Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Pokryli całe miasto? Skorzystali z istniejących lokalizacji czy budowali coś tylko pod 3G?koralowiec1 pisze:Wczoraj odpalili nadajniki 3G w Elblągu. HSDPA też jest. Jednego dnia całe miasto włączyli.
Tym to już mnie zażyłeśDzisiaj byłem nad morzem a tam w Mikoszewie, Jantarze i Stegnie też stoi 3G...
Czemu cie az tak to dziwi. Moze mieli wolne zasoby transmisyjne w okolicy a jak podlaczali Elblag to te miejscowosci sa po drodze (pewnie RNC w Gdansku/Gdyni). To 3G tam sie bardzo przyda na okres wakacyjny, bo nad morzem w dzien to siec jest wiecznie zajeta, a o transmisji danych to mozna zapomniec nawet pozno wieczorem. Zreszta na ten UMTS + HSDPA to sie troche osob lokalnych moze skusic caly rok i sie inwestycja zwrociMixiorek pisze:Tym to już mnie zażyłeśkoralowiec1 pisze:Dzisiaj byłem nad morzem a tam w Mikoszewie, Jantarze i Stegnie też stoi 3G...dziwne miejsce sobie wybrali na 3G
Widzę, że są to miejscowości obok siebie. Może obsługuje je jeden nodeB?
?!?!?! Możesz jaśniej? Gdyż jeżeli chodzi o generalne stwierdzenie, że nie pozwala na wykonywanie videocalli do innych sieci to muszę się nie zgodzić. Chodzą pięknie zarówno do ery, play jak i plusa.koralowiec1 pisze:Orange narazie nie pozwala dzwonić do innych sieci.
aż sprawdziłem, orange > play, jak najbardziej video. Pamiętaj że obie osoby muszą mieć włączone 3G i być w zasięgu 3Gkoralowiec1 pisze:Heh... w pełni wykorzystać telefon... Od soboty szukam znajomego w Orange z telefonem 3G żeby przetestować wideorozmowę. Orange narazie nie pozwala dzwonić do innych sieci. Jak to się mówi: jak nie urok, to sraczka
Dokładnie, testowałem z D@riem wideorozmowe jakiś rok temu i wszystko działało bez problemu. Ja mam telefon w Orange a D@rio chyba miał wtedy w Plusie.D@rio pisze:pierwsze słysze i nie potwierdzam...