• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 87 z 147
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 147

#230803  autor: chriss
 01 lis 2007, 16:41
tzn. zmienila sie w stosunku do oferty np. tej po 2 minutach czas stop ?
chcialbym przedluzyc oferte, z obecnego 55 na 75 wlasnie w tej promocji i wziac e65,ktora niestety troche tam kosztuje ( 699 ) - czy mam tu jakas szanse na znizke np. na 499 ?
ew. czy warto czekac do swiat i czy raczej ceny tego modelu jeszcze moga spasc ?

#230821  autor: gomez1982
 01 lis 2007, 17:25
A już myślałem że chociaż 30 minut by dali ale cóż.Ja i tak za jakieś 10 miesięcy będe przedłużać.Kaczy czy można teraz zrobić tak że: mam G75 i chciałbym przy przedłużeniu przejść na G110 albo G180 i dostać rabat na abonament i może jakieś minuty to jest wykonalne albo realne?

#230846  autor: Kaczy
 01 lis 2007, 18:17
gomez1982 pisze:mam G75 i chciałbym przy przedłużeniu przejść na G110 albo G180 i dostać rabat na abonament i może jakieś minuty to jest wykonalne albo realne?
Jest wykonalne :)

W przypadku pozostaniu przy Godzinach i dostania rabatu musisz dzwonić pod 2601. Bo w salonie mogą Ci dać najwyżej Nowy Plus + rabat na abonament. Z tego co kojarzę to przy 110 zł będzie 30% rabatu, a przy 180 20%. W salonie za to powinieneś mieć możliwość wzięcia np. Godziny 75 + dodatkowe minuty.
chriss pisze:czy warto czekac do swiat i czy raczej ceny tego modelu jeszcze moga spasc ?
Nie wiem jak z tym modelem, ale np. K800 ma spaść z ceny przed świętami :)

...::: Made for loneliness :::...

#230851  autor: dechomenon
 01 lis 2007, 18:34
nokia niestety trzyma cene....proszę spojrzeć na model 6230i strasznie długo jest drogi, a tak na prawdę już dawno zapomniany przez klientów!

#230858  autor: Bloo
 01 lis 2007, 18:42
dechomenon pisze:nokia niestety trzyma cene....proszę spojrzeć na model 6230i strasznie długo jest drogi, a tak na prawdę już dawno zapomniany przez klientów!

Zgadza się. Ciekawe czemu w ofercie abonamnetowej dla klientów indywidualnych Plusa nie ma modeli Nokia z serii N t.j. N70 i N73. U konkurencji już od jakiego czasu te modele są.

Obrazek

#230884  autor: tymis
 01 lis 2007, 20:38
Uważam, że przy obecnych cenach "promocyjnych", najlepszym rozwiązaniem jest kupno nowego telefonu w wolnej sprzedaży i podpisanie umowy z operatorem (bez telefonu) na rok w zamian za korzyści typu rabat na abonament, darmowe DWiW czy inne pakiety.

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#230922  autor: gomez1982
 01 lis 2007, 23:27
To sie cieszę że jest to wykonalne ponieważ zależało by mi na rabacie i jeszcze na jakimś pakiecie minut.Telefon to lepiej wziąć na raty w jakimś markecie.Myślałem że Plus daje albo telefon albo rabat ale już o rabacie i pakiecie minut nie dane mi było słyszeć.

#230923  autor: Kaczy
 01 lis 2007, 23:29
gomez1982 pisze:Myślałem że Plus daje albo telefon albo rabat ale już o rabacie i pakiecie minut nie dane mi było słyszeć.
Jeżeli pijesz do mojej wypowiedzi to musiałeś ją opacznie zrozumieć. Albo rabat albo dodatkowe minuty. Dwóch na raz się nie da :)

#230925  autor: gomez1982
 01 lis 2007, 23:37
Nie pije co najwyżej nawiązuje :P To lipa ale mam nadzieje że w ciągu 10 miesięcy zmienią swoją politykę utrzymania klienta na lepszą.Chyba że jakieś ciekawe upusty na telefony będą takie jak mówisz że można teraz dostać co jest nowością w Plusie.

