• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 89 z 147
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 147

#232425  autor: Mazi
 10 lis 2007, 10:11
gm pisze:O co dokładnie chodzi z Kontem Rodzinnym? Czy to też będzie usługa dla przedłużających umowy?
Z tego co widzę to po pierwsze jest to usługa dla Indywidualnych, ale o tym pewnie wiesz. Co do pytania nr 2 to jest to usługa aktywowana przez użytkownika poprzez np. wysłanie sms'a, ale także wiele innych sposób. Wygląda więc na to, że to można uruchomić bądź kiedy, a nie koniecznie przy przedłużaniu umowy.

Mnie ciekawi inna rzecz. Czy te promocje dla biznesu startujące teraz, a jak na razie polegające raczej na obniżce/dodaniu telefonów to już jest ostateczny kształt oferty na ten rok, czy pojawi się coś jeszcze przed świętami. U indywidualnych pojawiły się w tym samym czasie oferty z jakimiś minutami na święta itd.. a tutaj kosmetyka.
Wiem, że nikt jak zwykle mi na to pytanie jednoznacznie nie odpowie, ale siedzicie w tym interesie już trochę i wiecie jak to np. wyglądało w analogicznym czasie w poprzednim roku.
Pytam ponieważ z różnych przyczyn nie wziąłem abo na firmę w pierwszym półroczu jak to planowałem, ale teraz już jestem zdesperowany i tak czy siak wziąć muszę. Tylko tak sobie myślę, że na pewno dłużej jak do stycznia czekał nie będę - bo wyjdzie jak w tym roku ;-)
a najlepiej, żebym mógł podpisać umowę w grudniu. Czy to dobry pomysł?

Pozdrawiam 8)

#233492  autor: grimson
 15 lis 2007, 10:02
Jestem urzytkownikiem sieci PLUS juz przeszlo od 6 lat. Place co miesiac wysokie rachunki (powyzej 140 zl) wiec jak bym sobie policzyl to przez te 6 lat zaplacilem ponad 8000 zl. Mojej przyszlej zonie za pare dni konczy sie umowa w ERZE. W zwiazku z tym ze duzo do siebie dzwonimy chcialem przeniesc jej numer pod moje konto do PLUSA z podpisaniem nowego abonamentu.

Poszedlem do PLUSA na Skwerku Kościuszki w Gdyni spytac sie o taką możliwosc. Po 30 minutach czekania zostalem zbyty przez niekompetentnego pracownika informacja ze przepisanie numeru z ery pod moje konto w PLUSIE jest niemozliwe. Gdyby nie to ze jestem w PLUSIE od 6 lat zrezygnowalbym z ich uslug. Ale zadzwonilem do PLUSA zasiegnac wiecej informacji. Okazalo sie ze jest taka mozliwosc. (i tym samym udowodniono brak jakiegokolwiek merytorycznego przygotowania ze strony pracownika na Skwerku Kosciuszki). Problem w tym ze nie zaoferowano mi nic procz taryfy Kubali. Dla mnie wydalo to sie smieszne. Wynika bowiem z tego fakt ze siec PLUS ma w glebokim powazaniu lojalnych urzytkownikow i nie umie przygotowac indywidualnej oferty.

Nie moglem sie skontaktowac z zadnym przedstawicielem PLUSA. Umowa konczy mi sie za 6 miesiecy co w wymiarze 6 lat jest naprawde krotkim okresem. powaznie zastanawiam sie nad przejsciem do ERY gdzie mojej przyszlej zonie przedstawiono znacznie lepsze warunki takze dla mnie.

