• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 35 z 131
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 131

#237705  autor: D@rio
 06 gru 2007, 13:16
kowzan pisze:D@rio, moze wiesz z doswiadczenia, jakich cen terminali moglbym sie spodziewac? Srednie rachunki 130 pln, zmiana taryfy na Orange Premium, staz w sieci ponad 6 lat, nie interesuja mnie znizki w abo, interesuja mnie jak najtansze telefony. Modele:

LG KS20
LG Prada
N95
SPV E650
SPV M650
E65 - jako awaria, bo telefon mi sie nie podoba za bardzo, ale chyba moglbym go miec za symboliczna zlotowke.

Generalnie interesuja mnie modele badz na Symbianie, badz na Windowsie + WiFi. Wiem, ze Prada nie posiada WiFi, ale dla wygladu samego aparatu jestem w stanie to przebolec.
Jeśli chodzi o modele telefonów to są dostępne wszystkie te, które są w cenniku. Inne modele są raczej nie osiągalne.

Co do sen, trudno mi się wypowiedzieć bo oferta Premium to jeszcze inny segment niż oferta "Dla Firm". Ale z ogólnego obrazu wiem iż jeśli zrezygnujesz z bonusów np. do taryfy (dodatki) itp. to na pewno da się obniżyć cenę wynikającą z ogólnego cennika.

Pozatym u Ciebie jest jedna wada - zmiana taryfy... a zmiana to co innego niż macierzyste jej posiadanie i jest to inaczej traktowane. Bo w momencie negocjacji nie jesteś i nie będziesz klientem Premium. A to już pogarsza sprawę... bo z tego co rozumiem to obecnie masz NTP, tak?

Aha - jeszcze z ostatnich wieści to wiem że N95 nie ma. Są problemy na stanem z magazyme bo "biznesowi" zgarniają wszystkie sztuki...
Ostatnio zmieniony 06 gru 2007, 16:47 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#237729  autor: JayCee
 06 gru 2007, 16:21
mikage1 pisze:- nie będziesz miał limitów jeśli nie podpiszesz aneksu, tylko zostawisz umowę tak jak jest, na czas nieokreślony
- ja podpisując w listopadzie aneks musiałem zaakceptować limity
- z tego co się kiedyś orientowałem, to przy wybranych numerach chyba nawet zmiana któregoś z tych numerów na inny powodowała wprowadzenie limitów...
Jeśli pierwotna umowa była podpisana przed 05.06.2006r, czyli przed zmianą cennika usług, to limitów nie może być. Jeśli podpisujesz tylko aneks nie zmieniając planu taryfowego a modyfikując jedynie usługi a nawet je aktywując, to warunki cennika nie mogą się zmienić, stąd nadal nie będzie limitów.

#237733  autor: mikage1
 06 gru 2007, 16:32
JayCee pisze: Jeśli pierwotna umowa była podpisana przed 05.06.2006r, czyli przed zmianą cennika usług, to limitów nie może być. Jeśli podpisujesz tylko aneks nie zmieniając planu taryfowego a modyfikując jedynie usługi a nawet je aktywując, to warunki cennika nie mogą się zmienić, stąd nadal nie będzie limitów.
- muszę Cię zmartwić, ale podpisanie aneksu jest zmianą wcześniejszej umowy, poza tym w aneksie z automatu jest punkt, że akceptujesz cennik z 05.06.2006 - wiem, bo sam to przerabiałem w zeszłym miesiącu, kiedy podpisywałem aneks do umowy z 2005 roku
przykre, ale prawdziwe... i "limitowane"

#237742  autor: JayCee
 06 gru 2007, 16:44
Znam to tez "z życia" i było zgoła inaczej, więc nadal będę się upierał przy swoim.

#237754  autor: Tidus
 06 gru 2007, 18:10
A ja nie tak dawno przedłuzałem umowę (*400) i wyraźnie zaznaczyłem, że pozostanę w Twoim Planie, jeśli darmowy numer nadal pozostanie nieograniczony i Pani zapewniła mnie, że osoby, które mają TP bez limitów, limitów tych nadal nie będą miały... i tak rzeczywiście jest :D W Wieczorach i Weekendach jest oczywiście tak samo.
Także możesz śmiało podpisywać aneks, tylko nie przechodź na Nowy Twój Plan, a warunki pozostaną bez zmian :P
Ten darmowy numer i WiW bez limitów to była chyba najlepsza oferta Orange ;)

#237777  autor: kowzan
 06 gru 2007, 19:56
D@rio pisze:
Pozatym u Ciebie jest jedna wada - zmiana taryfy... a zmiana to co innego niż macierzyste jej posiadanie i jest to inaczej traktowane. Bo w momencie negocjacji nie jesteś i nie będziesz klientem Premium. A to już pogarsza sprawę... bo z tego co rozumiem to obecnie masz NTP, tak?

