• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 93 z 318
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 318

#216697  autor: D@rio
 28 sie 2007, 19:39
elrond pisze:Czyli koniec z "[Era] Przedłużenie umowy"? A co z analogicznymi tematami Plusa i Orange?
nie. Zostanie założony drugi, nowy temat. Jako kontynuuacja. Ten bałagan tutaj już zostanie zakończony po prostu.
elrond pisze: Za jakiś czas pojawi się temat o przedłużaniu z Play, wtedy też posypią się pytania, wątpliwości, opinie.
za 1.5 roku to...HoHoHo ;-)
akslow pisze:pewnie jak zamkniecie to beda sie tworzyly nowe tematy na glownym... nie wydaje mi sie zeby ty byl dobry pomysl .... niech juz bedzie taki tamat a jak objetosc jego wam nie pasuje to wywalcie polowe stron z poczatku.
jak będą się tworzyły to będziemy wywalać i nakładać warn'y. A Nam nie pasuje nie tyle objetność, co niski poziom, dublowanie informacji, powtarzanie się wielu użytkowników itd. Dlatego, nie bierzemy się za sprzątanie bo nie sposób tego posprzątać. Trzeba zacząć od nowa. Podobnie jak z działem JTW ;)
adam.wisnia pisze:Ok bedzie archiwalny ale przypuscmy zamkniesz go dzis a w srode bedzie juz nieaktualny albo kilkunastu uzytkownikow zalozy podobne tematy bo wyjda nowe promocje.
Pomysl ile wtedy narobi sie bałaganu na forum.
Poradzimy sobie.
adam.wisnia pisze:w prowadzeniu for (do tej pory 3 rozne) ze od strony technicznej po zamknieciu tego (tych?) tematow bedzie znacznie gorzej. Przeciez chyba lepiej jest nadzorowac jeden temat niz byc zmuszonym do usuwania (a wczesniej sprawdzania tresci) kilku do kilkunastu tematów dziennie. Prawda?
Właśnie nie ;) Lepiej, od razu nadzorować wszystko w jednym miejscu, niż bawić się w kasowanie, modyfikowanie i tak dalej.
adam.wisnia pisze:regulaminu jest napisane ze koszt jednego pakietu moze byc obnizony np. do 16,50 nie kazdy szarak wie (ja nie wiedzialem) i idzie i na slepo podpisuje z ceną 30pln.
to już nie mój problem. Jak tak jęczy często bez sensu i walczy o obniżkę to niech ruszy trochę chęciami i poczyta o swoich możliwościach i przysługujących mu prawach. A nie jęczy ze wszystko jest kiepskie i złe, nie więdząc niz o możliwościach swoich jak i operatora...
a na prawdę wszystko jest napisane.
adam.wisnia pisze:Za te kilka dni moze sie pozmieniac u operatorów (era mniej bo juz weszlo co mialo wejsc) i moze sie okazac ze te widełki cen są zupelnie inne.

Moge Ci powiedziec z wlasnego doswiadczenia w prowadzeniu for (do tej pory 3 rozne) ze od strony technicznej po zamknieciu tego (tych?) tematow bedzie znacznie gorzej.
Z JTW jest o wiele lepiej. Pozatym, ja nie jestem 18-to letnim dzieckiem tylko doświadczonym Administratorem nie tylko tu na forum także wierz mi że - wiem co robie ;)

Obrazek

#216710  autor: elrond
 28 sie 2007, 20:26
D@rio pisze:nie. Zostanie założony drugi, nowy temat. Jako kontynuuacja. Ten bałagan tutaj już zostanie zakończony po prostu.
Czyli moderacja na zasadzach JTW?
D@rio pisze:za 1.5 roku to...HoHoHo
Ha! Czas szybko leci... lada chwila rzuci się tłum spragnionych informacji forumowiczów ;-)

#216720  autor: D@rio
 28 sie 2007, 22:14
elrond pisze:
Czyli moderacja na zasadzach JTW?
dokładnie.
elrond pisze:
Ha! Czas szybko leci... lada chwila rzuci się tłum spragnionych informacji forumowiczów
poradzimy sobie ;) na pewno nie pozwolę aby był taki burdel, jaki jest tutaj... drugi raz tak nie będzie.

