Dideq pisze:A u mnie już większość miasta w zasięgu.

Z resztą telefon mam tylko w trybie UMTS i jest super. Dodam jeszcze że w trybie ręcznym wyboru sieci.

W Poznaniu w zasadzie nie da sie mieć tylko trybu UMTS, chyba, że w ścisłym centrum. Na osiedlach mieszkaniowych indoor nie zawsze jest 3G, poza tym po co telefon ma dmuchać pełną mocą na 2100, jeśli może pracować w GSM na 900 lub 1800 ze znacznie mniejsza. Myślę tu o połączeniach voice, sms, mms itp, a nie o transferach danych - tu wskazane wymuszenie UMTS - o ile jest dobry zasięg i działa np HSDPA. Jeśli chodzi o pokrycie 3G moim zdaniem najlepiej wychodzi Plus, choć w jednym miejscu brakuje mi stacji 3G (konkretnie chodzi o teren placu Bernardyńskiego i ul. Zielonej). Orangutan i Era indoor nie są rewelacyjne, choć w Swarzędzu - Nowej Wsi, Zalasewie (za Poznaniem) Orangutan ma lepszy zasięg 3G niż Plus.
[ Dodano: 2007-11-15, 23:11 ]
Spacedust pisze:Zauważyłem, że Play buduje się na maszcie M1 zaraz obok browaru Lecha, ale stacja jest wyłączona (w ogóle niewidoczna w eterze). Drugi maszt M1 jest już zajęty przez ORANGE.
Słuchaj, a nie wiesz przypadkiem co się buduje na desce na Rusa - chodzi mi o tą pierwszą deskę licząc od M1. Widzę ogólne przyspieszenie w pokrywaniu zasięgiem, cóż jak zwykle pod koniec roku trzeba wydać kase... Niebawem nie będzie dachu bez paneli