#230946  autor: q-one
 02 lis 2007, 12:37
Coś w Plusie w końcu drgnęło.
Od niedawna zrobili kampanię dla osób, które chcą przedłużyć umowę z telefonem. Proponują telefony w obniżonych cenach (nawet o 150 - 200 zł).
oraz
ale np. K800 ma spaść z ceny przed świętami
I te wiadaomości niezmiernie mnie ucieszyły. Już niedługo kończy mi się umowa i przy moim obecnym abonamencie za 55zł cena K800i do niedawna jeszcze była 799zł (wariactwo), obecnie 449zł, jeśli ta cena jeszcze stopnieje i może dadzą jakiś rabat to będzie bardzo miło z ich strony. Mimo wszystko poczekam do stycznia z podpisaniem nowej umowy, mam nadzieję że wprowadzą nowe taryfy.
Coś wiadomo o takim posunięciu Plusa??

Get Rich or Die Tryin'

#231109  autor: dechomenon
 03 lis 2007, 04:52
q-one pisze:imo wszystko poczekam do stycznia z podpisaniem nowej umowy, mam nadzieję że wprowadzą nowe taryfy.
Coś wiadomo o takim posunięciu Plusa??
nie ma takich info niestety! na pewno będzie kampania zatrzymaniowa np. juz teraz są wysyłane seryjnie z automatu mmsy z promocją najakiś telefon, wysyłają pisma z propozycjami na przedłużenie...o będzie walka o klienta jeszcze troche!

#231111  autor: D@rio
 03 lis 2007, 06:38
dechomenon, dzwonią nawet aby wziąść u Nich kolejną aktywację...
dechomenon pisze:wysyłają pisma z propozycjami na przedłużenie...o będzie walka o klienta jeszcze troche!
pisma to już od 2 lat wysyłają.

Obrazek

#231151  autor: dechomenon
 03 lis 2007, 11:12
z tą nową aktywacją to są niezłe jaja...ponieważ, Polkomtel zatrudnił jakieś firmy, które tylko prowadzą telesprzedaż, mają odrębne promocje(troche się różniące) od tych jakimi my dysponujemy! Dzwonią do ludzi co mają już Plusa, mniej więcej w okresie kiedy ma im na dany numer kończyć się umowa, i proponują nową umowę..ludzie często myślą, że jest to przedłużenie starej umowy i się zgadzają na kuriera, wtedy gdy taki delikwent odbierze paczkę, ma już podpisaną nową umowę...jest 10dni na wycofanie się z niej, o dziwo oni nie mogą robić PWA tylko nowe aktywacje, ponieważ często mówią ludziom, że trzeba podpisać umowę z nowym numerem...ilu już miałem takich klientów, bardzo wielu!

#231153  autor: D@rio
 03 lis 2007, 11:23
dechomenon pisze:ponieważ, Polkomtel zatrudnił jakieś firmy, które tylko prowadzą telesprzedaż, mają odrębne promocje(troche się różniące) od tych jakimi my dysponujemy!
zgadza się. Dzwonili do mnie. Powiedziałem że pomyśle jak na indywidualnych warunkach zrobią mi promocję z telefonem Nokia E70. Niestety, nie wysilili się... chyba przekroczyło to ich możliwości :mrgreen:

Obrazek

#231155  autor: q-one
 03 lis 2007, 11:27
Polkomtel zatrudnił jakieś firmy, które tylko prowadzą telesprzedaż, mają odrębne promocje(troche się różniące) od tych jakimi my dysponujemy! Dzwonią do ludzi co mają już Plusa
Ostatnio właśnie się zdziwiłem, zadzwoniła Pani z prefiksa 525, (Plus zazwyczaj dzwoni z zastrzeżonego numeru) i zaproponowała mi umowę na gorszych warunkach niż moje obecne, do tego ze słuchawki aż "śmierdziało" brakiem podstawowego przeszkolenia do rozmów z Klientem. Podziękowałem grzecznie.

