• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 92 z 147
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 147

#236270  autor: Bartplus
 29 lis 2007, 23:00
dechomenon pisze:...nie ma jednego stanardu, procedury do przedłużenia umowy!
Zgadzam się, jak ja przedłużałem w lutym umowę to konsultantka, którą mi przypisali twierdziła, że nie ma możliwości negocjacji ceny telefonu, a gdy trafiłem na inną to obniżyli mi cenę o 400 zł netto :)

#236302  autor: D@rio
 30 lis 2007, 00:16
q-one, masz parę wyjść:

1. czekać do stycznia (jest jakaś szansa, dość spora że oferta się jeszcze zmieni - zwłaszcza cennik telefonów)
2. reklamować ofertę przedłużęnia umowy pismem do Departamentu Reklamacji.
3. przy nstp. rozmowie z konsultantem poprosić go aby wystosował wniosek o obniżenie ceny telefonu.

I na razie, to tyle.
Bartplus pisze:a gdy trafiłem na inną to obniżyli mi cenę o 400 zł netto
podczas jednej rozmowy telefonicznej?

Obrazek

#236313  autor: Rokko
 30 lis 2007, 07:17
D@rio, a sam z doswiadczenia wiesz jak malo to daje. No ale niech kolega walczy.

#236315  autor: biricchina
 30 lis 2007, 07:39
q-one pisze:Witam
Heh, zadzwonili dziś do mnie z Plusa z propozycją przedłużenia oferty. Porażka. Dla przypomnienia kontrakt kończy mi się w połowie stycznia 2008.
Oto warunki jakie otrzymałem: zmiana na osKubali 55 (obecnie mam Dwa razy więcej dwa razy taniej za 55zł), do tego możliwośc aktywowania dostępnych pakietów, oczywiście płatne po 10zł/m-c czyli żadna rewelacja, zupełnie jak dla nowego i wymiana telefonu, bo to mnie interesuje. Jedynym słusznym wyborem dla mnie w Plusie jest SE K800i, miałbym za niego zapłacić 449zł. Mógłbym go oczywiście nabyć za 399zł, ale wówczas abonament bez pakietów. Jedynym plusem w Plusie było skrócenie umowy o trzy miesiące.
W chwili gdy odmówiłem płacenia 450zł za fon, zaproponowano mi Kubali 75 i ten sam model telefonu za 79zł, czyli znów wszystko zgodnie z ofertą na www. Zero indywidualnego podejścia do Klienta. Konsultant zauważył że płace po około 120-130zł/m-c ale nie było to żadnym argumentem. Odmówiłem, pięknie podziękowałem i oznajmiłem że poczekam do stycznia, ale zaczynam się zastanawiać czy nie wdepnąć w Kubali 75, jakby nie było to miałbym gratis pakiety na cały czas trwania umowy, tylko że wtedy dla samej zasady chciałbym ten sam telefon za symboliczną złotówkę. Pomyślę jeszcze.
Muszę się przyznać że miałem jak dotąd dość pochlebne zdanie o moim operatorze i liczyłem na ciekawe warunki nowej umowy.
PS. Zależało mi też na wcześniejszym przedłużeniu umowy Mix'a - niemożliwe. Taka padła odpowiedź.
Porozmawiaj mile z panią z 2699 to spokojnie wystosuje wniosek o obniżenie ceny K800i do 79zł przy Kubali55 i do tego będzie jeszcze pakiet do Plusa na 12 m-cy i pakiet świąteczny.

#236322  autor: spike815
 30 lis 2007, 08:38
Ok.To byl zart a tak powaznie to chyba wezne oferte anu.Np 50%znizki na abo i poczekam rok.A potem sie zobaczy.Oczywiscie o ile mi ta opcje zaoferuja.

