• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #215432  autor: Godfater
 24 sie 2007, 18:40
Witam, zastanawiam się nad przeniesieniem z Neo na inny internet i ostatnio dotarła do mnie oferta Magmy, czy znajdzie się jakiś użytkownik tego dostawcy który mógł by wypowiedzieć się o ofercie? czy nie przerywa jak tak to jak często i na ile, jak sprawa stoi z transferem danych itp itd.

#215569  autor: Vieslav
 25 sie 2007, 10:09
Przede wszystkim zadzwoń albo idź tam i zapytaj jakie łącze dzielą. Jak ci odpowiedzą, że DSL tepsowski to nawet nie myśl o przenoszeniu się bo to jeden wielki badziew jest. No i obowiązkowo czy poblokowane porty od p2p (w razie gdybyś kiedyś chciał coś zassać np. Emulem). Na ich stronie niestety nic na ten temat nie pisze... Warto również popytać sąsiadów, może ktoś ma. Albo zapytać na jakimś lokalnym forum.

#215825  autor: D@rio
 26 sie 2007, 01:18
Godfater, zapytaj się także kto jest ich macierzystym dostawcą i od kogo dzierżawią łącza.
Mulder pisze:Jak ci odpowiedzą, że DSL tepsowski to nawet nie myśl o przenoszeniu się bo to jeden wielki badziew jest.
eeeee... przesadzasz ;) nie jest źle...

Obrazek

#219224  autor: lukastel
 06 wrz 2007, 03:19
Magma należy teraz do Netii, łącza ma od Futuro, Futuro również należy do Netii.

Jedna z lepszy sieci opartych na LAN. Transfery ok.

Jak masz jakieś jeszcze pyt. pisz. Jestem w tej sieci od 2 lat :)

#229372  autor: geforc
 24 paź 2007, 22:34
ja mam pytania , mieszkam na pilczycach więc nie mam tu dużego wyboru , albo magma albo NEO , mieszkam w nowych mieszkaniach więc nie ma mowy o czymś innym bo jest gwarancja na nie i nie mozna zakladac nic (niewiem jak magma zalozyla tu linie) moje pytania to , co trzeba mieć w kompie żeby mieć neta w magmie , jak wygląda podlączenie (czy cos w domu sie wierci itd) , czy jak ściągam dużo z torrenta i emule to są blokady jakieś jak u innych dostawcow ??

#229686  autor: cleax531
 26 paź 2007, 16:06
lukastel pisze:Magma należy teraz do Netii, łącza ma od Futuro, Futuro również należy do Netii.

Jedna z lepszy sieci opartych na LAN. Transfery ok.

Jak masz jakieś jeszcze pyt. pisz. Jestem w tej sieci od 2 lat :)
Znam 3 osoby, które mają internet z Magmie. Transfery, pingi ok. Szybki czas reakcji na awarie. (kilka godzin)

#317173  autor: Sławek
 13 lut 2009, 00:11
Czy ta firma ma w ogole swoja strone internetowa? Szukam, szukam i znalezc nie moge : /

#317179  autor: Pawrzes
 13 lut 2009, 05:08
Magma działa obecnie pod nazwą LANet - http://www.lanet.net.pl

Pozdrawiam

#317260  autor: tajniak
 13 lut 2009, 17:12
Mulder, tutaj mamy DC++. Jak znajdę dobre źródło to płytę CD mam w niecałe 5 min ;). W sieci jestem od 2003 bodajże. Niestety odkąd Netia przejęła Lanet/Kom-net/Magmę, to czasami bywają fale awarii... (ostatnio ustały) i oczywiście zawsze nie jest to ich wina tylko dostawcy, przerwanego światłowodu, wirusa etc.... Z DC też kiedyś można było szybciej ściągać, choć od najnowszej wersji (która ściąga z wielu źródeł) nastąpiła poprawa. Mieszkam na "Kosmosie". ;)

/EDIT/

http://forum.klm.wroc.pl/viewforum.php?f=3 tysiące skarg :]

#317288  autor: Mosquito007
 13 lut 2009, 21:33
Ja też mam Magme i powiem szczerze że narzekać nie mogę :P Wiadomo zawsze mogłoby być lepiej aczkolwiek już od dłuższego czasu awarii nie zauważyłem, jeśli już taka wystąpi to tak jak ktoś już wcześniej pisał szybko reagują. Ograniczeń żadnych raczej nie ma, możesz korzystać sobie z DC++ w wersji 0.674, 0.691, 0.698 (wskazana), więcej info TUTAJ i TUTAJ
Podsumowując z czystym sumieniem mogę polecić :)

#317305  autor: Marens
 14 lut 2009, 00:04
Znam kilka osób posiadających grupę Lanet w różnych lokalizacjach.
Mogę powiedzieć, że nie ma co narzekać.

http://www.lanet.net.pl/index.php
Jednak w tej chwili to jest Netia
Kod: Zaznacz cały
Szanowni Państwo,

miło nam poinformować, że 30 maja 2008 r. następujące spółki:

* Kom-Net Systemy Komputerowe Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu,
    * Magma Systemy Komputerowe Schmidt i S-ka Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu,
    * Verizone Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu,
    * Inet Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu,
    * 3VNET Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu,
    * Ikatel Telekom Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu,
    * Zielona Burza Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu,
    * Ozimek Net Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu, 

połączyły się (połączenie przez przejęcie) z LANET Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu, ul. Krakowska 36-38, kod pocztowy 50-425 Wrocław, numer KRS 0000097153, numer REGON: 932775834, o kapitale zakładowym 250 000 PLN.

Jest to efekt kolejnego etapu konsolidacji spółek internetowych Grupy Netia. W wyniku tego połączenia, LANET Sp. z o.o. wstąpiła we wszystkie prawa i obowiązki wynikające z zawartych z Państwem Umów o świadczenie usług. Dzięki połączeniu wymienionych spółek, będą Państwo mogli korzystać ze stale wzbogacanej oferty. 

#323639  autor: traubennuss
 18 mar 2009, 00:59
magma- moj brat ma i stale narzeka, że nie ma wykupionej predkosci i dzwoni do nich i to zgłasza i poprawa jest na jeden dzień...
jesli mozesz to rozejrzyj sie za czymś innym, multimedia, dialog, upc...

#323705  autor: tajniak
 18 mar 2009, 15:03
Ostatnio była awaria i ktoś dobrze ujął jej przyczyny: "/światłowody/ są wrażliwe na deszcz" :lol:

#429244  autor: grzesiek39
 13 wrz 2010, 13:00
Wiatam. Kozanów - Gwarecka
JA NIEstety nie mam o Magmie najlepszej opini. Zdarzają się problemy z netem - zwłaszcza wieczorem. :( Reklamacje ciężko wyegzekwować - u nich jest zawsze wszystko w najlepszym porządku. Kolega z Dokerskiej ma to samo, więc to chyba nie u mnie leży przyczyna. Ja na 100% nie przedłużę z nimi umowy. :twisted:
Pozdrawiam - Grzesiek