Aha - jeszcze z ostatnich wieści to wiem że N95 nie ma. Są problemy na stanem z magazyme bo "biznesowi" zgarniają wszystkie sztuki...
Teraz mam TP, dwa lata temu nie bylo NTP. No coz, jak sie nie uda, to biore to, co najdrozsze na rynku wtorym i kupie chyba fonik Asusa na WM6.

#237783  autor: D@rio
 06 gru 2007, 20:01
kowzan pisze:
Teraz mam TP, dwa lata temu nie bylo NTP. No coz, jak sie nie uda, to biore to, co najdrozsze na rynku wtorym i kupie chyba fonik Asusa na WM6.
no więc skoro masz TP to w sumie możesz wyczytać co dostaniesz i co będzie Ci proponowane, wystarczy przejrzeć kilka ostatnich stron tego tematu...

Obrazek

#237837  autor: mikage1
 07 gru 2007, 00:56
Tidus pisze:Pani zapewniła mnie, że osoby, które mają TP bez limitów, limitów tych nadal nie będą miały... i tak rzeczywiście jest
mi też konsultanci mówili, że jak TP jest bez limitów to taki pozostanie, a przy podpisaniu aneksu okazało się co innego... (chociaż mi to akurat nie robi różnicy, bo i tak limitu nie przekraczam - najwyżej dobijam do połowy)
Ostatnio zmieniony 08 gru 2007, 13:55 przez mikage1, łącznie zmieniany 1 raz.

#237878  autor: piterek1
 07 gru 2007, 13:40
Na mój gust wychodzi, ze im bliżej końca umowy tym oferta lepsza. W salonie jeszcze 2 tygodnie temu nie mogli dać rabatu na aparat nic ponad cennik - teraz 60zł juz daja, a propozycja telefoniczna zwiekszyła rabat z 75zl na 122zl

#238052  autor: kubasz
 08 gru 2007, 09:41
A nie wiecie przypadkiem na ile można utargować zniżki na telefon przy przedłużaniu umowy w NTM na 25 zł bądź przejściu na Zetafon? Według cennika ceny za telefony tej klasy są zabójcze. Najbardziej interesowałaby mnie chyba Motorola K1... w Zetafonie nie osiągalna?

#238130  autor: dechomenon
 08 gru 2007, 15:19
ale to jest śmieszne, że mając abo 25zł albo kartę o tej wartości, jeszcze chce ktos coś utargować...przecież to jest masakra, nikt Tobie nie da bonusów, co jedynie jakieś pakiety minut ale bez telefonu, nie obraź się ale jak ja widziałem klientów którzy mi przychodzą zaczynają wymieniać najlepsze telefony dostępne na rynku, potem z mojej strony pada pytanie o wysokość abonamentu i mi mówią 25zł, to już dostaje wew. rechot, bo przemyśl 25zł * 24miesiące =600zł i zakładam, że jeśli ktoś ma tyle abonamentu to raczej go nie przekracza...teraz chcesz telefon wysokiej klasy np. za 100zł max, a dana sieć dała za niego 700zł...to oni nie są instytucją charytatywną, firma ma przynosić zyski, ty przez 2 lata nie masz im spłacić telefonu, tylko masz zostawić kasę...

#238504  autor: siewusia
 10 gru 2007, 10:54
czesc przedluzam umowy z propozycji orange jak ktos chce przedluzyc niech da znac

czesc jak ktos chce przedluzyc umowe z orange to ja przedluzam,napiszcie na jakich chcecie warunkach,jaki abonament i czy z telefonem czy bez - a ja wam odpisze jakie ja warunki promocyjne polecam,pozdawiam

#238612  autor: kowzan
 10 gru 2007, 19:18
Oukej, dzisiaj poznalem swoja oferte.

Moja sytuacja, dla przypomnienia, wyglada tak: ~130 srednie rachunki z ostatnich 2 lat, 6-7 lat stazu w sieci (nie pamietam dokladnie), dotychczasowy plan taryfowy "TWOJ PLAN".

