• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
  • Strona 7 z 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

#221662  autor: JacekS
 17 wrz 2007, 23:37
orB pisze:
hackmaniak pisze:Znasz coś lepszego w tym przedziale cenowym?
Przecież napisałem - E50 do motki V3x się nie umywa. To są moje subiektywne spostrzeżenia, im dłużej miałem ten telefon tym bardziej mnie obrzydzał. Nawet tapety normalnej nie można ustawić tylko na pół wyświetlacza :|

Ale przynajmniej pograłem sobie w lepsiejsze symbianowskie gry 8)
I jest jeszcze jeden plus - metalowa obudowa.
Porownywanie tych dwoch modeli telefonow jest zupelnie bezsensu, gdyz sa one przeznaczone dla roznych grup uzytkownikow. Nokia e50 z pewnoscia nie jest telefonem ktorym mozna poszpanowac, ten telefon to narzedzie pracy.

#221667  autor: orB
 18 wrz 2007, 00:30
e.l.o pisze:ten telefon to narzedzie pracy.
Narzędziem pracy może być każdy telefon, bo jedyne co robi się z telefonem w pracy to dzwoni i czasami używa terminarza, czy sprawdza pocztę a nie instaluje najnowsze pierdołki na Symbiana. Ludzie naprawdę pracujący nie mają na to czasu ;)
e.l.o pisze:sa one przeznaczone dla roznych grup uzytkownikow
Są, owszem.

Ale czy warto płacić 6 stów za telefon o mocno przeciętnych jak na dzisiejsze czasy parametrach tylko dlatego że jest to Nokia i ma Symbiana? Na to pytanie każdy musi sobie sam odpowiedzieć.

#221675  autor: adam.wisnia
 18 wrz 2007, 08:28
orB pisze:Nawet tapety normalnej nie można ustawić tylko na pół wyświetlacza :|
Ja jakos mam tapety ktore po wrzuceniu sa na pelny ekran (moze trzeba dopasowane dawac?!) (aktualnie mam foto dziewczyny).

orB pisze:Narzędziem pracy może być każdy telefon, bo jedyne co robi się z telefonem w pracy to dzwoni i czasami używa terminarza, czy sprawdza pocztę a nie instaluje najnowsze pierdołki na Symbiana. Ludzie naprawdę pracujący nie mają na to czasu
I znowu sie nie zgadzam. Symbian jest w pracy bardzo potrzebny (oczywiscie zalezy komu - bo zwyklemu pracownikowi fizycznemu juz niekoniecznie).
Ciekawe jak ktos potrzebujacy otwierac pliki office'a mialby to zrobic bez symbiana i straty czasu na konwersje.
orB pisze:Ale czy warto płacić 6 stów za telefon o mocno przeciętnych jak na dzisiejsze czasy parametrach tylko dlatego że jest to Nokia i ma Symbiana?
przecietnych? Pokaz mi za ta cene obecnie telefon o lepszych parametrach dla osoby nie potrzebujacej szpanerskiego telefonu, a jedynie funkcjonalnego.

I nie gadaj o tej v3x - sam ja mialem i musze powiedziec ze jest to dobry telefon z super wyswietlaczem, aparatem i mp3 ale on pasuje bardziej wlasnie gadzeciażom czy kobietom (nawet mimo gabarytów) niz prawdziwemu biznesmenowi (no ale ten zapewnie wybierze cos z blackberry - tak jest w 90% u mnie w firmie).

Poza tym to jest temat o + i - e50 wiec pisanie tu o innym modelu (tym bardziej nie posiadajacym symbiana) jest bez sensu.

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#221822  autor: orB
 18 wrz 2007, 21:18
Cóż...

Głuchy ze ślepym rozmawiają o kolorach.

Znikam z tego tematu ;)

#225285  autor: Charles
 04 paź 2007, 11:34
Nie chcę otwierać nowego tematu bo zaraz mnie mod pogoni pewnie ale mam pewne problemy ze swoim fantastycznym :wink: smartfonem.
A więc:

1. po włączeniu wyswietla się odrazu komunikat "sprawdź ustawienia MMS"; wszystko mam skonfigurowane należycie chyba, wysyłam i odbieram MMS-y

2. nie moge odpalić internetu; sprawdzałem wszystkie ustawienia, konfigurowałem zdalnie i ręcznie, byłem nawet w salonie firmowym i nikt nie jest w stanie mi pomóc; wyskakuje komunikat "Połączenie pakietowe niedostępne" :( :( :(
Pomocy!

#225462  autor: dechomenon
 04 paź 2007, 23:35
czyli telefon z ery..hmmmm wchodzisz w ustawienia :arrow: połączenie :arrow: punkt dostępu :arrow: era internet :arrow: i tam powinieneś mieć pakiet danych oraz w opcji pakiet danych zaznaczone kiedy potrzeba! ja tak mam i wszystko działa !

