• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#219878  autor: majusio
 09 wrz 2007, 01:14
Póki co i mi zmieniają już ofertę od 7 września...

I zmienili dzisiaj o 2:50 dostałem smsa. Teraz poczekam drugie tyle na szał minut...
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2007, 08:16 przez majusio, łącznie zmieniany 1 raz.

Kierownik

#219879  autor: D@rio
 09 wrz 2007, 01:17
biotyt pisze:System by miał lżej, a użytkownicy byli by bardzo zadowoleni, a oferta by wtedy była konkurencyjna do Play i przyciągnęła nowych klientów.
oby nie. Im już i tak sieć się zapycha...

Obrazek

#219880  autor: DejwiD
 09 wrz 2007, 01:28
Mulder pisze:Jeśli chcecie mieć święty spokój to na razie nic nie zmieniajcie. Na zmiane taryfy czekałem 3 dni, wykonałem 5 telefonów do BOK i dopiero mi zmienili. Teraz 2 dni czekam na aktywacje pakietu grosz za sms. W BOKu ciągle mówią, że system przeciążony bo za dużo osób chce zmieniać więc ze zmianą poczekajcie lepiej jeszcze troche...
posta napisales 7.09.2007..

trzy dni zmieniales teryfe, dwa dni aktywujesz pakiet.. ja bym sie przyczepil, ze zaczales wszystko 2 wrzesnia, a taryfa jest od trzeciego :-D

co do reklamacji to pamietajcie jaki jest wzor:
1/30 z sredniej z doladowan z trzech ostatnich miesiecy za kazde 24h niedzialajacej uslugi.

czyli srednia doladowan mam 25 pln. to moge otrzymac 84gr za kazdy dzien niedzialajacej uslugi; przy czym liczone jest to od terminu po 24h od zlecenia aktywacji. minus zlotowka za polaczenie z biurem, ktore wedlug cennika nie ma podzialu na zasadne czy niezasadne..

oczywiscie tyczy to sie tylko aktywacji uslug. bo w regulaminie migracji nie ma informacji o 24 godzinach realizacji.

gwarantuje, ze kokosow z tego tytulu nie otrzymacie :)
D@rio pisze:
biotyt pisze:System by miał lżej, a użytkownicy byli by bardzo zadowoleni, a oferta by wtedy była konkurencyjna do Play i przyciągnęła nowych klientów.
oby nie. Im już i tak sieć się zapycha...
powoli sie zmienia na lepsze.

#219891  autor: cesarz
 09 wrz 2007, 10:23
Powinniscie pamietac ,ze pakiety Szal Mminut i Szal Sms mozna wlaczyc tylko do 3 listopada.

CNN

#219901  autor: Vieslav
 09 wrz 2007, 10:58
Po 3 listopada na pewno coś nowego dadzą. Sami by sobie zaszkodzili zabierając pakiety na stałe. DejwiD, no rzeczywiście, nie czekałem całe dwa dni na pakiet, ale nieco ponad 24 godziny, a smsa o przeniesienie wysłałem dokładnie 3 września.
Orange nie pierwszy raz tak ma. W tej sieci jestem ponad 6 lat i zawsze, gdy pojawiała się nowa taryfa (oczywiście kiedyś o wiele bardziej atrakcyjna; jak na tamte czasy) to były problemy. Tak samo było z Nowym Popem, tylko jak ludzie zaczęli masowo pakiety włączać to wogóle nie szło ani napisać smsa ani zadzwonić. Siostra na zmianę na Nowego Popa z taryfy Dla każdego czekała tydzień, oczywiście po zgłoszeniu problemu do dzialu technicznego (oddali jej kase za telefon do BOK i za smsa zlecającego przeniesienie).
Nie można dać tego w cenniku normalnie? System by miał lżej, a użytkownicy byli by bardzo zadowoleni,
Na tym właśnie większość prepaidów polega. W Nowym Orange Go nie ma pakietów, zawsze możesz się przenieść.
a reklamy w TV będą lecieć, że tak tanio
Z tą reklamą to naprawdę dowalili :lol: . Jest gorzej niż beznadziejna :lol: .
w Play bez łaski dostane niskie stawki bez pakietów i o wiele tańsze telefony
Może ty dostaniesz, ale dla mnie Play to jest drożyzna. A dlaczego? Dlatego, że dzwonie tylko do Orange. Jedyne, co mi się podoba w tym Orange Pop to pakiety Szał minut. Więc widzisz; tutaj mam po 5gr/min a w Play bym przepłacał 49gr/min. Poza tym na Play się świat nie kończy, bo w Simplusie minuta w sieci kosztuje też 5 gr (w którymśtam pakiecie z kolei).
Ale powiem wam jedno: te szały powinny być ważne conajmniej 2 tygodnie... Nie chodzi mi o to, że nie da się wykorzystać 1200 smsów przez tydzień, bo sam kiedyś ponad 2000 tygodniowo wysyłałem :-D ale niektórzy boją się tego włączać w obawie, że pakiet przepadnie.