Obrazek

#216721  autor: przemek910
 28 sie 2007, 22:19
a co zrobicie z tym tematem? przeciez jakas wiedza sie tu znajduje...

temat poleci do normlanych i zamkniesz go? a może w tym temacie wprowadzić autoryzacje postow?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#216723  autor: Prometo
 28 sie 2007, 22:24
kin pisze:a co zrobicie z tym tematem? przeciez jakas wiedza sie tu znajduje...
Nie czytasz postów napisanych trochę wcześniej? :wink:
D@rio pisze:Dodaję dodatkowo informacyjnie, że ten temat nie zostanie skasowany. Zostanie zamknięty i zatytułowany jako archiwum, tak aby każdy mógł ewentualnie tu zajrzeć i się do Niego odwołać.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#216731  autor: Kostek
 28 sie 2007, 22:41
ekhm... 5 ostatnich postów to "serio" dotyczy przedłużenia umowy... chyba przedłużenia jakiejś niepotrzebnej wymiany zdań :? Nie chcę się wtrącać oczywiście, ale chyba o takie off topy powinny być usuwane, a nie posty dotyczące jakichkolwiek informacji na temat cen/telefonów/obniżek przy przedłużaniu umowy, które i mi się przydadzą...

Co do tematu to chciałbym się zapytać, czy komukolwiek do aneksu dali dodatkowe punkty era premia, czy pakiet minut ? Nie chodzi mi o te pakiety, które standardowo dają do ilości pakietów, tylko te "od serca" :P

#216735  autor: przemek910
 28 sie 2007, 22:48
Prometo pisze:kin napisał/a:
a co zrobicie z tym tematem? przeciez jakas wiedza sie tu znajduje...

Nie czytasz postów napisanych trochę wcześniej?
D@rio napisał/a:
Dodaję dodatkowo informacyjnie, że ten temat nie zostanie skasowany. Zostanie zamknięty i zatytułowany jako archiwum, tak aby każdy mógł ewentualnie tu zajrzeć i się do Niego odwołać.
Prometo, calyn moj post stanowil inetegralną calość a zasadnicze pytanie jest na koncu :P

[ Dodano: 2007-08-28, 22:49 ]
Kostek pisze:Co do tematu to chciałbym się zapytać, czy komukolwiek do aneksu dali dodatkowe punkty era premia, czy pakiet minut ?
dali. wielu osobom i pkt era premia i minuty.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#216745  autor: user_delete6
 28 sie 2007, 23:01
D@rio pisze:
adam.wisnia pisze:regulaminu jest napisane ze koszt jednego pakietu moze byc obnizony np. do 16,50 nie kazdy szarak wie (ja nie wiedzialem) i idzie i na slepo podpisuje z ceną 30pln.
to już nie mój problem. Jak tak jęczy często bez sensu i walczy o obniżkę to niech ruszy trochę chęciami i poczyta o swoich możliwościach i przysługujących mu prawach. A nie jęczy ze wszystko jest kiepskie i złe, nie więdząc niz o możliwościach swoich jak i operatora...
a na prawdę wszystko jest napisane.
Ja też nie wiedziałem o tej obniżce. Dowiedziałem się tylko dzięki temu tematowi, mimo, że starałem się wcześniej dowiedzieć jak najwięcej na własną rękę.
Dobrze, że poinformowałeś wszystkich, że bardziej obchodzi cię twoja i inny adminów i moderatorów wygoda niż oczekiwania użytkowników. Przecież to "nie twój problem".

#216778  autor: kubako
 29 sie 2007, 01:41
Witam,
za dwa miesiące kończy mi się umowa w Erze i otrzymałem już propozycję zmniejszenia abonamentu. Jednak nie interesuje mnie to - chce telefon - 4 września mam dostać już taką możliwość. Obecnie mam taryfę 80 min. za 40 zł + z przyjacielem za 30 zł. Rzadko mieszczę się w darmowych minutach więc średnie rachunki za ostatni rok oscylują w okolicach 80-90 zł.
Chciałbym przedłużyć umowę i wziąć cztery pakiety (2x40 + z przyjacielem + 100 do ery lub blueconnect) a do tego k800i za 299 zł (mam jakieś punkty w era premia więc będę miał zniżkę). Wybrany abonament to 85 zł. Myślicie, że da radę zejść do magicznego 16,50. Wtedy miałbym jak rozumiem 4x16,50=66 zł.

Jak miałbym to utargować jeśli zależy mi, żeby załatwić wszystko via iboa a telefon dostać kurierem?

Aha - chciałbym jeszcze w ramach mojego konta aktywować nowy numer - w tej promocji - aktywacja bez telefonu na 12 miesięcy - czy to może być dodatkowa karta przetargowa?