#236328  autor: q-one
 30 lis 2007, 09:19
Witam ponownie
Wykonałem dziś telefon do 2699 i..... mam ich w d$#ie, czekam do stycznia. Przy Kubali75 SE K800i za 79zł, te same pakiety na 24 m-ce dostępne dla każdego przy nowej aktywacji. W ramach dobrej woli pakiety świąteczne, czyli około 2000 minut na dwa miesiące. Napisałem wczoraj w poście o skróceniu umowy o trzy miesiące, w moim mniemaniu miałby to być kolejny kontrakt na 21 miesięcy, ale wg Plusa od 29 listopada do 13 stycznia są trzy miesiące i to by właśnie było to skrócenia umowy. Po wytłumaczeniu grzecznie Panu że nie licząć trwającego okresu rozliczeniowego, tak naprawde pozostał mi już tylko jeden i jak by nie liczyć to jeden i pół miesiąca, Panoczek wciąż się upierał że są łaskawi i skrócą mi umowę o... TRZY miesiące.
Moja propozycja była taka: fon za 1zł i symboliczny rabat na abo, a tak naprawde chodziło mi tylko o telefon, odpowiedz - NIE. OK, nie to nie.

Get Rich or Die Tryin'

#236402  autor: D@rio
 30 lis 2007, 15:48
Rokko pisze:D@rio, a sam z doswiadczenia wiesz jak malo to daje. No ale niech kolega walczy.
tak ale ostatnio się trochę zmienia to wszystko na lepsze. Jest jakaś szansa.

Obrazek

#236415  autor: spike815
 30 lis 2007, 16:16
@dario dales mi odrobine nadziei.Poczekam do stycznia.Bo mam przeczucie zo po 21stycznia lub wczesniej dostane koperte z oferta.

#236424  autor: D@rio
 30 lis 2007, 16:36
spike815 pisze:@dario dales mi odrobine nadziei.Poczekam do stycznia.Bo mam przeczucie zo po 21stycznia lub wczesniej dostane koperte z oferta.
sam sobie ją daję bo od marca osobiście na moim prywatnym numerze zaczynam negocjacje o PWA... więc, wtedy na pewno bedą obszerniejsze i bardziej konkretne relacje z "pola walki" w tym temacie ;)

Obrazek

#236453  autor: dechomenon
 30 lis 2007, 17:34
to masz jeszcze prywatną aktywkę w Plusie oprócz biznesu?

#236464  autor: D@rio
 30 lis 2007, 18:09
dechomenon pisze:to masz jeszcze prywatną aktywkę w Plusie oprócz biznesu?
prawnie nie moja ale ja nią zarządzam ;-) a co?

Obrazek

#236513  autor: dechomenon
 30 lis 2007, 20:45
a nie tak sie pytam..bo już kiedyś mi pisałeś ze masz elastyczną 300, i masz jeszcze jakąś inną tak? eheh bo jest taka możliwość, że dostaniesz ofertę prestiż...sami ci obniżą i to bardzo znacząco cenę słuchawki i taka oferta bedzie w SD....

#236515  autor: D@rio
 30 lis 2007, 20:48
dechomenon pisze:a nie tak sie pytam..bo już kiedyś mi pisałeś ze masz elastyczną 300
a to na biznesówce.
dechomenon pisze:masz jeszcze jakąś inną tak?
powiedźmy...
dechomenon pisze: eheh bo jest taka możliwość, że dostaniesz ofertę prestiż...sami ci obniżą i to bardzo znacząco cenę słuchawki i taka oferta bedzie w SD....
wiesz dla mnie to za mało... ;) ja wymagam czegoś innego...

Obrazek

#236569  autor: dechomenon
 30 lis 2007, 23:37
D@rio pisze:dechomenon napisał/a:
eheh bo jest taka możliwość, że dostaniesz ofertę prestiż...sami ci obniżą i to bardzo znacząco cenę słuchawki i taka oferta bedzie w SD....

wiesz dla mnie to za mało... ;) ja wymagam czegoś innego...
zdążyłem poznać Twoje wymagania...:P

