• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 1 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Chciał(a)byś BTSa na dachu?

Tak
47
65%
Nie
16
22%
Trudno mi powiedzieć
8
11%
Już mam
1
1%
 #219757  autor: tesla
 08 wrz 2007, 17:11
Mam do Was pytanie, czy byli byście skłonni zgodzić się na postawienie Stacji Bazowej na dachu Waszego mieszkania/ bloku/ kamienicy.
Załóżmy że w przypadku domu jednorodzinnego operator zaoferował Ci 2000 PLN a dla wspólnoty (blok, kamienica) 4000 PLN miesięcznie. Oczywiście każda instalacja wiąże się z tym że otrzymujecie z Sanepidu opinie (pozytywną) o oddziaływaniu takiej stacji na środowisko.

No i ?

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?

#219758  autor: mariusz9a
 08 wrz 2007, 17:14
Ja bym tam wolał żeby taka stacja była zainstalowana na bloku na przeciwko mojego (ok 50m ode mnie) i któryś sektor wycelowany w mój blok;)

#219759  autor: tristan
 08 wrz 2007, 17:16
Ja osobiście bym się zgodził, była by kasa na remont domu i niezędne naprawy.

#219760  autor: tesla
 08 wrz 2007, 17:16
naprawdę? a ja wprost przeciwnie ale nie będę na razie niczego sugerował bo jestem ciekawy Waszych opinii 8)

#219761  autor: JacekS
 08 wrz 2007, 17:18
TimeSlot pisze:Mam do Was pytanie, czy byli byście skłonni zgodzić się na postawienie Stacji Bazowej na dachu Waszego mieszkania/ bloku/ kamienicy.
Załóżmy że w przypadku domu jednorodzinnego operator zaoferował Ci 2000 PLN a dla wspólnoty (blok, kamienica) 4000 PLN miesięcznie. Oczywiście każda instalacja wiąże się z tym że otrzymujecie z Sanepidu opinie (pozytywną) o oddziaływaniu takiej stacji na środowisko.

No i ?
Przy takich zarobkach jakie sa w Polsce, na pewno duzo osob wyraziloby zgode.

#219762  autor: tesla
 08 wrz 2007, 17:21
e.l.o pisze:Przy takich zarobkach jakie sa w Polsce, na pewno duzo osob wyraziloby zgode.
ok, ale to generalizowanie. Ja chcę żebyście sobie wyobrazili sytuację, że do Waszych drzwi puka pan z Sieci i przedstawia konkretną ofertę.

#219763  autor: krzykos
 08 wrz 2007, 17:21
TimeSlot pisze:naprawdę? a ja wprost przeciwnie ale nie będę na razie niczego sugerował bo jestem ciekawy Waszych opinii 8)
No bede czekal:))) ciekawy jestem jaka jest Twoja opinia :roll:

#219764  autor: mariusz9a
 08 wrz 2007, 17:24
Ale szczerze mówiąc to jakby chcieli instalować stacje akurat na moim bloku to zbyt dużo do gadania bym nie miał. Tak jak napisałem wcześniej wolałbym jak już coś żeby to był któryś z pobliskich bloków a nie akurat mój.

#219765  autor: JacekS
 08 wrz 2007, 17:24
TimeSlot pisze:
e.l.o pisze:Przy takich zarobkach jakie sa w Polsce, na pewno duzo osob wyraziloby zgode.
ok, ale to generalizowanie. Ja chcę żebyście sobie wyobrazili sytuację, że do Waszych drzwi puka pan z Sieci i przedstawia konkretną ofertę.
Gdybym mieszkal sam to bym sie zgodzil, natomiast gdybym mial dziecko to mimo wszystko obawialbym sie o jego zdrowie i zgody bym nie wyrazil

#219767  autor: maniek
 08 wrz 2007, 17:30
Jak najbardziej jestem za i nie mam nic przeciwko bo jest tyle rzeczy ktore zle wplywaja na nasze zdrowie ze jedna wiecej nie robi roznicy(zreszta nie wiadomo tak do konca czy to jest az tak bardzo szkodliwe)

#219768  autor: Publius
 08 wrz 2007, 17:31
To chyba by za bardzo zasięgu w samym domu nie poprawiło? Chciałbym, bo tu gdzie mieszkam mam 1 albo 2 kreski. Niby Warszawa... ;) A bateria zdycha błyskawicznie :P

#219771  autor: D@rio
 08 wrz 2007, 17:34
jeśli dostałbym darmowy telefon w tej sieci na wszystkie usługi to czemu nie, zgodziłbym się :-)

Obrazek

#219774  autor: babeo
 08 wrz 2007, 17:36
D@rio pisze:jeśli dostałbym darmowy telefon w tej sieci na wszystkie usługi to czemu nie, zgodziłbym się
Tak, oczywiście i co jeszcze?

Tak się składa, że zajmuję sią tymi i podobnymi sprawami, więc na koniec napiszę jak to wygląda w praktyce.

#219775  autor: tesla
 08 wrz 2007, 17:38
D@rio pisze:jeśli dostałbym darmowy telefon w tej sieci na wszystkie usługi to czemu nie, zgodziłbym się :-)
nie ma takiej opcji, zdarza się "rozdawnictwo" prepaidów dla "upierdliwców" ale nie słyszałem o ofercie abonamentowej. Przynajmniej nie dla pojedynczej osoby.

#219776  autor: D@rio
 08 wrz 2007, 17:40
babeo pisze:Tak, oczywiście i co jeszcze?
i wymianę telefonu co rok.

Obrazek

#219778  autor: tesla
 08 wrz 2007, 17:41
babeo pisze:na koniec napiszę jak to wygląda w praktyce
a kiedy będzie koniec? Umówmy się że wtedy, kiedy w ciągu doby, nie pojawi się odpowiedź w temacie. 8)

#219781  autor: krzykos
 08 wrz 2007, 17:46
Jak wygląda w praktyce? np, tak - w zaleznosci od tego jak bardzo zalezy danemu operatorowi na tej lokalizacji - to wtedy sa rozne zagrania, a wiec : wymiana dachu, dokladanie do budzetu Wspolnoty, czasem jednorazowa doplata dla kazdego mieszkanca.... wszystko zalezy od tego czy w danej okolicy latwo jest dostac pozowolenie na budowe stacji, na postawienie masztu itd... znam przypadek gdzie w pewnym miescie nie mozna bylo dostac pozwolenia na zbudowanie masztu - a w okolicy byl TYLKo jeden kosciol z wysoka wieza....- wyobrazcie sobie ze ksiadz opiekujacy sie tym kosciolem byl bardzo dobrze oczytany w sprawach GSM i pozwoleniach ( czytaj mial wtyczke w urzedzie gminy) i wiedzial ze moze dyktowac wysokie warunki na udostepnienie wiezy.... POWIEM tylko tyle ze operatorzy spelnili jego zadania w calosci - a nie byly wcale male.....

#219784  autor: tesla
 08 wrz 2007, 17:53
krzykos pisze:a nie byly wcale male.....
no tak, ale kwestia pozwoleń to nie nasz temat. :)

#219802  autor: GSM_Maniak
 08 wrz 2007, 18:40
Ja nie miał bym nic przeciwko takiej budowie na dachu mojego bloku :) operatorzy mają teraz takie trudności z budową masztów, że napewno bym sie zgodził ;)

#219804  autor: butterfly
 08 wrz 2007, 18:53
Tak, ale.. za większą kasę. 4k to mało.
  • Strona 1 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 1
  • 2