#219922  autor: biotyt
 09 wrz 2007, 11:49
Mulder pisze:
Nie można dać tego w cenniku normalnie? System by miał lżej, a użytkownicy byli by bardzo zadowoleni,
Na tym właśnie większość prepaidów polega. W Nowym Orange Go nie ma pakietów, zawsze możesz się przenieść.
Nie pasuje mi wymóg wysokich doładowań, bo przy niskich doładowaniach stawka w sieci nie jest atrakcyjna.
Mulder pisze:
w Play bez łaski dostane niskie stawki bez pakietów i o wiele tańsze telefony
Może ty dostaniesz, ale dla mnie Play to jest drożyzna. A dlaczego? Dlatego, że dzwonie tylko do Orange. Jedyne, co mi się podoba w tym Orange Pop to pakiety Szał minut. Więc widzisz; tutaj mam po 5gr/min a w Play bym przepłacał 49gr/min. Poza tym na Play się świat nie kończy, bo w Simplusie minuta w sieci kosztuje też 5 gr (w którymśtam pakiecie z kolei).
Ja mam też większość znajomych w Orange, choć w sumie trochę tych ważniejszych osób, z którymi się częściej kontaktuje przeszły do innej sieci. Po swoich znajomych widzę, że Orange traci klientów. Simplus mnie nie urządza, mam tylko 3 osoby w Plusie na ponad 100, pozatym na niskie stawki trzeba czekać kilka miesięcy, a także uważam, że tam warunki z tymi pakietami są jeszcze gorsze.
Chodzi mi o to, że jeśli pakiety w Orange mają się aktywować po kilka dni (Szał Minut można mieć tylko jeden aktywny jednocześnie), to przez te kilka dni w oczekiwaniu na pakiet będę wydawał 65gr/min w sieci, więc będę przepłacał i co mi po tych 5 gr/min? To w tym czasie mam nie korzystać z telefonu? W Play już do doładowania za 25 zł dostaje 10 zł gratis co obniża mi ze stawek 49gr/min,15gr/SMS/MMS do 35gr/min, 11gr/SMS/MMS i nie bawię się w pakiety. Nowe GO nie pasuje mi bo obniża tylko stawki w sieci i to za wysokie doładowania są one korzystne. W Play stawki bardzo przybliżają się przy podobnych doładowaniach do tych w Nowym Orange GO i są do wszystkich sieci, a nie jak w Orange tylko w sieci. Wtedy mam stawkę taką samą niską do wszystkich sieci i w końcu będę mógł swobodniej korzystać z telefonu, a nie "bo poza sieć drożej". Wystarczy zobaczyć też jakie Play daje telefon i w jak niskich cenach, a Orange jakie badziewia i to w wysokich cenach. Chodzi mi o porównanie Mix Play i Zetafon bo te promocje działają na takiej samej zasadzie.
Złożyłem zlecenie na zmianę taryfy, skończyły mi się pakiety więc stwierdziłem, że je wykupię nawet jak mi ma część przepaść po migracji, ale nie będę przepłacał w sieci. Oczywiście taryfę mi zmienili, a pakiety nie zdążyły się aktywować (więc przez te kilka dni płaciłem 80gr/min nawet w sieci!). Teraz więc w nowej taryfie zleciłem aktywację pakietów i co, znowu będę czekał kilka dni. Jeśli to ma tak działać to nie mam zamiaru płacić 65gr/75g/min i 20gr/SMS/MMS w sieci i czekać na aktywację tych głupich pakietów, jak w Play będę miał bez takiej zabawy do wszystkich tanio i w końcu kupię sobie nowoczesny telefon. Jeszcze trochę poczekam, jestem cierpliwi, ale jeśli tak to ma wyglądać, to nie będę miał już żadnych oporów do opuszczenia Orange. Pozatym coraz mniej podoba mi się mrożenie kasy w pakietach, które potem mogą przepaść. W Play stawki oscylują przy około 35 gr do wszystkich sieci (bonusy obniżają te stawki) są dla mnie do zaakceptowania bo mój profil dzwonienia to 50% Orange, 50% innych sieci (ograniczam się z tym). Zatem średnia minuty wychodzi mi 35gr, a SMS około 10gr przy wykorzystywaniu najkorzystniejszych pakietów w Orange (o ile nie będę musiał czekać na ich aktywacje kilku dni i dzwonić po wyższych stawkach). Więc mam to w d... gdy takie stawki otrzymam w Play i nie muszę bawić się w pakiety oraz dzwonić swobodnie i korzystać z fajnego telefonu.
Mulder pisze:Ale powiem wam jedno: te szały powinny być ważne conajmniej 2 tygodnie... Nie chodzi mi o to, że nie da się wykorzystać 1200 smsów przez tydzień, bo sam kiedyś ponad 2000 tygodniowo wysyłałem :-D ale niektórzy boją się tego włączać w obawie, że pakiet przepadnie.
Też uważam, że tak krótkie terminy doładowań są beznadziejne, ale skoro dają coś na prawdę tanio to muszą zapewnić sobie przychody wymuszając częste wykupowanie tych pakietów.