z powazaniem Zbigniew Wajs

#233527  autor: waeren
 15 lis 2007, 14:25
grimson pisze:Nie moglem sie skontaktowac z zadnym przedstawicielem PLUSA. Umowa konczy mi sie za 6 miesiecy co w wymiarze 6 lat jest naprawde krotkim okresem. powaznie zastanawiam sie nad przejsciem do ERY gdzie mojej przyszlej zonie przedstawiono znacznie lepsze warunki takze dla mnie.
Powiem Ci że ja jestem w Plusie ponad 7 lat, cały czas ten sam numer i jedyne co mnie satysfakcjonuje to umowa na rok z rabatem na abo, przy niższych abo lepsza nawet niż w erze, ale ogólnie podejście do przedłużania z telefonem, lub indywidualnego podejścia do wniosków klienta, który nie chce złotych gór tylko kosmetycznych zmian umożliwiających skorzystanie z pewnych promocji przy przedłużaniu, które dla nowych są normą, jest żenujące. Żonie właśnie podpisałem umowe w erze, po kilku latach najpierw abo w + a potem sim+ i myślę że jak mi skończy się umowa to przeniose nr do ery, bo tak jak napisałem 7 lat to dla plusa nic nie znaczy a o indywidualnym podejściu nawet nie ma co marzyć, chyba że masz z 10 numerów na firmę i rachunki po kilka tysięcy :-D to może :roll:

#233536  autor: D@rio
 15 lis 2007, 15:31
grimson

Szanowny Panie, w odpowiedzi na Pana uprzejmie informuję iż istnieje możliwość przeniesienie numeru Pana żony do sieci Plus wraz z zachowaniem dotychczasowego numeru (który należy do PTC sp. z.o.o.).

W celu skorzystania z w/w usługi należy przedstawić i przygotować następujące dokumenty:

- zaświadczenie o technicznej możliwości przyjęcia numeru przez sieć Plus (zanosimy je do salonu sieci Era gdzie musimy wydać dyspozycję rozwiązania umowy z przeniesieniem numeru). Wypowiedzenie umowy w sieci Era,jeśli ona obecnie trwa tzw. okres karencji to wtedy należy liczyć się z zapłatą kary umownej).

- dowód osobisty (przy zawieraniu umowy z siecią Plus jako kolejnej aktywacji na koncie) - bo rozumiem że jest Pan klientem indywidualnym.

Specjalnie dla Pana przy przeniesieniu numeru z sieci Era otrzyma Pan tzw. "pakiet powitalny" (taryfy Kubali). Pakiet o wartości 12,20 PLN z VAT przyznawany jest przez 5 pierwszych okresów rozliczeniowych od momentu faktycznego przeniesienia numeru do sieci Plus. Łączna wartość przyznanych pakietów wynosi 61 PLN z VAT. Pakiet można wykorzystać na połączenia do sieci Plus i na numery stacjonarne oraz na SMSy do Plusa. Pakiet powitalny otrzymuje się przy zawarciu umowy z taryfą min. Kubali 55.

Regulamin w/w promocji jest dostępny tutaj .

Dodatkowo, otrzyma Pan promocyjną opłątę za zaktywację w wysokości - 1 zł.

Obrazek

#233663  autor: Kaczy
 16 lis 2007, 10:42
Wczoraj zostałem zaskoczony przez Plusa. Przyszedł koleś i mówi, że chce przedłużyć umowę z telefonem. Ale umowa kończy się 23.02.08. No to od razu myślę sobie, chyba ktoś za wcześnie przyszedł. Ale on mi mówi, że dostał sms`a, że może sobie wziąć Nokię 6120 w opcji Prestiż :?

Oki - wchodzę na jego konto, a tam pełna oferta. Można robić PWA. A do końca umowy zostało jeszcze trochę ponad 3 miesiące. :-D

...::: Made for loneliness :::...

#233665  autor: seb
 16 lis 2007, 10:55
Oj. Może wreszcie się coś ruszy, bo ja już jestem nastawiony na zmianę operatora... :)

coś mi tu mymci, cimci rimci ;-)

#233667  autor: yar
 16 lis 2007, 11:04
Kaczy pisze:Wczoraj zostałem zaskoczony przez Plusa. Przyszedł koleś i mówi, że chce przedłużyć umowę z telefonem. Ale umowa kończy się 23.02.08. No to od razu myślę sobie, chyba ktoś za wcześnie przyszedł. Ale on mi mówi, że dostał sms`a, że może sobie wziąć Nokię 6120 w opcji Prestiż :?