#216785  autor: art
 29 sie 2007, 08:21
A mi zniknęła w I-BOA pierwsza oferta (ta bez telefonu) i kilka dni później (dziś) pojawiło się coś takiego:

STAWKA DLA AKTYWNYCH - 80 zł
200 minut lub 800 SMS-ów do wszystkich sieci
+ dodatkowe 3000 minut do Era i na stacjonarne do wykorzystania przez 24 miesiące
+ dodatkowe 60 minut za realizację aneksu w I-BOA
+ elastyczne dopasowanie taryfy

DŁUGIE ROZMOWY - 60 zł
Oferta 160 minut lub 640 SMS-ów do wszystkich sieci
+ dodatkowe 2400 minut do wykorzystania przez 24 miesiące

KORZYSTNY WYBÓR - 45,00 zł
Oferta 120 minut lub 480 SMS-ów do wszystkich sieci
+ dodatkowe 1800 minut do Era i na stacjonarne do wykorzystania przez 24 miesiące

OSZCZĘDNE ROZWIĄZANIE - 30,00 zł
Oferta 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci
+ dodatkowe 1200 minut do Era i na stacjonarne do wykorzystania przez 24 miesiące

EKONOMICZNY - 15,00 zł
Oferta 40 minut lub 160 SMS-ów do wszystkich sieci
+ dodatkowe 600 minut do wykorzystania przez 24 miesiące

Na elastyczne dopasowanie nowej taryfy każdy ma aż 60 dni.
Twoja nowa taryfa standardowo składa się z pakietów 40 minut wymiennych na 160 SMSów do wykorzystania na połączenia do wszystkich sieci krajowych (Oferta uniwersalna). Tylko Stali Abonenci po przedłużeniu umowy mają aż 60 dni na dopasowanie taryfy do swoich potrzeb. Każde z 40 minut do wykorzystania do wszystkich sieci możesz wymienić na:
- 100 minutowe pakiety do Ery i na stacjonarne (Oferta taniej w sieci)
- SMSy i MMSy do Ery i na e-mail (Oferta multimedialna)
- połączenia z wybranym numerem w Erze lub stacjonarnym za darmo (Oferta z przyjacielem)
- dostęp do Internetu, poczty e-mail i plików video (Oferta blueconnect w telefonie)

Oferta z przyjacielem i Oferta blueconnect w telefonie dostępna jest dla klientów wybierających Pakiet 120 Korzystny wybór i wyższy.
W sumie praktycznie to samo co poprzednio jedynie różni się ona ilościa dodatkowych premiowych minut na przykład przy abonamencie za 80 zł oferują mi dodatkowe 3000 minut do Era i na stacjonarne do wykorzystania przez 24 miesiące... jest to dwa razy tyle co w poprzedniej ofercie zatem oferta urodzinowa wywarła delikatny wpływ na ofertę dla klientów stałych...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#216802  autor: Exeqtor
 29 sie 2007, 09:38
art rozumiem że ta "nowa" oferta też jest bez telefonu ?

#216810  autor: She
 29 sie 2007, 10:10
kubako pisze:Chciałbym przedłużyć umowę i wziąć cztery pakiety (2x40 + z przyjacielem + 100 do ery lub blueconnect) a do tego k800i za 299 zł (mam jakieś punkty w era premia więc będę miał zniżkę). Wybrany abonament to 85 zł. Myślicie, że da radę zejść do magicznego 16,50. Wtedy miałbym jak rozumiem 4x16,50=66 zł.
Hej.

Mi umowa kończy się 6 września. PO tym jak w poniedziałek zniknęła dla mnie oferta z i-boa napisałam maila do Biura Obsługi (byłam zainteresowana 4 ofertami uniwersalnymi i se k800i lub k810i)

W odpowiedzi zaoferowali mi:

- Era Nowy Komfort z 4 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 160 minut lub 640 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 66,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 2400 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne

- Oczywiście 40min mogę wymienić w ciągu 60 dni od podpisania aneksu na np. ofertę z przyjacielem

- Przy umowie na 24 miesiące Sonny Ericsson K 800i kosztuje 299 zł brutto ,przy umowie na 36 miesięcy - 99 zł brutto, a Sonny Ericsson K 810i - przy umowie na 24 miesiące -599 zł brutto, na 36 miesięcy -399 zł brutto.Zestawy Bluetooth są wliczone w ceny aparatów .Dostępne zestawy to Sonny Ericsson HBH- PV 705 lub Jabra BT-135

I w sumie ok. Taka oferta by mi odpowiadała.

Przeżyłam jednak wielkie zdziwienie wchodząc dziś rano na i-boa, gdzie ponownie pojawiła się oferta dla mnie, a tam... 4 oferty za 85zł i brak w ogóle k810i.

Ciekawe co wywalczę w Salonie Firmowym idąc z wydrukowanym mailem, w którym czarno na białym zaoferowali mi o wiele lepsze warunki niż na moim koncie w necie.

Miał już ktoś z Was taki przypadek?

