• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#236396  autor: D@rio
 30 lis 2007, 15:37
asziatko, przecież każda sprawa jest indywidualna... wieć trudno tutaj udzielić odpowiedzi, która byłaby receptą na nawet 50% lokalizacji.

Obrazek

#236696  autor: babeo
 01 gru 2007, 19:00
D@rio pisze:asziatko, przecież każda sprawa jest indywidualna... wieć trudno tutaj udzielić odpowiedzi, która byłaby receptą na nawet 50% lokalizacji.
Dokładnie tak jak pisze D@rio takich czynników jest multum:
- czy jest miejscowy plan zagospodarowanie przestrzennego
- czy trzeba wystąpić o decyzję o ustalenie lokalizacji inwestycji celu publicznego
- czy konieczny jest raport dotyczący ustawy Natura 2000
- zalezy też to od meiszkańców (czasem idzie gładko, czasem kaszana)
- itp.
- itd.

#236905  autor: Szalony
 02 gru 2007, 17:43
Hmm chyba faktycznie ta nowa ustawa wiele poprawila i latwiej jest operatorom teraz stacje modernizowac lub stawiac nowe :D Wnioskuje to po tym ze Era u mnie w miescie wycofala sie z calego tego "cyrku" o uwarunkowaniach srodowiskowych i robi juz cala "biurokracje' poza "lapami urzednikow miasta" ... a Plus nic w BIP i urzedzie miasta nie robil... tylko "z nienacka" zaczal u mnie w miescie modernizowac stacje w tempie expresowym :mrgreen: No chyba Plus nie robil by tego na wariackich papierach :wink:

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#236942  autor: babeo
 02 gru 2007, 19:16
Szalony pisze:Hmm chyba faktycznie ta nowa ustawa wiele poprawila
jaka ustawa?
Szalony pisze:modernizowac lub stawiac nowe
To dwie różne sprawy
Szalony pisze:Wnioskuje to po tym ze Era u mnie w miescie wycofala sie z calego tego "cyrku" o uwarunkowaniach srodowiskowych
Jak mogła się wycofać skoro tego wymaga organ wydający pozwolenie na budowe?
Szalony pisze:robi juz cala "biurokracje' poza "lapami urzednikow miasta"
Co masz na myśli?

#236973  autor: Szalony
 02 gru 2007, 20:15
Babeo no wiesz dokladnie jej Ci nie podam ale cos bylo o tym ze przepisy sie zmienily ktore maja "ulatwic" operatorom inwestycje... Przeciez ja wiem ze modernizacja i budowa to dwie rozne sprawy :P Ja tam nie wiem ale wniosek o zezwolenie na budowe stacji i uwarunkowania srodowiskowe "utknal" w urzedzie miasta i po miesiacach przepychanek Ery z urzedem miasta Era go wycofala argumentujac ze zmienily sie przepisy i Era z nich korzysta... Co mam na mysli "lapy urzednikow" no wiesz - LAPY :-D :wink: , Cos sie musialo w przepisac zmienic bo Plus u "mnie" przebudowuje stacje nie informujac o tym "spoleczenstwa" :D Sadzisz ze Plus robi to nielegalnie :?:

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#236997  autor: babeo
 02 gru 2007, 22:45
Szalony pisze:Sadzisz ze Plus robi to nielegalnie
Ja? to Ty powiedziałeś:
Szalony pisze:no wiesz - LAPY
:-D

Na poważnie, nie miałem doczyneinia z modernizacją/przebudową stacji.

Jednka jak np. modernizujemy linię SN-15kV (wymiana przewodów i słupów) nawet gdy idzie to po tej samej trasie, to i tak muzimy mieć 'zgody' wszystkich właścicieli gruntów przez które przebiega linia (nawet jak nie mają u sibie słupów - a tylko 'wiszą' im przewody) oraz przejść cały proces pozwolenia na budowe.

#238017  autor: Pawrzes
 07 gru 2007, 22:26
Może z powodu zmiany przepisów jest sporo takich ogłoszeń w ostatnim czasie:
INFORMACJA o zamieszczeniu w publicznie dostępnym wykazie danych o decyzji Prezydenta m.st. Warszawy, umarzającej postępowanie w sprawie wydania decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia polegającego na budowie stacji bazowej telefonii cyfrowej sieci ERA 20 515, przy ul. Kolorowej 19, w Warszawie.

Warszawa, 4.12.2007r.

OŚ-II-WE-DŚ-MW/7624/561/17232/05/07

INFORMACJA
o zamieszczeniu w publicznie dostępnym wykazie

Zgodnie z art. 32 ust. 2 ustawy z dnia 27 kwietnia 2001r. Prawo ochrony środowiska (Dz. U. z 2006r. Nr 129, poz. 902 z późn. zm.), Biuro Ochrony Środowiska Urzędu m.st. Warszawy informuje, że zostały zamieszczone w publicznie dostępnym wykazie dane o decyzji Prezydenta m.st. Warszawy, Nr 1739/OŚ/2007 z dnia 04 grudnia 2007r. znak: OŚ-II-WE-DŚ-MW/7624/561/17201/05/07, umarzającej postępowanie w sprawie wydania decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia polegającego na budowie stacji bazowej telefonii cyfrowej sieci ERA 20 515, tj. montażu trzech anten sektorowych typu Kathrein 742_151, trzech anten sektorowych typu Kathrein 742_215 oraz trzech anten radiolinii typu UKY 210 80/SC15, przy ul. Kolorowej 19, w Dzielnicy Ursus m.st. Warszawy, wydanej na Polskiej Telefonii Cyfrowej Sp. z o.o., złożony w dniu 14.10.2005r.

i operator wycofuje wnioski które utknęły w Biurze Ochrony Środowiska i będzie się starał o pozwolenie i innym urzędzie...

Pozdrawiam

#238022  autor: babeo
 07 gru 2007, 22:46
Pawrzes pisze:będzie się starał o pozwolenie i innym urzędzie...
Co masz na myśli? Kto ma to ominąć i wydac decyzję ze BOŚ?
 #238065  autor: Baluu
 08 gru 2007, 11:08
Operatorzy wycofuja wnioski gdyz nie sa juz niezbedne pozwolenia srodowiskowe.
Moge sie mylic ale teraz tylko pozwolenie na budowe i smigamy ::)

#238070  autor: elrond
 08 gru 2007, 11:34
Baluu pisze:Operatorzy wycofuja wnioski gdyz nie sa juz niezbedne pozwolenia srodowiskowe.
Moge sie mylic ale teraz tylko pozwolenie na budowe i smigamy ::)
Że co? Tak po prostu? Coś mi się wierzyć nie chce...

#238076  autor: widex
 08 gru 2007, 12:27
Pozwolenie na budowę - to rozumiem, że z gminy albo urzędu miasta... a sanepid itd?
 #238113  autor: Baluu
 08 gru 2007, 14:31
a sanepid odbiera stacje jak juz wybuduja i przetestuja - chyba :)

#238115  autor: babeo
 08 gru 2007, 14:34
Baluu pisze:Moge sie mylic ale teraz tylko pozwolenie na budowe i smigamy ::)
Jak pisałem już wcześniej, zależy gdzie i to się nie zmieniło.