Oki - wchodzę na jego konto, a tam pełna oferta. Można robić PWA. A do końca umowy zostało jeszcze trochę ponad 3 miesiące. :-D
Hmmm - tylko ciekawe czy nowy abo wejdzie w kolejnym okresie rozliczeniowym czy po w/w 3 miesiacach - i czas trwania takiej umowy - czy od daty podpisania czy dopiero po skonczeniu sie wczesniejszej promocji - chociaz wiekszosc klientow ma klapki na oczach i tylko telefon widza..... :shock:

--------------------
Sygnatury Brak
--------------------

#233671  autor: Kaczy
 16 lis 2007, 11:12
yar pisze:Hmmm - tylko ciekawe czy nowy abo wejdzie w kolejnym okresie rozliczeniowym czy po w/w 3 miesiacach - i czas trwania takiej umowy
Zasady się nie zmieniły. Od nowego okresu rozliczeniowego. To nie Orange, że trzeba czekać, aż wygaśnie stara umowa.

Ps. Żeby wszyscy nie popadli w hura-optymizm napisze, że na drugim numerze tego kolesia, który jest na tym samym koncie nie ma nawet oferty ANZ. A umowa kończy się tego samego dnia.

#233698  autor: waeren
 16 lis 2007, 13:27
Kaczy pisze:Wczoraj zostałem zaskoczony przez Plusa. Przyszedł koleś i mówi, że chce przedłużyć umowę z telefonem. Ale umowa kończy się 23.02.08. No to od razu myślę sobie, chyba ktoś za wcześnie przyszedł. Ale on mi mówi, że dostał sms`a, że może sobie wziąć Nokię 6120 w opcji Prestiż :?

Może płaci niezłe rachunki na tym telefonie i dlatego dostał już możliwość wymiany, a o co Kaczy chodzi z opcją Prestiż?

#233722  autor: Kaczy
 16 lis 2007, 14:57
waeren pisze:Może płaci niezłe rachunki na tym telefonie i dlatego dostał już możliwość wymiany, a o co Kaczy chodzi z opcją Prestiż?
Rachunki ok. 90 zł. A co chodzi z tym Prestiżem to nie wiem. Nie dostałem żadnego powiadomienia o takiej formie powiadamiania klientów.

#233730  autor: D@rio
 16 lis 2007, 15:55
Kaczy pisze:Ale on mi mówi, że dostał sms`a, że może sobie wziąć Nokię 6120 w opcji Prestiż
co to za opcja Prestiż? Możesz się jakoś dowiedzieć?

Obrazek

#233762  autor: rajski-ptaszek
 16 lis 2007, 18:28
co do oferty Prestiz, zadzwonila do mnie klientka ze proponowali jej taka taryfe i nokie e65, umowa konczy sie w lutym 2008, po weryfikacji w "tajnych systemach Polkomtel" :) okazalo sie ze pelna oferta juz jest i mogla wymienic tel, wydaje mi sie ze to krok w strone klientow z wysokimi rachunkami bo w przypadku taryf do 50-60zł nie wyswietla sie nawet ANU

#233777  autor: Kaczy
 16 lis 2007, 19:05
rajski-ptaszek pisze:okazalo sie ze pelna oferta juz jest i mogla wymienic tel, wydaje mi sie ze to krok w strone klientow z wysokimi rachunkami
Tylko czy 90 zł to wysoki rachunek? Z drugiej strony podobno ktoś u mnie miał już taki przypadek. I mój klient oraz ten wcześniejszy są żołnierzami zawodowymi. Czyżby mit Orzełka ożył? :)
D@rio pisze: co to za opcja Prestiż? Możesz się jakoś dowiedzieć?
Najwcześniej na poniedziałek, bo w weekend Ci od markjetingu nie pracują :)

