• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 116 z 318
  • 1
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 318

#239255  autor: Prometo
 13 gru 2007, 18:58
dawoo1 pisze:źle sie wyraziłem aga,wiem że standardowa oferta to 65zł którą proponują konsultanci,ale chyba nikt nie bierze tego co na początku proponują.tą propozycję z upustem dostałem z działu rozwiązywania umów czy jak to się tam nazywa,tylko czy można coś jeszcze wytargować?
Nic więcej nie wytargujesz. Sam napisałeś, że jest to oferta z działu rozwiązywania umów. :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#239307  autor: user_delete17
 13 gru 2007, 22:32
Witam,
Proszę o wyrozumiałość i pomoc w wyjaśnieniu.
Otrzymałem standardową ofertę na przedłużenie umowy. Patrzę na stronach Ery, liczę i wychodzi mi, że koszt utrzymania numeru przez 2 lata w ofercie za 45zł to 1080 w tym łącznie 3920 minut.
Koszt zakupu nowej aktywacji w ofercie za 40zł to 1010zł na 2 lata i łącznie 3840 minut.
Dzieląc koszt przez minuty wychodzi mi, że kupując nową aktywację jest o 2 grosze na minucie taniej. Wiem, że to śmiesznie pieniądze, ale tak z ciekawości chciałbym zapytać czy dobrze liczę i to prawda, czy gdzieś popełniłem błąd.
Z góry dziękuję. Za wyrozumiałość także.

#239343  autor: aga
 14 gru 2007, 08:44
johnny dobrze liczysz. Niestety z reguły nowi abonenci mają lepszą ofertę niż dotychczasowi klienci i dlatego trzeba negocjować. Przeczytaj sobie parę stron wstecz, to dowiesz się, że można coś wynegocjować. 16,50 zł za ofertę z telefonem to już dobra propozycja.

#239348  autor: user_delete17
 14 gru 2007, 09:36
aga dzięki za odpowiedź. Niestety w BOK powiedziano mi, że nie ma innych ofert. Rozwiązałem umowę i za tydzień powinno nastąpić wyłączenie telefonu. Mam jeszcze 2 numery w Erze i jednego TT, więc wypowiadam wszystkie. Skoro nowi mają nieco lepiej, a nie chcą mi dać innej oferty to trudno.

#239353  autor: aga
 14 gru 2007, 10:13
johnny pisze:Niestety w BOK powiedziano mi, że nie ma innych ofert.
W BOA zawsze dają standardową ofertę. Trzeba powiedzieć, że się chce w takim razie rozwiązać umowę i jak przełącza do działu rozwiązywania umów, to tam można negocjować. Mnie od razu pan zapytał dlaczego chcę rozwiązać umowę i dlaczego jestem niezadowolona z ich usług. Potem zaproponował 16,50 za ofertę z telefonem i zapytał czy taka oferta mnie satysfakcjonuje. No i doszliśmy do porozumienia :-)
johnny pisze:Rozwiązałem umowę i za tydzień powinno nastąpić wyłączenie telefonu.
Czyli rozumiem, że wypowiedzenie złożyłeś jakiś czas temu, bo przecież jest miesięczny okres wypowiedzenia. Poza tym do ostatniego dnia można wycofać wypowiedzenie.
Ja na twoim miejscu próbowałabym coś wynegocjować, zwłaszcza że masz kilka numerów w Erze.

