• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 83 z 147
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 147

#222085  autor: bard
 20 wrz 2007, 10:19
Zadzwon pod 2601 i popros, zeby Cie polaczyli z 2699 - tylko tutaj sa szanse, ze cos wytargujesz... jak raz Cie polacza z 2699 to pozniej juz sam bedziesz mogl tam dzwonic (bezplatnie) i prowadzic dalsze negocjacje. Probuj :)

#222558  autor: D@rio
 22 wrz 2007, 18:16
dechomenon pisze:tak jak D@ario zacznie walkę to wprowadzamy nowy trend PWA na 12 miesięcy ehhehe
wiesz że mam mocne argumenty :-D
balon84 pisze:To lipa straszna! Myslicie ze jak zadzwoni do plusa i powie ze rezygnuje z tego nr to cos zaproponuja ??
nic nie zaproponują.
bard pisze:i popros, zeby Cie polaczyli z 2699 - tylko tutaj sa szanse, ze cos wytargujesz... jak raz Cie polacza z 2699 to pozniej juz sam bedziesz mogl tam dzwonic (bezplatnie) i prowadzic dalsze negocjacje. Probuj
to też nic nie da. Nie przy abo 10zł.

Obrazek

#223837  autor: misda
 27 wrz 2007, 20:06
Dzwoniłem wczoraj zapytać o ofertę do BOK w Plusie. Na jeden mam abonament 25zł od 5 lat a drugi telefon 6 lat najpierw w abonamencie 35zł a potem 25zł. Proponowali telefony za 1zł ale modele które mnie nie interesują, czyli takie co na allegro można kupić za mniej niż 300zł. Zapytałem ile kosztuje Samsung Z170. Okazało się ze 350zł. Powiedziałem że oferta mnie nie zadowala i zrezygnuje. Przełączyli mnie do kogoś innego i zapytali o powód rezygnacji. Odpowiedziałem, że telefony za drogie są. Dostałem propozycje na tego samsunga za 250zł lub 50% zniżki na abonament. Zapytałem o SE serii 800 to dostałem odpowiedź "Proszę pana te telefony są bardzo drogie, kosztują ponad 1000zł". Stwierdziłem że nie ma sensu rozmawiać dalej, na allegro są tańsze.
Wniosek jest taki, że można kupić telefon 100zł taniej niż nowi klienci z umową na 2 lata lub dostać 50% rabatu na abonament z umową na 1 rok.

#223849  autor: D@rio
 27 wrz 2007, 20:24
misda, z czym do ludzi. Z czym do ludzi. Na prawdę się zastanów...

Obrazek
 #224309  autor: Ghost_Dog
 30 wrz 2007, 02:18
Witam Chciałbym poradzic sie w dwóch sprawach dotyczących Superkarty w Plusie:

1. Czy jesli podpiszemy umowe na 12 miesiecy na Superkarte i od poczatku uruchomimy na niej Iplusa60, to czy po roku ciągłego używania tego Iplusa zostaną zaproponowane mi takie same warunki na przedłuzenie Iplusa co uzytkownikom co maja go na osobnej karcie SIM bez Superkarty. Tzn czy bede mógł wybrac znizke jaka jest proponowana czyli albo abo za Iplusa -10zł z 60zł na 50zł na kolejny rok lub dalej usługa Iplus za 60 zł ale limit podwojony do 2GB. Zastanawiam sie czy teoretycznie jest to mozliwe, i czy ktos juz miał taka sytuacje.

2. Jesli ktos uzywa Superkarty lub uruchamia sobie Iplusa na nr w abo to ciekawia mnie warunki wł/wył usługi Iplus w dowolnym momencie, jak wyglada taka operacja, ile kosztuje i po ilu włączają, no i jak jest z pozosałym limicie po powtórnej aktywacji?

