• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#229129  autor: tomko111
 23 paź 2007, 22:49
Prometo pisze:
tomko111 pisze:Ze tak spytam, w jakim celu mam wysłać także listem poleconym za potwierdzeniem odbioru? :?:
Bo mogą Ci napisać, że nieczytelne itp., itd. A jak wyślesz listem to będą mieć napisane czarno na białym, ale wybór należy do Ciebie.
Tak też zrobię, aby być w 100% pewnym, że moja rejestracja przebiegnie prawidłowo, wyślę mailem, faxem i normalnym listem poleconym. 8)

#229143  autor: Zajcef
 23 paź 2007, 23:01
tomko111 pisze:
Prometo pisze:
tomko111 pisze:Ze tak spytam, w jakim celu mam wysłać także listem poleconym za potwierdzeniem odbioru? :?:
Bo mogą Ci napisać, że nieczytelne itp., itd. A jak wyślesz listem to będą mieć napisane czarno na białym, ale wybór należy do Ciebie.
Tak też zrobię, aby być w 100% pewnym, że moja rejestracja przebiegnie prawidłowo, wyślę mailem, faxem i normalnym listem poleconym. 8)
Bez przesady. Wyslij faxem jak nei przejdzie wyslesz jeszcze raz. Zanim ten list polecony trafi do osoby ktora ma to zrobic to minie z miesiac czasu. W tym czasie mozesz wyslac 30 faxow :). Jak slusznie wspomnial Dejwid w zasadzie do 3 dni roboczych max jesli wszystko bedzie ok bedziesz mial zarejestrowany numer.

#229208  autor: widex
 24 paź 2007, 09:15
Hmm a jak chce się wyrejestrowac osoba (formularz: Przerejestrowanie numeru) i zarejestrować (formularz: Karta rejestracyjna) tam jest NIP. Pamiętam, że za czasów dawnej idei nie potrzeba NIP-u. No osoba prawie pełnoletnia nie ma NIP-u

#229523  autor: DejwiD
 25 paź 2007, 14:57
xero nie musi byc swietne. pamietajcie, ze tylko osoby pelnoletnie moga zarejestrowac na siebie numer. najlatwiej udac sie do salonu i niech oni to zalatwia.

#229530  autor: cleax531
 25 paź 2007, 15:31
DejwiD pisze:pamietajcie, ze tylko osoby pelnoletnie moga zarejestrowac na siebie numer.
Niekoniecznie, rok temu przeniosłem numer z Plusa do Ery(na legitymacje) - byłem wtedy jeszcze niepełnoletni. Co prawda chciałem później przenieść z Ery do Playa tylko w Playu odmówili, ponieważ nie miałem serii dowodu osobistego 8)

#229847  autor: DejwiD
 27 paź 2007, 01:04
ja mowie o orange bo taki watek jest tutaj podjety

#230305  autor: tomko111
 29 paź 2007, 17:49
Dzisiaj zaniosłem kartę rejestracyjną wraz z kserem dowodu do salony i prosiłem o wysyłkę faksem, sprzedawca powiedział, że nie ma problemu i wysłał faksem formularz. Teraz tylko pytanie, za jaki czas powinienem zadzwonić do Orange by się zapytać czy numer został zarejestrowany? Znając życie po zadzwonieniu powiedzą, że faks przyszedł nieczytelny, lub w ogóle nie przyszedł... :roll:

#230326  autor: widex
 29 paź 2007, 19:38
hmm, Jest tam NIP. więc nie pełnoletnie osoby mogą się cmoknąć?

#230327  autor: Th0mas
 29 paź 2007, 19:42
Prometo pisze:wyślij całość również listem poleconym za potwierdzeniem odbioru (koszt 5,54 PLN).
5,45

Czeski błąd
Ostatnio zmieniony 29 paź 2007, 19:50 przez Th0mas, łącznie zmieniany 1 raz.

#230422  autor: DejwiD
 30 paź 2007, 16:55
dzis wieczorem zadzwon lub jutro rano. nip nie jest potrzebny. pesel i dowod osobisty to wymagane.

#230426  autor: widex
 30 paź 2007, 17:16
Sorki, zwracam honor, NIP niepotrzebny, ale numer dowodu tak... mogę się pożegnać z przerejstrowaniem numeru...

