• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Lepsza jest..?

Cyfra+
13
52%
Polsat Cyfrowy
12
48%

#232397  autor: castagnet
 10 lis 2007, 02:14
D@rio pisze:
Chodzi o to aby łapać programy z 3-ech satelit jednocześnie, na jednej czaszy.
Wiem o co chodzi. Ale jakie to mi da inne zalety? Będę miał więcej kanałów ale same zagraniczne i bezsensowne. Czy będą jeszcze jakieś po polsku?

#232401  autor: przemek910
 10 lis 2007, 07:18
po polsku, to watpie, ale zagraniczne ciekawe (np z astry) zdarzaja sie

#232462  autor: maniek
 10 lis 2007, 12:15
abramek92 pisze:Cyfra 20 zeta za wynajmowanie dekodera HD PVR
dekoder zawsze mozesz kupic na wlasnosc wtedy jest znacznie taniej bo kasa sie zwraca po jakims czasie ja tak zrobilem i nie zaluje :wink:
castagnet pisze:W Polsacie masz za 79 złotych na własność...
ale to chyba nie jest dekoder hd pvr :wink:
D@rio pisze:Cyfra Plus to ma ceny z kosmosu
C+jest troche drozsza ale za to ma np. wiecej praw transmisyjnych z prawdziwego zdarzenia :-D
D@rio pisze:Taka platforma telewizyjna dla "burżuji"
a na jakiej podstawie tak sadzisz :?:

#232488  autor: castagnet
 10 lis 2007, 14:20
maniek pisze:D@rio napisał/a:
Taka platforma telewizyjna dla "burżuji"

a na jakiej podstawie tak sadzisz
Bo jest droższa ? :)
maniek pisze:castagnet napisał/a:
W Polsacie masz za 79 złotych na własność...

ale to chyba nie jest dekoder hd pvr
Nie, to jest zwykły dekoder. Narazie nie mam telewizora żeby mi HD obsłuzył.

#232532  autor: maniek
 10 lis 2007, 16:53
castagnet pisze:Bo jest droższa ?
no wiem ze drozsza ale zeby tak od razu od burzuji :-D
castagnet pisze:Nie, to jest zwykły dekoder. Narazie nie mam telewizora żeby mi HD obsłuzył.
zwykle dekodery to teraz za 1zl mozna kupic w cyfrze ;-)
najlepiej kupowac poza centrala poniewaz mozna dostac niezly rabacik :mrgreen:

#232538  autor: D@rio
 10 lis 2007, 17:38
castagnet pisze:Czy będą jeszcze jakieś po polsku?
TV Trwam z Astry :-D
maniek pisze: no wiem ze drozsza ale zeby tak od razu od burzuji
bo jest dużo za droga.

Obrazek

#232548  autor: maniek
 10 lis 2007, 18:09
D@rio pisze:bo jest dużo za droga.
przesadzasz jak zlozylem wypowiedzenie umowy to dali mi 25%znizki na abonament na caly okres umowy a jak podpisywalem pierwsza umowe to mialem 10% upustu mozna zebrac dodatkowe upusty np placac przez polecenie zaplaty :)

#232595  autor: Prometo
 10 lis 2007, 21:37
D@rio pisze:bo jest dużo za droga.
maniek pisze:przesadzasz jak zlozylem wypowiedzenie umowy to dali mi 25%znizki na abonament na caly okres umowy a jak podpisywalem pierwsza umowe to mialem 10% upustu mozna zebrac dodatkowe upusty np placac przez polecenie zaplaty :)
Dokładnie. Ja w drodze negocjacji wykupiłem od nich dekoder za 29,00 PLN i płacę 54,00 PLN za pakiet komfortowy z opcją Canal+ Premium :D ;-)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#232604  autor: maniek
 10 lis 2007, 22:20
Prometo pisze:Ja w drodze negocjacji wykupiłem od nich dekoder za 29,00 PLN i płacę 54,00 PLN za pakiet komfortowy z opcją Canal+ Premium
widze ze kolega twardy negocjator :-D

#232759  autor: Forest
 11 lis 2007, 20:01
D@rio pisze:Ja mam to na 3 satelity zrobione. Hotbird, Astra, Syrius.
D@rio, nie orientujesz się jak jest w Nboxie? Dzisiaj go testowałem i doszedłem do wniosku, że można mieć go ustawionego tylko na 2 satelity. Hotbird i Astra a ja teraz na Echostarze mam jeszcze satelite Amos, czyli razem 3. Niewiesz cze idzie dokoptować jeszcze jedną satelite?