#224319  autor: Kaczy
 30 wrz 2007, 09:03
Ghost_Dog pisze:Tzn czy bede mógł wybrac znizke jaka jest proponowana czyli albo abo za Iplusa -10zł z 60zł na 50zł na kolejny rok lub dalej usługa Iplus za 60 zł ale limit podwojony do 2GB. Zastanawiam sie czy teoretycznie jest to mozliwe, i czy ktos juz miał taka sytuacje.
Powinna być taka opcja. Ostatnio zrobili mozliwość przejścia z abo na iPlusa.
Ps. Odezwij się na PW to sprawdzę dokładnie czy jest taka opcja.
Ghost_Dog pisze:2. Jesli ktos uzywa Superkarty lub uruchamia sobie Iplusa na nr w abo to ciekawia mnie warunki wł/wył usługi Iplus w dowolnym momencie, jak wyglada taka operacja, ile kosztuje i po ilu włączają, no i jak jest z pozosałym limicie po powtórnej aktywacji?
Wyłączenie ok. 12.5 zł. Limit przepada, tak samo jak nie przechodzi na kolejny miesiąc.

...::: Made for loneliness :::...

#224841  autor: misda
 01 paź 2007, 23:28
D@rio pisze:misda, z czym do ludzi. Z czym do ludzi. Na prawdę się zastanów
Nad czym mam się zastanawiać? Już wypowiedziałem umowę nie zależy Plusowi na klientach to nie. Kupie telefon w Play i go sprzedam wtedy miesięczny koszt utrzymania telefonu wyniesie ok 16zł. Wprawdzie to więcej niż 12,50 jakie miałem ale będę miał 2 razy więcej minut.

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-10-01, 23:47 ]
powodzenia...

#225308  autor: Major Bień
 04 paź 2007, 12:45
Miałem zniżkę 50% na taryfę Godziny 55 bez telefonu. Minął rok i znowu muszę przedłużyć. Plus oferuje mi zniżkę 50% i dodatkowo 25 minut na Plusa i stacjonarki. Da się wywalczyć więcej tych minut ? Trochę dla mnie jest śmieszne, że minął rok, a oferta jest identyczna. Przecież te 25 minut w sieci to warte są niecałe 3 zł. Śmieszna trochę ta oferta.

#225463  autor: gm
 04 paź 2007, 23:36
Zadaj sobie pytanie. Co mogę dostać od firma gdy ja im płacę miesięcznie niecałe 30 pln, czyli 360 pln rocznie? Zakłam, że nie przekraczasz tej kwoty rozmowami, bo jeżeli tak się dzieje to podnieść taryfę. Powodzenia życzę.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#225465  autor: dechomenon
 04 paź 2007, 23:48
niestety przy niskich rachunkach nie ma za dużej opcji manewru i nikt tak na prawdę szału nie dostanie....co zrobić...albo się decydować albo nie!

#225468  autor: empe85
 05 paź 2007, 02:00
Siema.
Od 6 lat mam abo 50zl w Plus Biznes, jednak rachunki wynosza srednio 80-100zl (oprocz tego na firme jest jeszcze 5 innych abo).
Zbliza sie czas przedluzenia umowy i Plus proponuje mi SE k800i lub Samsunga d900i za 486zl :lol: czyli jak dla swiezaka z ulicy :?

Walczyc o nizsza cene czy dac sobie spokoj?
Z Plusa i tak nie zrezygnuje, bo niski koszt polaczen pomiedzy abo firmowymi mnie zadowala.
Z gory dzieki za odpowiedz
Pzdr

#225469  autor: user_delete3
 05 paź 2007, 08:54
empe85 pisze:Walczyc o nizsza cene czy dac sobie spokoj?
Walcz, przecież nie masz nic do stracenia. Tylko negocjuj przez biuro obsługi klienta, ponieważ w salonie nie mają możliwości zmiany ceny telefonów przy przedłużeniu oferty.

#225476  autor: empe85
 05 paź 2007, 11:23
a jakies konkrety? :mrgreen:
pytac sie o ile zejda czy sam mam zaproponowac jakas cene i czekac na reakcje?

#225486  autor: Prometo
 05 paź 2007, 12:39
empe85 pisze:a jakies konkrety? :mrgreen:
empe85 czytałeś choć po części ten temat :?:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#225502  autor: Rokko
 05 paź 2007, 15:12
Prometo, widze, ze raczej nie czytal.