Mam jeszcze jedno pytanie do specjalistów od Plusa:
Jak wcześniej napisałem umowa na abo kończy mi się w styczniu, natomiast do końca umowy Mixa zakupionego w tym czasie (30 doładowań) zostanie jeszcze 6 miesięcy.
Czy jest taka opcja żeby przedłużając abo, przedłużyć również Mixa i odebrać nowego fona?
Pozdrawiam

Get Rich or Die Tryin'

#231156  autor: Kaczy
 03 lis 2007, 11:29
dechomenon pisze:Polkomtel zatrudnił jakieś firmy, które tylko prowadzą telesprzedaż, mają odrębne promocje(troche się różniące) od tych jakimi my dysponujemy!
Metody jakie oni stosują są chore. Wmawiają ludziom niestworzone historie. Prawie ich zmuszają do zamówienia kuriera. Później ludzie jak przychodzą do salonu to są zdezorientowani.
A Ci z telesprzedaży są tak bezczelni, że jak do nich zadzwoniłem to baba nie chciała mi się nawet przedstawić :| :evil:

#231158  autor: Kaczy
 03 lis 2007, 11:31
q-one pisze:525
To nie prefiks 525, to numer bydgoski (0-52) 5... itd :)
q-one pisze:Jak wcześniej napisałem umowa na abo kończy mi się w styczniu, natomiast do końca umowy Mixa zakupionego w tym czasie (30 doładowań) zostanie jeszcze 6 miesięcy.
Czy jest taka opcja żeby przedłużając abo, przedłużyć również Mixa i odebrać nowego fona?
Doładuj wcześniej Mixa to będziesz mógł szybciej wziąć telefon. To jest jedyna możliwość. Wszystkie doładowania muszą być wykonane.

#231159  autor: D@rio
 03 lis 2007, 11:33
W moim przypadku z zastrzeżonego dzwonili...

Obrazek

#231265  autor: dechomenon
 03 lis 2007, 21:05
nie ma reguły jak dzwonią ale jest to firma z Bydgoszczy i hmmmm nie pamiętam tej drugiej miejscowości TOmaszów Maz. albo Łódź, nie chcę błądzić! Robią jednym słowem masakrę...ale to i tak się opłaca w 100% Polkomtelowi...dlaczego? tak sobie to wymyśliłem...Jest operator czyli Polkomtel, ma partnerów czyli sieci agencyjne, sieci agencyjne mają po otwierane punkty sprzedaży, teraz jeśli sprzedamy aktywkę w punkcie sprzedaży(najniższy szczebel) to musi zarobić punkt, potem sieć agencyjna, a na końcu Polkomtel...tworząc taką telesprzedaż omija się partnerów, zgarniając do siebie czyste siano...dlatego nawet takie niekompetencje i mega wpadki opłacają się Polkomtelowi! to oczywiście moje stwierdzenie wyciągnięte z obserwacji!

#231272  autor: Szalony
 03 lis 2007, 21:40
Proszę jeśli to możliwe :) dajcie orientacyjne namiary ile Plus może wołać za N95 w taryfie za 100zł ? Z 2 letnią umową - wiem że oficjalnie tego telefonu nie ma w ofercie ale nie oficjalnie jest :) Nie chce dzwonić do opiekuna bo czuje że tylko nerwy stracę - pewnie gratis dają smoka i pewnie z 1500zł za nią zawołają :-) a wiem że Plus za 1500zł to pewnie od noki ją kupuje - więc nie będę idiota i za tą cenę jej nie wezmę new aktywacji...

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)
  • Strona 87 z 147
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 147
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87