Czyli Siemens odpada

Siemens bzydal !!
Poszperałem troszke i tak:
Najbardziej mnie kusi Samsung ze względu na najlepszy chyba w tej stawce aparat, no i ta pamieć, ale dyskwalifikuje go brak dyktafonu, ponoć niezbyt przyjemne wpisywanie SMS-ów(notorycznie wlaczający sie słownik), dosyć słaba bateria, i problemy z połączeniem z kompem (wiele osób skarzy sie na ten problem). Pozatym kosztuje 199 zł w prom. urodz. ERY.
SE T630 wizualnie nie jest najgorszy ale ma cienki aparat (jak już mam kupowac z aparatem to chce by chociaz te zdjecia wychodzily w miare przyzwoite). Ok, ma potrzebny mi dyktafon (zaznaczam ze nie jestem synem Michnika tudziez samym Michnikiem

), SMSy wpisuje sie dobrze, jest poręczny i ma dobra baterie, ale kosztuje tez 199 zł.
Natomiast Sagem jest o 100 zł tańszy, ma porównywalny aparat do Samsunga, ponoć banalnie proste i skuteczne połącznie fona z kompem przez Irde w Windowsie Xp, ma dyktafon, przyjemny wygląd, dobrą baterie, może lekkie niedostatki w wykończeniu ale za taką cene niespodziewam się rewelacyjnej jakosci, powiedziałbym ze jakosc wystarczająca jak na przeciętnego użytkownika, jedynym minusem moze być słaba polifonia ale akurat z tym da się żyć.
Takze podsumowując moje wachania zmierzają ku końcowi gdyż Sagem zyskuje u mnie coraz bardziej (szczególnie dzieki cenie). Narazie jest faworytem

I oby to zdanie zostało podtrzymane

Amen