#236837  autor: q-one
 02 gru 2007, 12:34
Kolejny babol ze strony Plusa, a raczej konsultanta z 2699.
Moja oferta przedłużeniowa miała być dostępna tylko i wyłącznie poprzez 2699 i tylko oni mogli mi zaoferować tak „korzystne” warunki. Tymczasem jak przypuszczałem w każdym punkcie Plusa mogę podpisać nowy kontrakt na dokładnie takich samych warunkach jak mi zaproponowano, czyli na warunkach ogólnych jak dla nowego.
To mnie tylko utwierdziło w braku wiarygodności dla konsultanta/ów.
Pogadałem w salonie Plusa i poprosiłem o napisanie e-maila w moim imieniu, że niby chcę wypowiedzieć umowę, bo słuchawka która mnie interesuje jest dostępna u innego opa w korzystniejszej cenie i na dobrych warunkach, chyba że otrzymam K800i w cenie 99zł w abo za 55zł z pakietem 5 numerów.
Czas pokaże co i jak, ale domyślam się że będzie bez odzewu lub też „Szanowny Panie bla bla, jest nam przykro bla bla, dziękujemy, pocałuj nas w…..”
Troche mnie wkurzyli i dla samej zasady powalcze.
Jeszce jedno pytanie do znawców tematu i Plusa: Czy Plus ma etapy oferty przedłużeniowej? Czyli jeśli pierwsza oferta nie przejdzie to dają następną atrakcyjniejszą. Jeśli tak to ile jest etapów. Ostatnio się dowiedziałem że Orange stosuje coś takiego.
Pozdrawiam

Get Rich or Die Tryin'

#236866  autor: dechomenon
 02 gru 2007, 14:42
Jeszce jedno pytanie do znawców tematu i Plusa: Czy Plus ma etapy oferty przedłużeniowej? Czyli jeśli pierwsza oferta nie przejdzie to dają następną atrakcyjniejszą. Jeśli tak to ile jest etapów. Ostatnio się dowiedziałem że Orange stosuje coś takiego.

z moich info wynika, że nie plus nie ma żadnych etapów...na pewno jest sprawdzane ARPU, średni z rachunków...warto, też mieć na uwadze, czy były dotrzymywane terminy płatności, i należy pamiętać, że jeśli mają coś obniżyć to na pewno sprawdzą 3 ostatnie faktury..jeśli te będą dość wysokie..jest szansa na bonus..

#236976  autor: D@rio
 02 gru 2007, 20:19
q-one pisze:Jeszce jedno pytanie do znawców tematu i Plusa: Czy Plus ma etapy oferty przedłużeniowej? Czyli jeśli pierwsza oferta nie przejdzie to dają następną atrakcyjniejszą.
jako takich etapów jak w Orange nie ma. Jest jedna oferta wyjściowa, którą jedynie można delikatnie modyfikować.

Pozatym, zależy na kogo "trafisz" w centrali Polkomtela. Kto będzie rozpatrywał Twój wniosek. Bo jak jakaś ciamajda, troki od kaleson to nie warto się szarpać... negatywnie wniosek jest najprościej rozpatrzyć.

Obrazek

#236978  autor: Kaczy
 02 gru 2007, 20:23
D@rio pisze:jako takich etapów jak w Orange nie ma. Jest jedna oferta wyjściowa, którą jedynie można delikatnie modyfikować.
No nie ma czegos takiego jak w Orange. Jednak oferta czasami inczej wygląda w salonie a inaczej przez BOK. Dla przykładu rabat na abonament. W salonie masz tylko opcję dla taryf NowyPlus, a telefonicznie proponują Ci rabat na taryfy Godziny.

...::: Made for loneliness :::...

#237001  autor: dechomenon
 02 gru 2007, 23:05
a jak zadzwoni do Ciebie call center z BNdygoszczy to juz w ogóle jest masakra...maja inne promocje niż w salone i w centrali w wawie ale oni wtedy pozyskują na nowe numery więc nie dajcie się...

#237017  autor: D@rio
 02 gru 2007, 23:49
dechomenon pisze:a jak zadzwoni do Ciebie call center z BNdygoszczy
Plus nie ma Call Center w Bydgoszczy z tego co wiem. To jakaś zewnętrzna, agencyjna firma musi dzwonić.

Obrazek
  • Strona 92 z 147
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 147
  • 1
  • 90
  • 91