[ Dodano: 2007-09-09, 12:27 ]
No i muszę ich jednak pochwalić. Pakiety aktywowali mi w trakcie godziny. Jednak coś tam zdziałali, mam nadzieję, że tak będzie, bo jeśli nie to, to nie ma sensu z nimi się użerać.

biotyt

#219951  autor: Vieslav
 09 wrz 2007, 13:03
Kolego, spokojnie. Za parenaście dni (ew. tygodni) wszystko się unormuje. Mi tam Nowe Go pasuje, mam Zetafon i ładując się za 100 zł mam spokój z fonem na pół roku. Ale po wprowadzeniu pakietów Szał minut ze zmiany zrezygnowałem, bo tylko bym na tym gorzej wyszedł.

#219960  autor: mariusz9a
 09 wrz 2007, 13:34
Mam może miłą wiadomość: kto złożył reklamacje temu na pewno rozpatrzą pozytywnie a jako rekompensata jest doładowanie 20zł do konta promocyjnego (przynajmniej takie mam informacje już od trzech osób które złożyły reklamacje w Orange) ;) No ale skoro niektórzy mają to gdzieś to nie dostaną (lub zadają pytania po co w ogóle reklamacja:|) Hmm... :]

#225624  autor: wladziu
 06 paź 2007, 15:28
Czy pakiety np. Szał minut można kumulować?
Czyli kupując 2x Szał minut otrzymać 2x120= 240 minut i 14 dni na wykorzystanie.
Czy trzeba pilnować pakietów i co 7 dni wykupywać?

#225625  autor: biotyt
 06 paź 2007, 15:34
wladziu pisze:Czy pakiety np. Szał minut można kumulować?
Czyli kupując 2x Szał minut otrzymać 2x120= 240 minut i 14 dni na wykorzystanie.
Czy trzeba pilnować pakietów i co 7 dni wykupywać?
Niestety, pakiety Szał Minut się nie kumulują. Możesz mieć aktywny tylko jeden jednocześnie oraz aktywować raz na 7 dni nawet jeśli go wcześniej wykorzystasz.

biotyt

#225628  autor: wladziu
 06 paź 2007, 15:40
Szukam promocji/oferty w jakiejkolwiek taryfie Orange tak aby były jak najtansze rozmowy na jeden numer. Jest cos lepszego od tego Szalu minut - 5 gr min?

#225633  autor: biotyt
 06 paź 2007, 15:50
wladziu pisze:Szukam promocji/oferty w jakiejkolwiek taryfie Orange tak aby były jak najtansze rozmowy na jeden numer. Jest cos lepszego od tego Szalu minut - 5 gr min?
W starym Orange GO jest możliwość aktywacji 3 numerów (5zł/miesięcznie za każdy numer), z którymi masz stawki 5gr/min jeśli karta jest aktywna powyżej 3 miesięcy, jeśli jest aktywna krócej to stawka 12gr/min z wybranymi numerami.
W Nowym POPie jest usługa Lepsze numery, zależnie od stażu aż do 3 numerów za opłatą 2zł/miesiąc i stawka 15gr/min.
W Orange POP do 3 numerów za 6zł/miesiąc ze stawką 10gr/min (bardziej się opłaca niż Lepsze Numery gdy rozmawiasz z wybranymi numerami więcej niż 120 min w miesiącu).

biotyt

#225634  autor: wladziu
 06 paź 2007, 15:59
W moim przypadku to tylko przyjaciele w orange Go (5 gr), albo Orange Pop - Szał minut (tez 5 gr)
Zdecyduje sie na szał minut bo jest do wszystkich w Orange, tylko problemem bedzie pamietanie o wykupywaniu pakietów co tydzien :x
Własnie pytanie mam co do tych pakietow, czy jak dzis czyli w sobote aktywuje, to kolejny w nastepna sobote czy niedziele?
A moze przypominają np esemesem o konczącym sie pakiecie?

