które chciałem [nie do końca wszystko było OK ale najważniejsze że się udało]
Dziękuję wszystkim użytkownikom forum, za pomoc i inspirację swych działań. Bez tego forum pewnie byłbym skazany na standardową ofertę przygotowaną "specjalnie" dla mnie
Dla wszystkich nie do wiarków, iż można coś wywalczyć - piszę Można !!! Wystarczy tylko chcieć.
Jeżeli sępisz złotówkę na połączenie z Telefonicznym biurem obsługi abonenta - napisz do nich m@ila. Opisz co chcesz, jakie masz oczekiwania a oni skontaktują się z Tobą [będziesz rozmawiał z tymi ludźmi co coś mogą zmienić, a nie z Panienkami ktore są w stanie przedstawić Ci jedynie standardową ofertę, a jak próbujesz coś negocjować to słyszysz jak "mantrę" nic nie można zminić. Prawdopodobnie oni nawet nie mają wglądu w Twoje dane .... bo są to pracownicy z firmy zewnętrznej.
Era to nie jest instytucja charytatywna. Jeżeli sam/sama nie wyjdziesz im na przeciw i nie przedstawisz co chcesz, potraktują Cię jak klienta zadowolonego z tego co otrzymał - bo niby skąd moają wiedzieć iż jest inaczej? Z ludzi którzy podpisują umowę na pierwszej propozycji ERA ma największy zysk.
Więc walczcie o swoje!