• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 112 z 318
  • 1
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 318

#237019  autor: D@rio
 02 gru 2007, 23:54
dechomenon pisze:dlatego wszyscy operatorzy doszli do takiego stanu, że mają podobne oferty...ponieważ jedni są lepsi w usługach obniżających koszty, drudzy mają lepsze słuchawki i tak w pewnych aspektach to się wyrównuje....
gadki szmatki...

to znajdź mi w Plusie odpowiednik oferty Orange Premium...

Obrazek

#237040  autor: dechomenon
 03 gru 2007, 10:02
ale to są właśnie te różnice plus nie ma orange premium, ale ma inne rzeczy jak roaming asystent, monitoring, m2m, bardziej rozbudowana siec 3G itd...są plusy i minusy każdej sieci...

#237069  autor: D@rio
 03 gru 2007, 14:02
dechomenon pisze:ale to są właśnie te różnice plus nie ma orange premium, ale ma inne rzeczy jak roaming asystent, monitoring, m2m, bardziej rozbudowana siec 3G itd...są plusy i minusy każdej sieci...
no to nie mów że wszystkie sieci są jednakowe i mają podobne oferty bo mogę śmiało wytknąć wady i różnice...
dechomenon pisze:m2m
co miałeś na myśli pod tym skrótem?

Obrazek

#237074  autor: Prometo
 03 gru 2007, 14:34
D@rio myślę, że chodzi o monitoring (zarządzanie firmą).

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#237082  autor: daro80
 03 gru 2007, 15:27
witam mam problem skonczyla mi sie umowa przedluzylem ja telefonicznie tak jak tu wyczytalem twardo negocjujac ze odejde :) dali mi k550i za 1zl i abonament 33zl w tym 80 min (i to by bylo ok) ale dzisaj dostalem 1 rachunek gdzie pisze ze 33zl netto a do zaplaty 40zl brutto WYRAZNIE pytalem czy bede placil 33zl czy wiecej. Czy mieliscie tak samo dla mnie jest róznica placic 33zl a 40zl przez 2 lata mam inne wydatki. Da sie cos zrobic ?( poza tym mialem dostac 60min za to ze kurier mi dostarczyl telefon i umowe a tez nie dostalem )

#237104  autor: dechomenon
 03 gru 2007, 17:25
D@rio pisze:dechomenon napisał/a:
m2m

co miałeś na myśli pod tym skrótem?
to jest usługa na karty sim mechanic to mechanic np. miedzy modemami..ale nie czas by wymieniać tutaj różnice..po prostu jest tak, że jedne sieci mają niektóre lepsze rzeczy, a inne mają gorsze..a w finale się zazębiają...

#237133  autor: waeren
 03 gru 2007, 18:46
D@rio pisze:no to nie mów że wszystkie sieci są jednakowe i mają podobne oferty bo mogę śmiało wytknąć wady i różnice...
Nikt D@rio nie napisał że oferty są podobne tylko że jedna sieć ma to lepsze druga inne a w sumie nie można napisać, która jest lepsza, tylko zależy komu profil dzwonienia odpowiada najlepiej, w której sieci...

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#237151  autor: yagi
 03 gru 2007, 19:33
daro80 pisze:witam mam problem skonczyla mi sie umowa przedluzylem ja telefonicznie tak jak tu wyczytalem twardo negocjujac ze odejde :) dali mi k550i za 1zl i abonament 33zl w tym 80 min (i to by bylo ok) ale dzisaj dostalem 1 rachunek gdzie pisze ze 33zl netto a do zaplaty 40zl brutto WYRAZNIE pytalem czy bede placil 33zl czy wiecej. Czy mieliscie tak samo dla mnie jest róznica placic 33zl a 40zl przez 2 lata mam inne wydatki. Da sie cos zrobic ?( poza tym mialem dostac 60min za to ze kurier mi dostarczyl telefon i umowe a tez nie dostalem )
Jaka mas zpromocje na aneksie? Cos a'la SUKPR??? Jesli tak to OK. Jesli nie to smigaj jak najszybciej do salonu firmowego anulowac aneks. Masz 10 dni od daty podpisania tego aneksu.

Co do tych 60 minut za kuriera to od paru tygodni nie ma juz tego bonusa...

#237170  autor: dechomenon
 03 gru 2007, 20:03
a ma ktoś jakieś takie niestandardowe oferty ery? gdzieś na kompie itd?

#237236  autor: D@rio
 03 gru 2007, 23:25
Prometo pisze:D@rio myślę, że chodzi o monitoring (zarządzanie firmą).
nie, bo m2m to symbol rozliczania połąceń, mobile2mobile w interconnect'cie więc nie wiem co on tu tworzy nowe usługi z kosmosu...

dechomenon pisze:
to jest usługa na karty sim mechanic to mechanic np. miedzy modemami..ale nie czas by wymieniać tutaj różnice..po prostu jest tak, że jedne sieci mają niektóre lepsze rzeczy, a inne mają gorsze..a w finale się zazębiają...
he? Mów że chodzi o MultiSim...

mechanic2mechanic? Tarcie metal o metal? 8)

rozwiń...
dechomenon pisze:a ma ktoś jakieś takie niestandardowe oferty ery? gdzieś na kompie itd?
www.era.pl

Obrazek

#237253  autor: dechomenon
 04 gru 2007, 04:57
karty m2m dlatego, że w wysyłają info w sposób automatyczny dlatego mechanic2mechanic, może być modem2modem..., np. wkładasz do central alarmowych, automatów do kawy, możesz też do modemów, które po skonfigurowaniu komunikują się z siecią, czyli jak ktoś otworzy drzwi w sklepie to centrala wyśle Ci sms'a itd..