Zmienilem plan taryfowy na Orange Premium + 1 numer gratis. Kwota zobowiazania - 125 pln.
Telefony dostaje juz po cenach z Orange Premium, nie z Twojego Planu, czy Nowego Twojego Planu. Oto co mi zaproponowano:

SE P1i ~500 pln (nie mieli go jeszcze w cenniku, gosc z wlasnego doswiadczenia mi powiedzial, ile mniej wiecej bedzie kosztowac)
Nokia N95 - 789 PLN - kozak cena jak dla mnie
SPV E650 - 1 PLN
Nokia E65 - 339 PLN
SPV M650 - 264 PLN

Cen HTC TYTN2 i LG Prada pracownik Propozycji nie mogl mi podac, bo jeszcze nie sa dostepne w systemie z powodu zmian cennikow.

Chyba niezle :)

#238687  autor: dechomenon
 10 gru 2007, 22:40
no całkiem nieźle..ale wydaje mi się, że P1i będzie droższy...

#238823  autor: Taborak
 11 gru 2007, 19:25
kowzan pisze:Oukej, dzisiaj poznalem swoja oferte.

[...]
Chyba niezle :)
Moim zdaniem nawet bardzo nieźle :) Negocjowałeś to jakoś, czy to była pierwsza oferta z Orange?

#239015  autor: kowzan
 12 gru 2007, 17:39
Szczerze... To nie. Powiedzialem po prostu, ze chce sie przeniesc do premium, nie interesuja mnie znizki w abo, a chce miec jak najtanszy telefon.

Do tego dostalem jeszcze sluchawke bluetooth za 1 pln.

#239029  autor: arkady123
 12 gru 2007, 18:27
siewusia pisze:czesc przedluzam umowy z propozycji orange jak ktos chce przedluzyc niech da znac
ja chetnie bym skorzystał za 14 dni .

[ Dodano: 2007-12-12, 18:27 ]
siewusia pisze:czesc przedluzam umowy z propozycji orange jak ktos chce przedluzyc niech da znac
ja chetnie bym skorzystał za 14 dni .
Ostatnio zmieniony 12 gru 2007, 18:52 przez arkady123, łącznie zmieniany 1 raz.

#239207  autor: Taborak
 13 gru 2007, 14:51
kowzan pisze:Szczerze... To nie. Powiedzialem po prostu, ze chce sie przeniesc do premium, nie interesuja mnie znizki w abo, a chce miec jak najtanszy telefon.

Do tego dostalem jeszcze sluchawke bluetooth za 1 pln.
:) a mógłbyś w skrócie opisac jak negocjowałeś? Moją mamę namawiają na przedłużenie umowy przez Internet i tak właśnie myślę, co jej doradzić.

#239737  autor: adass
 15 gru 2007, 21:18
wkoncu nastapil ten moment i orange sie o mnie przypomnialo :) kwota deklarowana byla 55 zl ale srednia z rachunkow okolo 130 i wzyz. w tym samym dniu mialem 2 telefony otorz co mi proponowano: przy pierwszej bylo bez tela na 12 miesiecy za 50 zl dwa razy wiecej i niby do wszystkich sieci i przez 6 miesiecy darmowe wieczory i weekendy. przy drugiej juz mi dawali za 50 zl na 24 miesiace 50 zl do wszystkich i telefon powiedzialem ze v8 motke chce to mi zaspiewala ze po znizce okolo 1000. a przy abo za 75 do wszystkich (zalezy mi na minutach) motka za 685 jakos tak i to uwaga po znizce 100 zlotowej :D to jej powiedzialem ze w erze na dziendobry przy abo za 80 mam 160 min i motka za 699 to cytuje "a tutaj pan ma za 685" myslalem ze padne, to mi jeszcze dorzucila na 6 miechow dodatkowy pakiet 30 min. ale ja juz wybralem ERA z zachowaniem numeru abo 80 zl 160 min plus jeszcze pewnie jakies minutki. a jeszcze moze cos wychacze bo juz jeden abo w erze mam

#239909  autor: piterek1
 16 gru 2007, 16:01
Również i ja po iluśtam telefonach z orange przedłużyłem umowę. Miałem mixa 25zl, podwyzszyłem abo do 50zl i przy umowie na 2 lata dostałem nokie 6300 za 56zl po odjeciu 500 pkt profit i "darmowy" numer na 2 lata.
  • Strona 35 z 131
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 131
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35