dechomenon pisze:a jak jest z wieżami kościoła? wszystkie prawie kościoły na wsiach mają poukrywane BTS-y, że wierni idąc nawet się nie kapną...a z tego co wiem, to taki ksiądz dostaje co miesiąc na ratę dobrego samochodu!
Firma mojego brata, ma u mnie na wiosce, na kościelnej wieży 3 nadajniki WIFI (panele) + taka siatkowa antena pobierająca sygnał z pobliskiego miasta. Właściwie niewidoczne dla przeciętnego śmiertelnika, mimo że bez jakiegokolwiek kamuflarzu

Znam dobrze proboszcza i wiem też, że na takie inwestycje musi mieć zgode biskupa a o to nie łatwo. O żadną zgodę nikt nie zabiegał, a probosz poprosił jedynie o wpłaty na konto parafialnego cartiasu

UWAGA - jakieś 100zł/mies.
A czy ja bym się zgodził na nadajnik na domu?? Oczywiście. Z tego co wiem, to istnieje mozliwość że pod nadajnikiem zasięgu może nie być praktycznie wcale. Postawił bym taki warunek, aby sektory wycelowano możliwie w taki sopsób, aby promieniowanie do domu nie docierało.
Widziałem na obrzeżach Krakowa pewien dom, taki w kształcie sześcianu, parter piętro i niezamieszkałe małe poddasze. A na dachu - wieelka antena

Dom nabrał iscie kosmicznego kształtu.