#225516  autor: empe85
 05 paź 2007, 18:04
oczywiscie, ze czytalem :|
z tym, ze najczesciej polecacie wybranie pakietu zamiast telefonu (co mnie nie intersuje)... a odnosnie PWA w Plus Biznes ostatnie posty byly w lipcu -> tylko dotyczyly nizszego abonamentu.

#225550  autor: mortex
 05 paź 2007, 21:38
gm pisze:Zadaj sobie pytanie. Co mogę dostać od firma gdy ja im płacę miesięcznie niecałe 30 pln, czyli 360 pln rocznie? Zakłam, że nie przekraczasz tej kwoty rozmowami, bo jeżeli tak się dzieje to podnieść taryfę. Powodzenia życzę.
Wpierw się przywitam na forum "Telepolis". Od dawna śledzę ten temat i w końcu nie wytrzymałem i musiałem się zarejestrować, by chlapnąc parę zdań.

Jestem w stanie zrozumieć operatora, gdy osoby z niskimi rachunkami, krótkim stażem, chcą np po okresie 1 roku dostać niezły telefon za przysłowiową 1 zł i jeszcze na abo coś ugrać, nie dostają tego co chcą. Ale dla mnie jest niezrozumiałe, że mając w Plusie abonament na ich numer od paździenika 1997 roku do chwili obecnej, oferta jaką mi składa tzw "indywidualny dorada biznesowy" jest śmieszna. W sumie nawet telefony od nich nigdy nie były za 1 zł, bo za pierwszy fon u nich, "Hagenuk", zapłaciłem ponad 700, a za Nokie 6130 ponad 250 zł. Przez 10 latek miałem tylko 4 fony, w tym 3 od Plusa. Ostatnio usłyszałem, że mam za niskie rachunki (55 zł), by mieć taki aparat jaki mnie interesuje w takiej cenie jaka jest w miarę rozsądna. Tym razem zależało mi na aparacie, więc inaczej z Plusem rozmawiałem niż wcześniej. Kończąc chciałem się właśnie odnieść do kwesti rachunków. Skoro Plus tak chętnie zagląda do rozliczeń za np ostatnie 2 lat, to może by zajrzał do tych z 10 lat, gdy rachunki były np po 300 zł/mc w czasach gdzie nie było tylu abonentów a takiej forsy nie dało się tak łatwo zarobić jak teraz.

Sorki za rozpisanie się, ale przynajmnie z wątroby mi zeszło.

Robię ostatnie podejście do przedłużenia umowy :D Nie jestem sęp, ale za 10 lat wierności to chyba się raz coś należy :?

Planescape: Torment
 #225761  autor: karo11lina15
 07 paź 2007, 12:50
Cześć :* Mam telefon z Plusa jush półtora roQ wzięłam umowę na mixa na 36 doładowań, i nie długo jush te doładowania mi sie skończą! I zastanawiam sie czy jakbym przedłużyła umowę w Mix plusie czy bym miała jakąś zniżkę lub promocje [może tańszy telefon] Bo zastanawiam sie czy może przejść do innej sieci ?? Doładowania skończą mi sie za jakiś miesiąc :P hmm... Jak ktoś coś wie na ten temat to proszę o pomoc buzzzkaa :*:* :mrgreen: :mrgreen:

Jestem nowa więc proszę bez żadnych głupkowatych podtekstów :P

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-10-08, 14:42 ]
Jeśli ponownie w ten sam sposób zredagujesz tekst co powyżej to dostaniesz warn'a. Proszę pisać normalnie.

Jaki teleofn kupic... hmmm :D

#225762  autor: gm
 07 paź 2007, 12:55
Tutaj jest dość długi wątek na temat przedłużenia w Plusie http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=5495 a ten dział na dodatek nie jest odpowiedni na ten temat.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#225971  autor: chriss
 08 paź 2007, 14:09
hej, moje pytanie , mam do przedlużenia kubale i widze ze na stronie plusa mozna zamowic telefony troszke taniej (lg ke970 jest 50 zl taniej w kubali 75) - czy moge tak ze strony zamowic przedluzenie czy to oferta tylko dla nowych klientow ? ew. czy moge zadzwonic do boku i zaproponowac im ze przedluze przy jakiejs znizce na ten telefon czy wogole dac sobie z tym spokoj ?
  • Strona 83 z 147
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 147
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83