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#232761  autor: D@rio
 11 lis 2007, 20:30
Forest pisze:D@rio, nie orientujesz się jak jest w Nboxie?
nie mam pojęcia. Ja tam używam Fergusson'a. Wiem że u mnie idzie. Ale 4 satelity na jednym talerzu to ja za dużo - wtedy, nic z tego nie będzie...

Obrazek

#232765  autor: Forest
 11 lis 2007, 21:11
D@rio pisze:Ale 4 satelity na jednym talerzu to ja za dużo - wtedy, nic z tego nie będzie...
Ja mam 2 telerze. Na jednym mam 2 konwertery na Astre i Hotbirda a drugi talerz z konwerterem na Amosa ;) Ile się nastałem na drabinie, żeby go ustawić :D
Nbox to taka zabaweczka do odbierania pakietów N-ki. Nic specjalnego... Ale za to jakość kanałów na platformie N powala "syfrowy polsat" i "syfrową syfre" 8)

#232775  autor: D@rio
 11 lis 2007, 22:31
Forest, a co jest ciekawego na tym Amosie?

Obrazek

#232812  autor: castagnet
 12 lis 2007, 10:04
Forest pisze:Ja mam 2 telerze. Na jednym mam 2 konwertery na Astre i Hotbirda a drugi talerz z konwerterem na Amosa
Chwila... pozostaje jeszcze jeden wolny konwerter :-) Co nim odbierasz? :-)

#232833  autor: D@rio
 12 lis 2007, 12:59
castagnet pisze: Chwila... pozostaje jeszcze jeden wolny konwerter Co nim odbierasz?
Syriusza pewnie...

Obrazek

#232837  autor: MADMAX
 12 lis 2007, 13:10
D@rio pisze:Co byście wybrali? Cyfre czy Polsata? Co lepsze? ...no i dlaczego
Mam jedno i drugie.
Wszystko zależy kto co lubi. Ja aż tak bardzo ostatnio nie macham pilotem ale nasuwa mi się takie spostrzeżenie (jak zdążyłem się zorientować czytając różne opinie - dość powszechne), że jakośc odbioru na C+ jest znacznie lepsza niż na PolCyfrze. Oczywiście przy ładnej pogodzie nie ma to wielkiego znaczenie bo obie satki śmigają jak ta lala ale w przypadku Polsatu czasem pojawiają się problemy już przy pierwszych oznakach pogorszenia pogody. W tym samym okresie Cyfra+ odbiera bez zarzutu (albo ewentualnie "siadają" tylko niektóre programy).

Tak więc zagłosowałem w ankietce na Cyfrę+, tylko dlatego że mam z nią mniej kłopotów, których chyba nikt nie lubi ;-)

Pozdrawiam

#232849  autor: castagnet
 12 lis 2007, 14:08
MADMAX pisze: w przypadku Polsatu czasem pojawiają się problemy już przy pierwszych oznakach pogorszenia pogody.
Moze masz źle ustawioną antene Polsatu, bo u mnie wczoraj przy tak złej pogodzie (duże opady śniegu) moc sygnału spadła z 80% na 74%, według wskazania dekodera.

#232861  autor: MADMAX
 12 lis 2007, 14:29
Nic mi nie mów, jesli chodzi o antenę Polsatu, ustawianie jej itd. To jest w moim wypadku nieporównywalnie wyższa szkoła jazdy w porównaniu do talerza C+. Polsatowski talerz już był poprawiany kilka razy, talerz C+ natomiast chyba z raz a mam go o wiele dłużej :-)
PS: O dziwo w czasie śniegu nie jest źle, najgorzej jest podczas zachmurzenia, opadów deszczu oraz wiatru.
Ale jako, że jak już wspomniałem nie oglądam telewizorni aż tak bardzo jakoś z tym żyję ;-)

Pozdrawiam

#232863  autor: Forest
 12 lis 2007, 14:33
castagnet pisze:Chwila... pozostaje jeszcze jeden wolny konwerter :-) Co nim odbierasz? :-)
Nie mam nic wolnego :P Mam dwa talerze, 1 na Astre i Hotbira a drugi na satelite Amosa. ;)
D@rio pisze:Forest, a co jest ciekawego na tym Amosie?
Na Amosie jest polska telewizja TMT ;)