#216815  autor: She
 29 sie 2007, 10:26
yellowfox pisze:przy 4 ofertach ten fon jest dla ciebie dostepny za 129zl na 2 lata
W810i tak :D Mnie interesuje K810i 8)

#216832  autor: art
 29 sie 2007, 11:10
Exeqtor pisze:art rozumiem że ta "nowa" oferta też jest bez telefonu ?
Tak poniewaz mi umowa konczy sie dopiero w grudniu zatem nie mogą narazie zaoferować wymiany telefonu... ale z tego co widzę to opłaca się poczekac jednak na ofertę z wymiana telefonu bo tam pakiet juz oferują od 16,50 wiec jest to 1,5 zł różnicy a przynajmniej wezmę jakis telefon i sprzedam na allegro :D... no chyba ze zaproponują mi aneks bez wymiany telefonu w jakiejś niższej cenie niż 15 zł za pakiet ale coś mi się wydaje ze nie są wstanie.

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#216836  autor: Asii
 29 sie 2007, 11:28
No 3-cim mailem nic nie zwojowałam :? Napisali mi że ostateczna oferta i tyle :cry: a podobno można za darmo ściągnąć simlocka w salonie po zakończeniu umowy :shock: jak to wygląda w praktyce i ile trwa? ;-)

#216863  autor: leczkov
 29 sie 2007, 12:45
Z tymi upustami od BOA czy też raczej Działu utrzymania klienta jest tak, że podpisując aneks nie ma na nim śladu wynegocjowania tego upustu. No chyba, że jest to ukryte za jakimś kodem. Ze względów dowodowych to dość dziwna sytuacja dla klienta, bo musi liczyć na dobrą wolę operatora, na to, że jego pracownicy rzetelnie podchodzą do tych ustaleń. I mam nadzieję, że tak jest.

Ja przedwczoraj dostałem aneks i telefon kurierem i podpisałem go. Wczoraj zmieniła się oferta dla stałych abonentów( istotnie większa pula darmowych minut do Ery w okresie rozliczeniowym), tańsze telefony oraz można wynegocjować w cenie telefonu zestaw słuchawkowy bluetooth. Wczoraj odstąpiłem od aneksu i wynegocjowałem z bardzo komunikatywnym konsultantem -nowy, z którego warunków jestem zadowolony. Ale jak będzie w praniu - zobaczymy. Pozdrawiam.

#216868  autor: D@rio
 29 sie 2007, 12:57
kin pisze:Prometo, calyn moj post stanowil inetegralną calość a zasadnicze pytanie jest na koncu
może zostać przyklejony nadal lecz zamknięty.
cinnek pisze:Ja też nie wiedziałem o tej obniżce. Dowiedziałem się tylko dzięki temu tematowi, mimo, że starałem się wcześniej dowiedzieć jak najwięcej na własną rękę.
widać za mało...
cinnek pisze:Dobrze, że poinformowałeś wszystkich, że bardziej obchodzi cię twoja i inny adminów i moderatorów wygoda niż oczekiwania użytkowników. Przecież to "nie twój problem".
skoro Wy sami nie umiecie pisać tak sensownie postów, nie dublować informacji i pisać tak aby był porządek, wysoki poziom i konkretyzm w podawaniu informacji tylko traktujecie ten temat jak hydepark to jestem zmuszony interweniować niezależnie od Waszej woli. Wygoda wygodą, ale porządek musi być.
Asii pisze:a podobno można za darmo ściągnąć simlocka w salonie po zakończeniu umowy jak to wygląda w praktyce i ile trwa?
weź skorzystaj z opcji SZUKAJ. Był już taki temat!

P.S
Tak właśnie tworzy się burdel i bałagan. Przez lenistwo... i przez takie posty.

* * *
Wkrótce temat zostanie zamknięty na jakiś czas, w celu wprowadzenia modyfikacji technicznych.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2007, 13:35 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#216869  autor: crux
 29 sie 2007, 13:03
D@rio pisze: Wkrótce temat zostanie zamknięty na jakiś czas, w celu wprowadzenia modyfikacji technicznych.
Proszę w takim razie, aby został zamknięty dopiero za 2 tygodnie, jak się uspokoi wszystko z obecną promocją. Za wcześniejsze zamknięcie was "zamorduję" ;)

#216887  autor: D@rio
 29 sie 2007, 13:34
crux pisze:Proszę w takim razie, aby został zamknięty dopiero za 2 tygodnie, jak się uspokoi wszystko z obecną promocją.
dobrze, mogę pójść na taki układ. W takim razie zostanie zamknięty z pojawieniem się pełnych ofert na urodziny Ery.
crux pisze:Za wcześniejsze zamknięcie was "zamorduję"
;) ... już się boję :-D

Pozdrawiam ;)

Obrazek
  • Strona 93 z 318
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 318