• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #223097  autor: Harrison25
 24 wrz 2007, 20:37
Witam,
Mam pytanie, wiele od niego zalezy. Dlatego wybaczcie, ze nie przeszukalem forum i moglem powtorzyc temat, ale sprawa jest naprawde pilna.
Mialem nastepujace dzwonilem pod pewien numer, zapisany w ksiazce.... wiec nie wpisywalem go z palca, nie ma mowy o tym, ze numer byl bledny bo korzystam z niego wielokrotnie. Wlasciciele numeru sa obecnie w Hiszpanii gdzie korzystaja z roamingu.... Dzwoniac kilka razy nikt nie odbieral... za ktoryms razem ktos oddebral niestety nie byli to moi znajomi ( co bardzo mnie zaskoczylo.... i teraz wiele od tego zalezy). Ktos po drugiej stronie zapytal mnie kim jestem, sam sie przedstawil po czym nagle wyskoczyl komunikat "brak polaczenia" (nie tak jak przy zwyklym rozlaczeniu sie rozmowcy). Zadzwonilem ponownie.... w koncu znajomi odebrali i powiedzieli, ze to nie mozliwe ich telefonu nikt nie ruszal....... nie wiedza dokad sie dodzwonilem, ale nie do nich. Zadzwonilem do swojego operatora, ale tam stwierdzono, ze wybralem a pewno numer znajomych (przedyktowalem i sie zgadzal). Pytanie czy zdarzylo sie Wam, ze przy roamingu i przebywaniu rozmowcy za granicą siec ( niekoniecznie Wasza, moze ta z ktorej uslug korzysta osoba do ktorej dzwonicie) polaczyl Was z innym numerem?
Prosze o szybka odpowiedz jesli macie takie doswiadczenia dajcie znac
Dzieki
Harrison
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2007, 21:11 przez Harrison25, łącznie zmieniany 1 raz.

#223115  autor: butterfly
 24 wrz 2007, 21:10
A telefon to...?
Najczęściej to właśnie telefon tak wariuje.

#223117  autor: Harrison25
 24 wrz 2007, 21:17
telefon to sony ericsson 750i, telefon telefonem, ale powiedzieli mi w biurze numerow ze wybilo mi numer faktycznie do tych znajomych, wiec ewentualny blad mogla popelnic chyba siec..., nie wiem

#223121  autor: butterfly
 24 wrz 2007, 21:32
No na to wychodzi.SE czasami wariuje, wybiera numer innego kontaktu niż pokazuje, ale to b. sporadyczne przypadki, a to raczej nie wchodzi tu w grę.

#223128  autor: user_delete3
 24 wrz 2007, 21:45
Moze chodzi o przekierowanie polaczenia

#223130  autor: Harrison25
 24 wrz 2007, 21:52
powiedzieli mi w biurze obslugi plusa, ze zdarzaja sie takie przypadki, sporadycznie, ale zdarzaja sie. Wybiera sie numer jakiejs osoby, i on jes rejestrowany przez system jako numer wychodzacy, natomiast wskutek bledu centrali okazuje sie, ze centrala wybiera zly numer. Mozna to ponoc sprawdzic, ale jest to trudne i konsultatnt nie jest w stanie sam tego przesledzic. Tak wiec widocznie takie rzeczy sie zdarzaja, ale tak czy owak trudno w to uwierzyc..... Zdarzylo Wam sie cos podobnego?

#223133  autor: elrond
 24 wrz 2007, 22:00
Jeśli chodzi o komórki to takie błędy właściwie nie powinny sie zdarzać. Owszem, jak widać istnieje taka możliwosć, ale takie zdarzenie jest tak prawdopodobne jak 6 w totku :wink:

Czy sie zdarzyło? Owszem, ale tylko jeśli chodzi o stacjonarny telefon. Kilka lat temu, z bratem na kolonii jedyny kontak mozna było utrzymac poprzez budke telefoniczną. Dzownili na nią chyba wszyscy rodzice. Cos sie stało, i większość połączeń na budke - trafiała do jednego prywatnego domu. Tamci państwo po wielu złosciach i w wielkim zbulwersowaniu poszli po rozum do głowy i wreszcie wyciagnęli wtyczkę z gniazdka :wink:

#223136  autor: JayCee
 24 wrz 2007, 22:02
Albo znajomi to mistrzowie ciętego żartu :lol:

#223137  autor: D@rio
 24 wrz 2007, 22:02
Po prostu ktoś ma przekierowanie włączone...

Obrazek