• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#223748  autor: tofik777
 27 wrz 2007, 13:58
tak ale to samo jest na n70 6020 3510i i na se k300..

[ Dodano: 2007-09-27, 16:59 ]
Raprt z lidzbarka

TO jest juz przegięcie pały przez jakis czas w ogóle nie było zasiegu każdego z plusa kogo sie pytalem to mówi ze nie ma zasiegu albo ze jak gadał przez tel to mu przerywało. Co zrobic z tym fantem mozna jakos zainterweniowac?

#223792  autor: prezeswk
 27 wrz 2007, 17:37
paszczor pisze:Raport z Poznania:
jedyne co obserwuje - to co z reszta wczesniej zanotowalem w ktoryms z watkow to ze bardzo czesto pojawiaja sie handovery miedzy stacjami oraz wrzucanie na pasmo 1800 w czasie frequency hoopingu (niektore stacje maja rozsiewczy kanal 900 ale w czasie rozmowy hooping jest po 1800). efekt jest taki ze rozmowa jest bardziej poszatkowana niz w erze (szczegolnie przez pierwsze 10 sekund rozmowy podczas ktorych siec przerzuca po sasiednich kanalach) ale ogolnie wszystko dziala sprawnie jak nalezy.
choc co prawda jechalem ostatnio poza granice poznania w niedziele i o godzinie 10:00 rano lacznosc byla wylacznie w trybie HR...
Potwierdzam, Plus nie rozglasza na 1800, wiec handovery miedzy 900 a 1800 sa na porzadku dziennym. HR tez juz jest na porządku dziennym. Rozmawialem wczoraj miedzy dwoma plusami, na obu HR i co drugie slowo to "co", "mozesz powtorzyc", "nie rozumiem"

#223796  autor: D@rio
 27 wrz 2007, 17:55
ja wczoraj miałem w sieci UMTS "sieć zajęta"...

Obrazek

#223807  autor: prezeswk
 27 wrz 2007, 18:36
D@rio pisze:ja wczoraj miałem w sieci UMTS "sieć zajęta"...
Moze masz tam HSDPA i zabraklo pojemnosci radiolinii jak chlopaki backupowali internet :)

#223818  autor: D@rio
 27 wrz 2007, 19:11
prezeswk pisze:
Moze masz tam HSDPA i zabraklo pojemnosci radiolinii jak chlopaki backupowali internet
mam, mam...

było to ok. godz. 19:00

Obrazek

#223883  autor: Publius
 27 wrz 2007, 23:39
Sieć zajętą w plusie to ja mam na porzadku dziennym. Podobno jakiś nadajnik niedawno wyłączyli (Wwa- Bemowo) i teraz jest tragedia.

#223884  autor: elrond
 27 wrz 2007, 23:55
Sieć zajętą w plusie to ja mam na porzadku dziennym. Podobno jakiś nadajnik niedawno wyłączyli (Wwa- Bemowo) i teraz jest tragedia.
Taki ból życia w "sercu kraju". Ja na wsi nie spotkałem jeszcze problemów z siecią o jakich piszecie. Jedynie kiedyś, jak plus miał "happy hours" czy coś takiego, znajoma miała problem z połączeniem sie, ale nic poza tym.

#223885  autor: D@rio
 27 wrz 2007, 23:57
Publius pisze:Sieć zajętą w plusie to ja mam na porzadku dziennym. Podobno jakiś nadajnik niedawno wyłączyli (Wwa- Bemowo) i teraz jest tragedia.
w sieci GSM rozumiem....?
elrond pisze:Taki ból życia w "sercu kraju".
no już raz Plusowi padła cała sieć w Warszawie, na ponad pół dnia prawie...
elrond pisze:Ja na wsi nie spotkałem jeszcze problemów z siecią o jakich piszecie.
Właśnie, to są uroki mieszkania na wsi. A w miastach niestety. Często sieci nie wyrabiają... u mnie najgorzej jest z Orange. Na mojej dzielnicy max. EDGE to 60 - 80 kb/s (porażka po prostu :| )...
A jeszcze z tym UMTS'em tak się ociągają, lenie...

Obrazek

#223905  autor: yagi
 28 wrz 2007, 09:21
W Tarnowie tez jest tragedia z Orange, Plus wyrabia lepiej ale i tak jest kipsko :( Najlepiej jest z Era, ale dochodza mnie sluchy ze miejscami jeden opertor sie pogorszyl a inny znowu poprawil... Zaczyna sie robic mlynek :(

Ciekaw jestem na ile jest to zwiazane u mnie w miescie z rozbudowa stacji a na ile z przeciazeniem sieci ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#224491  autor: user_delete9
 30 wrz 2007, 17:14
elrond pisze:Jedynie kiedyś, jak plus miał "happy hours" czy coś takiego, znajoma miała problem z połączeniem sie, ale nic poza tym.
Happy hours to byla taka pseudo promocja dzieki ktorej plus testowal siec po wprowadzeniu systemu ktory mial regulowac ruch w sieci...

#224501  autor: mariusz9a
 30 wrz 2007, 17:34
paszczor pisze:Happy hours to byla taka pseudo promocja dzieki ktorej plus testowal siec po wprowadzeniu systemu ktory mial regulowac ruch w sieci...
No nie wiem... I uruchomili ja tylko dla pre-paida? Swoją drogą to był ciekawy pomysł... szkoda tylko ze zapchał całą sieć:D

#224520  autor: D@rio
 30 wrz 2007, 18:40
i wyszła kiszka - to raz.

a dwa - pokazało to jak marna i zerowa jest komunikacja wewnętrzna w firmie. Zwłaszcza na linii technicy - marketing. Oby więcej takich "goli"...

Obrazek

#224532  autor: mariusz9a
 30 wrz 2007, 19:16
D@rio pisze:i wyszła kiszka - to raz.

a dwa - pokazało to jak marna i zerowa jest komunikacja wewnętrzna w firmie. Zwłaszcza na linii technicy - marketing. Oby więcej takich "goli"...
I dlatego promocje robione teraz w Simplusie już nie są na tak atrakcyjnych zasadach jak wtedy;) I dobrze że to wszystko wyszło:)

#229297  autor: q-one
 24 paź 2007, 18:54
Do niedawna zasięg Plusa u mnie w domu (Olsztyn) był prawie żaden, raz dało się porozmawiać, raz nie, a zazwyczaj telefony nawet nie logowały się do sieci. Przy każdej możliwośći zgłaszałem to w BOK, przez około pół roku. Pewnego pięknego dnia - dzwoni domofon i słyszę "Plus GSM". Troche mnie zdziwko chwyciło. Przyjechał do mnie technik Plusa. Rozpakował laptopa, podłączył trzy fony, każdy w innej sieci i stwierdził że Plus nawet nie loguje się.
Po kilku dniach zasięg podskoczył. Było pięknie, żadnych przerwanych połączeń, normalne rozmowy i w końcu można się było do mnie dodzwonić.
Szacunek za reakcje i działanie.
Ostatnio jednak sytuacja się powtarza, więc zaczne dzwonić do BOKa zeby coś z tym zrobili.

Get Rich or Die Tryin'

#229521  autor: gringo plus
 25 paź 2007, 14:46
rabatu to raczej nie dostaniesz ale dzwon do bok-u ile wlezie to w koncu cios z tym zrobia
awaria ta jest bardzo czesta na obszaracz wiejskich i w malych miasteczkach

..:gringo:..