Mel pisze:Nie miałam jej w ręku, ale czy nie ma problemów z układem klawiszy? Tzn. one są ustawione po dwa rzędy i tak teoretycznie mam wrażenie, że nie jest to najszczęśliwszy układ. Czy łatwo można nimi operować?
ja miałem tę Nokię swego czasu jako telefon serwisowy. Bawiłęm się nią przez ponad tydzień. Wiesz, to jest telefon prosty...nawet bardzo. Klawiatura jest taka jaka jest. Z uwagi na to że jestem człowiekiem młodym, nie miałem problemów z jej obsługą. Generalnie, klawisze mogłyby być trochę większe (myślę z perspektywy osoby starszej). Najlepiej zresztą, samemu zobaczyć jak telefon leży w dłoni.
Mel pisze: to czy 2600 może być tańszym substytutem 6020?
ciężko mówić tutaj o jakimś substytucie. W ogóle, ja bym nie porównywal tych telefonów nawet ze sobą. Wszystkie jest inne. 2600 to klasa niska a 6020 podchodzi pod klasę "średnią wyższą". Generalnie ma wszystkie opcje usług, które są możliwe do świadczenia w sieci GSM - nieoszukujmy się, za całkiem przystępną cenę. Tak jak mówię, ja obecnie mam ten telefon i sobie chwalę, jednak jak dla osoby starszej polecałbym 2600. 6020 ma dużo zbędnych dla starszych osób bajerów...które, napewno nie będą używane a będą tylko utrudniały obsługę.
a co do klawiatury - uważam że "twardszą" klawiaturę ma 6020, gdzie występuje charaksterystyczny "click" przy wciśnięciu. 2600 to znowu miękka, łatwo przyciskalna klawiatura - zresztą, kwestia przyzwyczajenia
Generalnie, 6020 wykluczyłbym dla osoby starszej. Zastanowiłbym się nad 1600 i 2600.