#225481  autor: Charles
 05 paź 2007, 12:18
wszystko mam tak jak piszesz, a co masz w ustawieniach zaawansowanych? Typ sieci: IPv4; Adres IP telefonu; Adres DNS... itd ??

Dobra, juz wszystko chodzi... pokombinowałem i jest OK. Zastanawia mnie tylko dlaczego tak się muli ten, tak zachwalany przez niektórych, EDGE

#225493  autor: piotrz
 05 paź 2007, 13:13
a masz zasięg edge :>

#225563  autor: ywis
 05 paź 2007, 22:55
Charles pisze:Zastanawia mnie tylko dlaczego tak się muli ten, tak zachwalany przez niektórych, EDGE
Jeśli nie jesteś za bardzo w zasięgu EDGE, no to nie dziw się, że tak, a nie inaczej Ci chodzi to wszystko, że się muli, etc.

#250860  autor: MarCjaho
 12 lut 2008, 18:23
Pozwolę sobie odkopać temat i zadać jedno bardzo ważne dla mnie pytanie:
Czy na ten telefon da się założyć simlocka :?:

#250862  autor: Forest
 12 lut 2008, 18:29
MarCjaho pisze:Czy na ten telefon da się założyć simlocka :?:
Operator zakłada simlocka. Ale jaki jest sens zakładania na nowo sima?

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#250866  autor: piotrz
 12 lut 2008, 19:04
jest, w razie, gdyby telefon się zepsuł i agenci z serwisu Nokii nie chcieli by go przyjąć.
widziałem, że są wykonywane takie usługi, ale czy to jest w 100% pewne, i czy działa-nie wiem.

#250892  autor: MarCjaho
 12 lut 2008, 20:37
Panowie z ASO przy każdym przyjęciu sprzętu na gwarancję sprawdzają czy simlock został ściągnięty?? Jest szansa, że przyjmą go bez simlocka??

#250910  autor: lookass
 12 lut 2008, 22:26
MarCjaho pisze:Panowie z ASO przy każdym przyjęciu sprzętu na gwarancję sprawdzają czy simlock został ściągnięty?? Jest szansa, że przyjmą go bez simlocka??
Jest szansa u mnie w kilku telefonach nie brali tego pod uwage czy byl zdjety ;]

#250958  autor: castagnet
 13 lut 2008, 11:34
Czasem tak jest że nie zwrócą uwagi...
Ale mnie martwi inna rzecz.
Żeby sciągnąć sim locka w E50 trzeba zerwać blachę (tzw. ekran) z płyty głównej, aby dostać się do test-pointów. I w zależności gdzie ściągany był sim lock to tak starannie ściągnęli tą blache a później założyli. Jeżeli to był ktoś solidny i wiedział co robi to odgiął specjalne zabezpieczenia i ściągnął blachę nie krzywiąc jej.
A jeżeli trafiłeś na rzeźbiarza to stargał blache na chama i ją pokrzywił a później taką założył. I jak w serwisie taką krzywą blache zauważą to... czerwony flamaster i po gwarancji :P

#250959  autor: Kaczy
 13 lut 2008, 11:35
castagnet pisze:Żeby sciągnąć sim locka w E50 trzeba zerwać blachę (tzw. ekran) z płyty głównej, aby dostać się do test-pointów.
Ale można też kodami i wtedy nawet nie trzeba wyciągać baterii, żeby usunąć smoka :)

...::: Made for loneliness :::...

#251000  autor: castagnet
 13 lut 2008, 16:46
Kaczy pisze:Ale można też kodami i wtedy nawet nie trzeba wyciągać baterii, żeby usunąć smoka
Zgadza sie ale to jest 3 razy droższe i duzo rzadziej stosowane :-)

#261937  autor: Svirus
 15 kwie 2008, 09:26
Mam pytanie dotyczące aktualizacji oprogramowania przez Nokia Software Updater. Czy jeśli zaktualizuję oprogramowanie w mojej nokii e50 będzie ono w polskim języku?? I czy kabel dostarczony mi razem z telefonem (DKU-2) nadaje się do tego??

#261958  autor: Prometo
 15 kwie 2008, 11:49
Svirus pisze:Mam pytanie dotyczące aktualizacji oprogramowania przez Nokia Software Updater. Czy jeśli zaktualizuję oprogramowanie w mojej nokii e50 będzie ono w polskim języku?? I czy kabel dostarczony mi razem z telefonem (DKU-2) nadaje się do tego??
Jeśli telefon był zakupiony w Polsce i nie pochodzi z zagranicy to wszystko będzie po polsku.
Tutaj masz wykaz kabli kompatybilnych z Twoim telefonem.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#262050  autor: Svirus
 15 kwie 2008, 21:19
Podczas próby aktualizacji telefon mi sie wyłączył i już nie chce sie włączyć ;/ czeka mnie chyba serwis, wie ktoś ile taka naprawa może kosztować??
  • Strona 7 z 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7