#237261  autor: D@rio
 04 gru 2007, 09:00
dechomenon pisze:karty m2m dlatego, że w wysyłają info w sposób automatyczny dlatego mechanic2mechanic, może być modem2modem..., np. wkładasz do central alarmowych, automatów do kawy, możesz też do modemów, które po skonfigurowaniu komunikują się z siecią, czyli jak ktoś otworzy drzwi w sklepie to centrala wyśle Ci sms'a itd..
ale to nie zależy od karty SIM tylko od urządzenia, software'u i przeznaczenia. Mam książkę, mam opisane karty SIM i nie ma tam takiego rodzaju jak "modem2modem", "mechanic2mechanic". Nie wiem kto Ci tu tłumaczył. Na prawdę. Ja wiem o jakich ty rozwiążaniach mówisz... np. WebSphere, AutoGuard itp. Ale na Boga - tam pracuję normalne karty SIM, które praktycznie podobnie spełniają swoje funkcje. A to, że oferuję różne usługi i różne przeznaczenia to tylko po prostu "magia" transmisji danych...

Pozatym, tak na prawdę każda karta SIM wysyła dane w sposób automatyczny.

Jeśli chcesz wiedzieć to wyróżniamy tylko różne algorytmy kart SIM (zależne od producenta karty - bo producentem karty SIM nie jest operator!) oraz rodzaje (SIM, USIM, SAT, SIM-INT).

Obrazek

#237281  autor: dechomenon
 04 gru 2007, 11:34
nie mam teraz dostępu do tych materiałów..ale wiem, że było tam mechanic2mechanic tłumaczyli mi to ludzie, którzy tylko takimi usługami się zajmują, dlatego tą wiedzę przyjąłem bez żadnych wątpliwości...

#237310  autor: Krisu6230i
 04 gru 2007, 15:34
Witam!
Czytałem kilka ostatnich stron ale niestety ze względu na ograniczenie czasowe nie jestem w stanie zagłębiać się bardziej w temat dlatego przedstawię swój problem i proszę o pomoc, jeżeli wprowadzam w ten sposób jakieś zamieszanie to przepraszam.

Sprawa wygląda następująco, 2 lata w erze abo za 40 pln minuty 40 do wszystkich 100 do ery, propozycja na teraz to bez telefonu 160 do wszystkich i 4000 do ery wszystko to na dwa lata.
Rozmów z konsultantami odbyłem już 4 i bez skutku więc będę starał się kontaktować mailowo.

Czy oferta ta jest ok (zapewnie nie bo est to standard proponowany na stronie i-boa) i co mogę przy odrobinie wysiłu wywalczyć dodatkowo. nie ukrywam że zależy mi na pozostaniu ale konfrontując tą ofertę z tą 2 razy więcej (120 do wszystkich plus 120 do ery przez 2 lata) plus dwie słuchawki z abo za 60pln dla świeżaków to nie robi to jakiegoś piorunującego wrażenia a może to ja mam jakieś wygórowane wymagania?

opłaty dotychczasowe za abo, nie licząc ery domowej to 40 pln i wtym się raczej mieściłem.

Dziękuję (także za zrozumienie) i pozdrawiam.
I tak jak mówię za ewentualne łamanie regulaminu i zasad zdrowego rozsądku w związku z tym postem przepraszam, po prostu na prawdę nie mam zbyt wiele czasy by czytać sporą część tych postów.

-----edit

dla świeżych jest takie coś -------

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#237320  autor: macs22
 04 gru 2007, 16:57
Ta oferta dla stałych jest lepsza niz ta od nowych (w standardzie) i różni się tym, źe stali mają jeden wielki pakiet na cały okres umowy (1000,2000 itd) i nic im nie przepada, natomiast nowi mają określoną ilość minut które przepadają kaźdego miesiąca (jesli nie wykorzystasz ich )

#237356  autor: Prometo
 04 gru 2007, 19:35
Krisu6230i pisze:]propozycja na teraz to bez telefonu 160 do wszystkich i 4000 do ery wszystko to na dwa lata.
Jaki abonament Ci proponują do tej oferty? Jak za 15,00 PLN jedna oferta uniwersalna to wszystko się zgadza. Jeżeli wyższy to upieraj się przy swoim dalej.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#237361  autor: Krisu6230i
 04 gru 2007, 19:49
Prometeo proponują to za 60 pln brutto, czyli po 15pln za pakiet oferty uniwersalnej. myślisz że to już szczyt tego co można wywalczyć?

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#237364  autor: aga
 04 gru 2007, 19:57
Krisu6230i pisze:myślisz że to już szczyt tego co można wywalczyć?
W ofercie bez telefonu jeszcze nikt nie wywalczył upustu.

#237392  autor: Krisu6230i
 04 gru 2007, 21:24
jeśli nie upust to więcej minut i w sumie mnie by to nawet ewentualnie bardziej satysfakcjonowało albo dodanie telefonu jakiegoś...

pytam, może D@ario zdroworozsądkowo bądź ktoś inny na to spojrzy czy nie za wiele wymagam może? :)

#237409  autor: D@rio
 04 gru 2007, 22:19
Krisu6230i pisze:pytam, może D@ario zdroworozsądkowo bądź ktoś inny na to spojrzy czy nie za wiele wymagam może?
ja się nie wypowiem... w sprawy ofercie indywidualnej Ery, to są lepsi spece ode mnie ;)

Obrazek
  • Strona 112 z 318
  • 1
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 318
  • 1
  • 110
  • 111