#239357  autor: user_delete17
 14 gru 2007, 10:51
aga pisze:Trzeba powiedzieć, że się chce w takim razie rozwiązać umowę i jak przełącza do działu rozwiązywania umów, to tam można negocjować. Mnie od razu pan zapytał dlaczego chcę rozwiązać umowę i dlaczego jestem niezadowolona z ich usług. Potem zaproponował 16,50 za ofertę z telefonem i zapytał czy taka oferta mnie satysfakcjonuje. No i doszliśmy do porozumienia :-)
Ja już umowy wypowiedziałem wszystkie jakiś czas temu, a teraz się kończy jedna z nich, a po nowym roku następne.
aga pisze: Czyli rozumiem, że wypowiedzenie złożyłeś jakiś czas temu, bo przecież jest miesięczny okres wypowiedzenia. Poza tym do ostatniego dnia można wycofać wypowiedzenie.
Ja na twoim miejscu próbowałabym coś wynegocjować, zwłaszcza że masz kilka numerów w Erze.
Ale właśnie w tej sprawie do nich dzwoniłem i powiedzieli mi, że to co dostałem pocztą jest jedyną ofertą. Oczywiście powiedziałem, że już złożyłem wypowiedzenie. Nic to nie zmieniło. Brak innych ofert.
Co ciekawe to miałem ten numer chyba z 5 lat. Rachunki nie były małe. Pewnie się zdarzył po drodze jakiś rachunek zapłacony po terminie, ale to był raczej wyjątek niż reguła. Jak wypowiadałem umowy w salonie to pan mnie tylko zapytał czy jestem zainteresowany ofertą. Powiedziałem, że tak, a on na to, że jest jeszcze trochę czasu, więc otrzymam pocztą. I tyle.
Myślę zatem nie o wszystkich Era zabiega

#239358  autor: aga
 14 gru 2007, 11:29
johnny pisze:Jak wypowiadałem umowy w salonie to pan mnie tylko zapytał czy jestem zainteresowany ofertą. Powiedziałem, że tak, a on na to, że jest jeszcze trochę czasu, więc otrzymam pocztą. I tyle.
Ani w BOA ani w salonie nie zaproponują nic innego niż standardowa oferta. Takie rzeczy trzeba załatwiać przez telefon z działem rozwiązywania umów.

#239367  autor: user_delete17
 14 gru 2007, 12:30
aga pisze: Ani w BOA ani w salonie nie zaproponują nic innego niż standardowa oferta. Takie rzeczy trzeba załatwiać przez telefon z działem rozwiązywania umów.
No ale w BOA wiedzieli, że wypowiedziałem umowy. Wiedzieli także, że dzwonię w kwestii przedłużenia umowy. Nie zaproponowano mi przełączenia do innego działu. Powiedziano, że to jest oferta ostateczna.
Właściwie to jest to już mało ważne. Nie chcą to nie. Nie zależy mi na tym aż tak bardzo. To suwerenny wybór operatora. Widocznie nie wszyscy abonenci są ważni. Ja na szczęście także mam wybór.
Pozdrawiam

#239381  autor: Dociekliwy
 14 gru 2007, 14:08
johnny pisze:
aga pisze: Ani w BOA ani w salonie nie zaproponują nic innego niż standardowa oferta. Takie rzeczy trzeba załatwiać przez telefon z działem rozwiązywania umów.
No ale w BOA wiedzieli, że wypowiedziałem umowy. Wiedzieli także, że dzwonię w kwestii przedłużenia umowy. Nie zaproponowano mi przełączenia do innego działu. Powiedziano, że to jest oferta ostateczna.
Właściwie to jest to już mało ważne. Nie chcą to nie. Nie zależy mi na tym aż tak bardzo. To suwerenny wybór operatora. Widocznie nie wszyscy abonenci są ważni. Ja na szczęście także mam wybór.
Pozdrawiam
Nie rób scen 8)

Robisz tak, dzwonisz - mówisz, że chcesz rozmawiać z kimś od rozwiązania umowy, albo z działem utrzymania klienta, (jak tą druga opcją, mówisz, że Cię przełączali, ale przerwało połączenie), łączą Cię z konsultantem z działu utrzymania klienta i tam mu się żalisz.

Raczej nie ma większych problemów z ofertą za 16,50.

Na ten przykład:
Dzień wczorajszy, wchodzę do salonu ERA w Galerii Mokotów. Pytam, co mogę dostać na przedłużenie umowy, z telefonem, przy zmianie z jednej oferty na dwie (Telefon mojej Mamy) mówi mi babka, że abonament 40 złotych i że nie ma dyskusji :lol:

No to ja jej uprzejmie dziękuję, wychodzę, dzwonię do BOA, proszę o połączenie z gościem od rozwiązania umowy. On pyta - oj, a o co chodzi. Ja jemu, oj, o to, że drogo. On na to, że w takim razie 33 złote. Ja jemu, o to wspaniale. On mi jeszcze dorzuca minuty i telefon z TakTaka 8)

Ja wracam do salonu i już kobieta ma inną śpiewkę.

