• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #236410  autor: Sentinell
 30 lis 2007, 16:09
Witam.
Nie mogę się doczytać na stronach Orange Roaming jak rozliczne jest pozostawienie wiadomości na mojej poczcie głosowej Orange GO kiedy jestem za granicą.
Czy jako przekierowanie, czyli jakbym ja dzwonił z zagranicy do Polski? Dzwoniący się nagrywa a mnie ubywa 2.20pln/min. Czy jako odebrana rozmowa, czyli koszt dla mnie to 1.10 pln/min?
A może nic nie płace? :|
Pozdrawiam

#236422  autor: D@rio
 30 lis 2007, 16:33
Sentinell, płacisz tyle ile minuta odebranej rozmowy przychodzącej w roaming'u.

Obrazek

#236426  autor: Sentinell
 30 lis 2007, 16:41
Odebrał, nie odebrał, pogadali sobie, czy sobie nie pogadali ... i tak zapłacili, obaj :?
Dzięki D@rio

#236427  autor: D@rio
 30 lis 2007, 16:42
Sentinell pisze:Odebrał, nie odebrał, pogadali sobie, czy sobie nie pogadali ... i tak zapłacili, obaj
Dzięki D@rio
dokładnie tak. Wystarczy że połączenie zostało zainicjowane. Dlatego, radzę przy wyjeździe za granicę deaktywować pocztę głosową, pozwoli to uniknąć zbędnych kosztów, zwłaszcza Tobie.

Obrazek

#236553  autor: JayCee
 30 lis 2007, 22:31
Na pewno w postpaidzie w tym roku wprowadzono bezpłatną usługę Poczta Głosowa w Roamingu, wtedy wszelkie przekierowania na skrzynkę są bezpłatne, płaci się tylko za odsłuchiwanie poczty przez telefon. Bezpłatne jest w jednej z opcji Mutiboxa odsłuchiwanie wiadomości poprzez internet, sprawdzę jeszcze czy nie dotyczy to również prepaida.