#233791  autor: q-one
 16 lis 2007, 19:36
Rachunki ok. 90 zł.
Heh, skoro Polkomtel uważa że 90zł/m-c za duży rachunek, to mi to pasuje. Płacę ostatnio po 125-130zł/m-c, ciekawe tylko czy się dopatrzą, że cały czas zasilam mojego Mixa abonamentem, co podwyższa wartość faktur o 50zł każdego miesiąca. Może mi też zaproponują prestiżowe warunki i mega super wypasiony fon za 1zł?
Pozdrawiam

Get Rich or Die Tryin'

#233796  autor: D@rio
 16 lis 2007, 20:05
to ja zaraz normalnie urosnę "w piórka" ze swoimi zachciankami ;)

Obrazek

#233809  autor: gm
 16 lis 2007, 21:15
q-one pisze:
Rachunki ok. 90 zł.
Heh, skoro Polkomtel uważa że 90zł/m-c za duży rachunek, to mi to pasuje. Płacę ostatnio po 125-130zł/m-c, ciekawe tylko czy się dopatrzą, że cały czas zasilam mojego Mixa abonamentem, co podwyższa wartość faktur o 50zł każdego miesiąca. Może mi też zaproponują prestiżowe warunki i mega super wypasiony fon za 1zł?
Pozdrawiam
Wprawdzie zasilenie Mixów i Simplusów z abonamentu podnosi APRU, ale niestety nie jest liczone przy PWA czy ANU. W takim przypadku to ja co miesiąc przekraczam 200-250 pln :-)

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#233810  autor: waeren
 16 lis 2007, 21:17
Kaczy pisze:Tylko czy 90 zł to wysoki rachunek? Z drugiej strony podobno ktoś u mnie miał już taki przypadek. I mój klient oraz ten wcześniejszy są żołnierzami zawodowymi. Czyżby mit Orzełka ożył? :)
No właśnie ale te 90 to niezależnie czy abo 25+65 wydzwonione ponad abo czy abo musi być w okolicy tych 90 PLN? A po drugie Kaczy to co zmienia żołnierz zawodowy, mają jakąś specjalną ofertę, że wiadomo że są żołnierzami czy tylko Ty zidentyfikowałeś ich, prawdopodobnie po drugim dokumencie tożsamości, bo skoro mają normalne umowy podpisane to co z tego że są zawodowymi?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#233811  autor: homzik
 16 lis 2007, 21:18
a dodatkowy iPlus do abonamentu sie liczy do PWA/ANU?

#233825  autor: gm
 16 lis 2007, 21:51
homzik pisze:a dodatkowy iPlus do abonamentu sie liczy do PWA/ANU?
Już wcześniej ktoś pisał, że nie, ale skoro ostatnio zmienia się coś w Plusie na lepsze to moze zaczną liczyć a może już liczą.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#233844  autor: Kaczy
 16 lis 2007, 22:58
waeren pisze:czy abo musi być w okolicy tych 90 PLN? A po drugie Kaczy to co zmienia żołnierz zawodowy, mają jakąś specjalną ofertę, że wiadomo że są żołnierzami czy tylko Ty zidentyfikowałeś ich, prawdopodobnie po drugim dokumencie tożsamości, bo skoro mają normalne umowy podpisane to co z tego że są zawodowymi?
Koleś ma NowyPlus 85.
Ci bardziej zorientowani w ofercie Plusa zrozumieli mój post. A dla innych napiszę: jakiś czas temu Plus miał specjalną ofertę dla służb mundurowych. Promocja o nazwie Orzełek :)

I stąd pisałem o micie Orzełka :)

Ps. Dziś miałem kolejną osobę, której umowa kończy się w marcu. Taryfa biznes, abo ok 400 zł no i już można wziąć telefon :)

• Strona 89 z 147
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 147
  • 1
  • 87
  • 88