#225637  autor: biotyt
 06 paź 2007, 16:14
wladziu pisze:W moim przypadku to tylko przyjaciele w orange Go (5 gr), albo Orange Pop - Szał minut (tez 5 gr)
Zdecyduje sie na szał minut bo jest do wszystkich w Orange, tylko problemem bedzie pamietanie o wykupywaniu pakietów co tydzien :x
Własnie pytanie mam co do tych pakietow, czy jak dzis czyli w sobote aktywuje, to kolejny w nastepna sobote czy niedziele?
A moze przypominają np esemesem o konczącym sie pakiecie?
Wg regulaminu: 16. Usługa działa całą dobę, 7 dni w tygodniu, ważna jest do końca siódmego dnia (do 23:59).
Czyli wynika z tego, że jak aktywujesz dzisiaj to jeszcze w następną całą sobotę będziesz mógł korzystać z pakietu.
Raz korzystałem z tego pakietu, ale wydaje mi się, że chyba tak było.

Niestety, Orange nie przypomina, samemu trzeba kontrolować pakiety. Zauważyłem jednak, że korzystając z pakietów SMS wysyłanie zleceń pod numery 646 oraz 767 jest w ramach pakietu SMS czyli kosztuje 1gr/0,5gr. Zatem wysyłając SMS o treści ILE pod 767 można dowiedzieć się ile i do kiedy ważne są minuty taniej niż w Nowym POPie (bo 20gr pomimo aktywnego pakietu), choć w regulaminach pakietów w Orange POP te numery płatne są po 20 gr.

[ Dodano: 2007-10-06, 16:15 ]
Może wstawili 20 gr z tego względu, że wszystkie pakiety są promocjami.

biotyt

#228634  autor: KoSmO
 21 paź 2007, 12:28
Załadowałem sobie pakiet 600 sms w OPOP-ie... Ale nie wiem jakim kodem można sprawdzić ile mi sms pozostało do wyczerpania pakietu... Ktoś pomoże ? :)

Pozdro

#228641  autor: aga
 21 paź 2007, 12:41
KoSmO pisze:Załadowałem sobie pakiet 600 sms w OPOP-ie... Ale nie wiem jakim kodem można sprawdzić ile mi sms pozostało do wyczerpania pakietu... Ktoś pomoże ?
Wszystko mozna znaleźć na stronie Orange:
Kod: Zaznacz cały
sprawdź stan pakietu

Pamiętaj, że zawsze możesz sprawdzić ile SMS-ów pozostało Ci jeszcze do wykorzystania.
Wystarczy, że wyślesz SMS-a o treści ILE pod numer 767.

#228676  autor: kameT
 21 paź 2007, 14:10
Sprawdzanie stanu pakietów poprzez smsy, jak dla mnie jest denerwujące.
Jakby nie mogli wprowadzić krótkich kodów.
KoSmO, stronka Orange jest przejrzysta. Łatwo można znaleźć samemu odp. na pytania.

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#228705  autor: biotyt
 21 paź 2007, 16:54
kameT pisze:Sprawdzanie stanu pakietów poprzez smsy, jak dla mnie jest denerwujące.
Jakby nie mogli wprowadzić krótkich kodów.
Ale chociaż SMSy wysłane pod numery 646 lub 767 są rozliczane z pakietu SMSów więc sprawdzenie kosztuje tylko 1 gr, a nie standardowo po 20gr jak to było w Nowym POPie.

biotyt

#228750  autor: Th0mas
 21 paź 2007, 22:10
biotyt pisze:Ale chociaż SMSy wysłane pod numery 646 lub 767 są rozliczane z pakietu SMSów więc sprawdzenie kosztuje tylko 1 gr, a nie standardowo po 20gr jak to było w Nowym POPie.
Co? W Nowym POPie było identycznie. też kasę zabierali z pakietu (odejmowali 1 smsa).

#228757  autor: biotyt
 21 paź 2007, 22:42
Th0mas pisze:
biotyt pisze:Ale chociaż SMSy wysłane pod numery 646 lub 767 są rozliczane z pakietu SMSów więc sprawdzenie kosztuje tylko 1 gr, a nie standardowo po 20gr jak to było w Nowym POPie.
Co? W Nowym POPie było identycznie. też kasę zabierali z pakietu (odejmowali 1 smsa).
Upsss!!! Pomyłka, coś mi się przewidziało chyba. Rzeczywiście jest tak jak piszesz, ale chyba swego czasu tak nie było.

biotyt