#230444  autor: tomko111
 30 paź 2007, 19:39
widex pisze:Sorki, zwracam honor, NIP niepotrzebny, ale numer dowodu tak... mogę się pożegnać z przerejstrowaniem numeru...
A dlaczego nie możesz przerejestrować numeru na Twojego ojca lub matkę? Ja zrobiłem to w taki sposób. Skserowałem dowód ojca, wypełniłem formularz on tylko podpisał, zaniosłem do salonu Orange i poprosiłem o wysłanie faxu, sprzedawca wysłał bez najmniejszego problemu. Przed chwilą dzwoniłem w celu dowiedzenia się jaki jest status rejestracji, dowiedziałem się, że właśnie otrzymali fax'a i do jutra nr będzie zarejestrowany. :D

#230517  autor: widex
 31 paź 2007, 09:40
Hmm, tyle, ze jest on na matkę :) chce na siebie, z przyczyn osobistych

#230543  autor: tomko111
 31 paź 2007, 12:25
Mam dosyć tego Orange. Nie dość, że trzeba czekać 10 min aby porozmawiać z konsultantem BOA, to informacje, które przekazuje są bezsensu.

Przed chwilą otrzymałem SMSa, iż mój nr nie może zostać zarejestrowany, bo podałem błędny numer karty SIM w formularzu rejestracyjnym, który wysłałem faxem. Jednak sprawdzałem na kopii, którą sobie zostawiłem i nr zgadza się z numerem karty SIM. Zadzwoniłem więc do BOA, rozmawiałem z Panią chyba 10 min, podałem nr i powiedziała, że jest on błędny, przez 10 min go podawałem, a ta swoje... Powiedziała, że nie mają takiego nr w systemie, to ja to na to, że jak nie mają, jak ja go używam. Wobec powyższego powiedziałem jej, że kupowałem starter przez stronę internetową i, że numer był aktywowany przez dział informatyczny. Odpowiedziała mi, że na 100% nr karty sim został źle przydzielony, lub został źle wpisany. Powiedziała, żebym napisał pismo i wysłał do nich, problem w tym, że nie znam się na tym, czy mogę iść do salonu Orange i prosić o napisanie takiego faxu i o wysłanie go?

#230574  autor: widex
 31 paź 2007, 16:16
Z reguły salon od tego jest...

#230696  autor: D@rio
 01 lis 2007, 00:48
Prometo pisze: i posłuchaj mnie wyślij całość również listem poleconym za potwierdzeniem odbioru (koszt 5,54 PLN).
Th0mas pisze:5,45

Czeski błąd
6,20 zł. :)

Obrazek

#230700  autor: DejwiD
 01 lis 2007, 02:16
tomko111, musisz miec faktycznie inny nr karty sim. jezeli konsultantka go nie wyszukala, a ty taki masz to karta nie logowalaby sie do sieci. przejdz sie do salonu firmowego i popros czy nie moga ci sprawdzic jaki jest faktycznie nr karty sim. pozniej zadzwon do boku i podaj prawidlowy lub przeslij ponownie fax z tego samego salonu.

lub wyslij faxem karte rejestracyjna z pustym polem nr sim. dolacz do niej formularz przerejestrowania z wypelniona 2 czescia. (orange.pl>mam pytanie>formularze>...) to powinno pomoc.

#230787  autor: tomko111
 01 lis 2007, 15:24
Witaj, byłem wczoraj w salonie Orange, wytłumaczyłem pani o co chodzi, poprosiłem o pomoc. Na początku nie za bardzo wiedziała o co chodzi, ale po chwili zrozumiała. Napisała fax, który miałem podpisać i wypełnić danymi, jutro go mam zanieść i wysłać. Mam nadzieję, że to pomoże. Ale dziwi mnie to, że mojego numeru nie ma w ogóle w systemie, a działa. Nr seryjny karty SIM różni się od tego w systemie, dziwne.. :roll:

#230829  autor: widex
 01 lis 2007, 17:39
tomko111 pisze: seryjny karty SIM różni się od tego w systemie, dziwne..
Może mają taki system, że działa wszystko:D

#230902  autor: Prometo
 01 lis 2007, 21:36
D@rio pisze:6,20 zł. :)
Tyle kosztuje polecony za potwierdzeniem odbioru 'Priorytet" :D

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl