gm pisze:Zadaj sobie pytanie. Co mogę dostać od firma gdy ja im płacę miesięcznie niecałe 30 pln, czyli 360 pln rocznie? Zakłam, że nie przekraczasz tej kwoty rozmowami, bo jeżeli tak się dzieje to podnieść taryfę. Powodzenia życzę.
Wpierw się przywitam na forum "Telepolis". Od dawna śledzę ten temat i w końcu nie wytrzymałem i musiałem się zarejestrować, by chlapnąc parę zdań.
Jestem w stanie zrozumieć operatora, gdy osoby z niskimi rachunkami, krótkim stażem, chcą np po okresie 1 roku dostać niezły telefon za przysłowiową 1 zł i jeszcze na abo coś ugrać, nie dostają tego co chcą. Ale dla mnie jest niezrozumiałe, że mając w Plusie abonament na ich numer od paździenika 1997 roku do chwili obecnej, oferta jaką mi składa tzw "indywidualny dorada biznesowy" jest śmieszna. W sumie nawet telefony od nich nigdy nie były za 1 zł, bo za pierwszy fon u nich, "Hagenuk", zapłaciłem ponad 700, a za Nokie 6130 ponad 250 zł. Przez 10 latek miałem tylko 4 fony, w tym 3 od Plusa. Ostatnio usłyszałem, że mam za niskie rachunki (55 zł), by mieć taki aparat jaki mnie interesuje w takiej cenie jaka jest w miarę rozsądna. Tym razem zależało mi na aparacie, więc inaczej z Plusem rozmawiałem niż wcześniej. Kończąc chciałem się właśnie odnieść do kwesti rachunków. Skoro Plus tak chętnie zagląda do rozliczeń za np ostatnie 2 lat, to może by zajrzał do tych z 10 lat, gdy rachunki były np po 300 zł/mc w czasach gdzie nie było tylu abonentów a takiej forsy nie dało się tak łatwo zarobić jak teraz.
Sorki za rozpisanie się, ale przynajmnie z wątroby mi zeszło.
Robię ostatnie podejście do przedłużenia umowy

Nie jestem sęp, ale za 10 lat wierności to chyba się raz coś należy