Generalnie walcz :)

A tak nawiasem mówiąc...

Czy dobrze pamiętam, w ofercie bez telefonu można wyciągnąć 10 złotych za pakiet?

Pozdrawiam
Jasiek

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#239387  autor: aga
 14 gru 2007, 14:28
Dociekliwy pisze:Czy dobrze pamiętam, w ofercie bez telefonu można wyciągnąć 10 złotych za pakiet?
O tym jeszcze nie słyszałam. Przynajmniej nie znam osoby, której by zeszli poniżej 15 zł.

#239416  autor: user_delete17
 14 gru 2007, 16:46
Dociekliwy pisze: Generalnie walcz :)
Widzisz, ja raczej nie należę do takich ludzi co lubią walczyć. W pełni szanuję decyzję operatora, że może nie chce mnie jako abonenta. Nie lubię tak wydzwaniać i walczyć. Czy to BOA, salon firmowy, czy cokolwiek to jest jedna firma. Poza tym jeśli wyliczenia moje są dobre to zawsze mogę brać nową aktywację i wyjdzie prawie to samo. Jak wspominałem nie jest to dla mnie jakiś kłopot. I nie widzę w tym problemu.
Tak czy inaczej dziękuję za rady.
Pozdrawiam

#239452  autor: dawoo1
 14 gru 2007, 19:46
Nowa aktywacja się nie opłaca,przecież za każdy nr. zapłacisz opłatę aktywacyjną.
Przy przedłużeniu dostaniesz dodatkowe minuty,w tej ofercie masz dodatkowy"telefon" za 1zł. Jeżeli już tak bardzo chcesz brać nowe aktywacje to nie w erze,już lepiej w play.

#239456  autor: yagi
 14 gru 2007, 19:51
Zmien taktyke i powalcz a finansowo wyjdziesz na tym lepiej... Zadzwon i sie upomnij o swoje. W koncu Twoj staz powinien zostac doceniony...

Pokaz ze potrafisz wyklocic sie o to co Ci sie nalezy... ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#239476  autor: Rradzio
 14 gru 2007, 20:31
Czy ktoś przedłużał ostatnio umowę gdzie rachunki jego wynosiły ponad 250 zł miesiąc w miesiąc...? Pytam, bo chcę nokię 8800 Si... i jak jej nie dostanę to się mówiąc lekko wkurzę!

#239478  autor: D@rio
 14 gru 2007, 20:34
Rradzio pisze:jak jej nie dostanę to się mówiąc lekko wkurzę!
a kogo to obchodzi...

Obrazek

#239489  autor: Prometo
 14 gru 2007, 21:09
johnny przy przedłużeniu umowy możesz także oprócz tego co wymienił dawoo1, przez 60 dni manewrować ofertami uniwersalnymi, dopasowywać do swoich potrzeb. Dziwne wydaje mi się to, że tak Cię zbyli od strzału. Moim zdaniem oferta przedłużeniowa w Erze jest w tej chwili najlepsza spośród wszystkich operatorów.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#239535  autor: user_delete17
 14 gru 2007, 23:54
dawoo1 pisze:Nowa aktywacja się nie opłaca,przecież za każdy nr. zapłacisz opłatę aktywacyjną.
Przy przedłużeniu dostaniesz dodatkowe minuty,w tej ofercie masz dodatkowy"telefon" za 1zł. Jeżeli już tak bardzo chcesz brać nowe aktywacje to nie w erze,już lepiej w play.
W tym co wyliczałem to brałem pod uwagę opłatę aktywacyjną, a także te dodatkowe minuty.
Telefon za złotówkę jest mi zbyteczny, bo jakoś mi się sporo tych telefonów już uzbierało. Jeszcze nie wiem, na którego operatora miałbym się ewentualnie zdecydować. Dzwonię niby głównie do Orange, ale jakoś nie mam przekonania do tej firmy. Najbardziej skłaniam się do Plusa. Miałem tam kiedyś abonament i nie mogłem narzekać.
yagi pisze:Zmien taktyke i powalcz a finansowo wyjdziesz na tym lepiej... Zadzwon i sie upomnij o swoje. W koncu Twoj staz powinien zostac doceniony...

Pokaz ze potrafisz wyklocic sie o to co Ci sie nalezy... ;)
Pojadę jeszcze do salonu firmowego, bo i tak chcę jeden numer scedować. Zapytam co proponują, a później zadzwonię jeszcze do BOA. Zobaczymy. Postaram się napisać czy się udało.
Prometo pisze:Dziwne wydaje mi się to, że tak Cię zbyli od strzału. Moim zdaniem oferta przedłużeniowa w Erze jest w tej chwili najlepsza spośród wszystkich operatorów.
No przyznam szczerze, że też jestem nieco zaskoczony. Wcześniej jak przedłużałem to dzwonili zanim złożyłem wypowiedzenie i to nawet sporo wcześniej. Teraz nie dzwonią. Pewnie oferta przedłużeniowa i jest najlepsza, ale póki co nie mam możliwości jej doświadczyć.

Dziękuję i pozdrawiam

#239538  autor: dechomenon
 15 gru 2007, 00:13
No przyznam szczerze, że też jestem nieco zaskoczony. Wcześniej jak przedłużałem to dzwonili zanim złożyłem wypowiedzenie i to nawet sporo wcześniej. Teraz nie dzwonią. Pewnie oferta przedłużeniowa i jest najlepsza, ale póki co nie mam możliwości jej doświadczyć.
bo nie mają obowiązku dzwonić, tak na prawdę to gdy klient sam sie nie odezwie to tylko w niektórych przypadkach(gdzie działa sprawnie telemarketing)można dostać telefon, zazwyczaj jest tak, że klienci sami przychodzą do punktów lub dzwonią do biura obsługi...

#239586  autor: Dociekliwy
 15 gru 2007, 11:48
johnny pisze:
Dociekliwy pisze: Generalnie walcz :)
Widzisz, ja raczej nie należę do takich ludzi co lubią walczyć. W pełni szanuję decyzję operatora, że może nie chce mnie jako abonenta. Nie lubię tak wydzwaniać i walczyć. Czy to BOA, salon firmowy, czy cokolwiek to jest jedna firma. Poza tym jeśli wyliczenia moje są dobre to zawsze mogę brać nową aktywację i wyjdzie prawie to samo. Jak wspominałem nie jest to dla mnie jakiś kłopot. I nie widzę w tym problemu.
Tak czy inaczej dziękuję za rady.
Pozdrawiam
Słuchaj, masz do tego tematu złe podejście - ERA ma ofertę dla stałych abonentów - jawną, na stronie. Proponują to wszystkim i tyle.

A jak jesteś sprytny (nie natarczywy, nie upierdliwy itp tylko wiesz, że można dostać więcej) to dzwonisz i mówisz co chcesz.

Gwarantuję Ci, że jak zrobisz jak pisałem we wcześniejszym poście, dostaniesz pakiet po 16,50.

Ale to Twój suwerenny wybór, nikt nie każe Ci płacić mniej :roll:

Pozdrawiam
Jasiek

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#239593  autor: dawoo1
 15 gru 2007, 12:19
Johny bez urazy ale przez takie podejście jak twoje sieci pozwalaja sobie na tak wysokie ceny usług. Gdyby każdy walczył o swoje to musieli by zejść z cen a tak nici!
Zrób tak: zadzwoń do boa i powiedz że masz u nich tak jak mówiłeś parę telefonów i chciałbyś żeby połączyli cię z działem rozwiązywania umów bo chcesz się dokładnie dowiedzieć kiedy kończą się umowy bo chcesz je rozwiązać.Konsultant napewno Cię przełączy do tego działu a tam napewno dostaniesz każdy pakiet za 16zł plus bonusy.
Mówisz że tel za 1zł Ci nie potrzebny to daj go mi a jabędę wiedział co z nim zrobić, przecież możesz go sprzedać za stówkę i masz żywą gotówkę na święta :mrgreen: .
Teraz dodatkowo dają za 1zł słuchawkę bt jabry która też parę groszy kosztujeWalcz o niższe ceny i nie rozluźniaj mnie :lol:
  • Strona 116 z 318
  • 1
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 318
  • 1
  • 114
  • 115
  • 116