• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 92 z 318
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 318

#216584  autor: Asii
 28 sie 2007, 13:55
elrond pisze: np. Assi jest dobrym przykładem - ze średnia prawie równą 20 zł - dostaje po pierwszym mailu :D
Asii 8) A dziś wysłałam drugiego i otrzymałam dodatkowe minuty do Ery :mrgreen: Bez kitu teraz to już chyba wszystkim dają :P

#216590  autor: elrond
 28 sie 2007, 14:12
Asii pisze:Asii 8)
Wybacz, jak mogłem :roll:
Asii pisze:A dziś wysłałam drugiego i otrzymałam dodatkowe minuty do Ery :mrgreen:
Jakie znowu minuty?? :)

#216597  autor: Asii
 28 sie 2007, 14:23
Propozycja po 1-szym mailu :
- Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 33,00 zł z VAT
Propozycja po 2-gim mailu :
- Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 33,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 1200 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
Wysyłać trzeciego maila? 8)

#216598  autor: l.e
 28 sie 2007, 14:28
Przeciez te 1200 minut to normalnie daja dla przedluzajacych do 2 pakietow.

#216600  autor: Asii
 28 sie 2007, 14:32
l.e pisze:Przeciez te 1200 minut to normalnie daja dla przedluzajacych do 2 pakietow.
Skoro twierdzisz, że dają normalnie to czemu zaproponowali mi je dopiero teraz? :P

#216602  autor: zol82
 28 sie 2007, 14:34
l.e pisze:Przeciez te 1200 minut to normalnie daja dla przedluzajacych do 2 pakietow.
Tak, ale od wczoraj.
Wcześniej przy dwóch pakietach nie było dodatkowego pakietu minut na Ere.

#216609  autor: elrond
 28 sie 2007, 14:44
zol82 ma chyba racje. Od 3 pakietów były minuty gratisowe. Kurcze, to ci sie Asii udało :wink:

A ceny słuchawek przypadkiem nie spadły dla "stał(r)ych wyjadaczy"?? Bo coś mi sie obiło o uszy że jakis nowy cennik czy coś...?

Asii, pisz 3 maila, zobaczymy co dostaniesz :-)

#216611  autor: Mel
 28 sie 2007, 14:49
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale jeszcze do wczoraj na stronie Ery w propozycji sklepu internetowego pakiet dodatkowych minut w ofercie "Dwa razy więcej" był do wszyskich sieci. Dziś już tylko do sieci Era i stacjonarnych. Nie wiem, czy to była pomyłka, czy faktycznie tak było przez ten bardzo krótki okres czasu. Niestety, nie pomyślałam, żeby zrobić print screena.

#216617  autor: akslow
 28 sie 2007, 15:09
Ale numer pisalem do Ery anonimowo a teraz widze w odpowiedzi na moje ostatnie maile :

Niniejsza wiadomość dotyczy:
Nr Sprawy 1x3-S-3x3/08/200x
Nr Umowy 25x
Nr telefonu 602210xxx

Ciekawostka polega na tym ze to nie moj numer. Chyba komus zapisali znizke 16.50 za pakiet ;)

#216619  autor: arti89
 28 sie 2007, 15:12
dzwoniłem dziś do BOA 3 razy (w godz. 12-15) i nikt nie odbierał, cały czas tylko muzyczka leciała. co jest?

#216632  autor: Asii
 28 sie 2007, 15:52
elrond pisze: Asii, pisz 3 maila, zobaczymy co dostaniesz :-)
napisałam :) a dokładniej, że ich propozycja
- Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 33,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 1200 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
czyli miesięcznie 80minut do wszystkich oraz 1200:24=50 minut do Ery jest porównywalna z ofertą dla nowych bo jest różnica cenowa 7zł i jest mniej o 30 minut, a cena minuty do Ery 20gr więc 33zł+ 30minut *20gr daje 39zł, czyli dla starych abonentów zaproponowali wielką ulgę w wysokości symbolicznej złotówki :mrgreen:

#216634  autor: D@rio
 28 sie 2007, 16:03
akslow pisze:D@rio, Nie kazdy ma tyle czasu zeby czytac regulaminy ...
nikt Ci nie każe czytać. Niektóre punkty są od razu wypunktowane, te najważniejsze - więć, z rzeczy samej się rzucają w oczy.
elrond pisze:Ale jest też druga strona, bo często ludzie przeczytają kilka stron wstecz i pytają o swój indywidualny przypadek, a reszta ocenia na co mogą liczyć i odpowiada na pytania.
taa... i wszystkim radzicie to samo bo generalnie ceny telefonów są stałe i każdy pyta o zniżki kwotowe na pakiecie. A te, akurat też są stałe.
molko19 pisze:Wy marni, pewnie nie wiecie, rozumiecie. człowieku nie każdy ma czas ślęczeć nad regulaminem. czy wszyscy wąsaci moderatorzy muszą nadużywać swojej mądrości dla nas maluczkich?
nie jesteśmy ani marni, ani wąsaci. A pozatym, my też pracujemy. Też ciężko. Więc i Ty się zmobilizuj trochę. Nic samo i lekko nie przychodzi. A porządek na forum jest dla Nas najważniejszy.

Dodaję dodatkowo informacyjnie, że ten temat nie zostanie skasowany. Zostanie zamknięty i zatytułowany jako archiwum, tak aby każdy mógł ewentualnie tu zajrzeć i się do Niego odwołać.

Obrazek

#216637  autor: elrond
 28 sie 2007, 16:10
D@rio pisze:Dodaję dodatkowo informacyjnie, że ten temat nie zostanie skasowany. Zostanie zamknięty i zatytułowany jako archiwum, tak aby każdy mógł ewentualnie tu zajrzeć i się do Niego odwołać.
Czyli koniec z "[Era] Przedłużenie umowy"? A co z analogicznymi tematami Plusa i Orange?

Sprawa zniżek sie ciągle zmienia. Kilka postów wyżej jest potwierdzenie. Co nasi Moderatorzy proponują wzamian? Za jakiś czas pojawi się temat o przedłużaniu z Play, wtedy też posypią się pytania, wątpliwości, opinie.

#216639  autor: akslow
 28 sie 2007, 16:23
pewnie jak zamkniecie to beda sie tworzyly nowe tematy na glownym... nie wydaje mi sie zeby ty byl dobry pomysl .... niech juz bedzie taki tamat a jak objetosc jego wam nie pasuje to wywalcie polowe stron z poczatku.

#216643  autor: adam.wisnia
 28 sie 2007, 16:26
D@rio pisze:Zostanie zamknięty i zatytułowany jako archiwum, tak aby każdy mógł ewentualnie tu zajrzeć i się do Niego odwołać.
Sory no moze nie jestem doswiadczonym uzytkownikiem akurat na tym forum ale zamykanie najbardziej dynamicznie zmieniajacego sie tematu (zmieniajacych sie warunków ofert ) jest bez sensu. Ok bedzie archiwalny ale przypuscmy zamkniesz go dzis a w srode bedzie juz nieaktualny albo kilkunastu uzytkownikow zalozy podobne tematy bo wyjda nowe promocje.
Pomysl ile wtedy narobi sie bałaganu na forum.

Moge Ci powiedziec z wlasnego doswiadczenia w prowadzeniu for (do tej pory 3 rozne) ze od strony technicznej po zamknieciu tego (tych?) tematow bedzie znacznie gorzej. Przeciez chyba lepiej jest nadzorowac jeden temat niz byc zmuszonym do usuwania (a wczesniej sprawdzania tresci) kilku do kilkunastu tematów dziennie. Prawda?

Mi sie wydaje ze tak jak pisales wiadomosci powinny byc zatwierdzane co do tresci, ale temat nie powinien byc zamkniety.
D@rio pisze:akslow napisał/a:
D@rio, Nie kazdy ma tyle czasu zeby czytac regulaminy ...

nikt Ci nie każe czytać. Niektóre punkty są od razu wypunktowane, te najważniejsze - więć, z rzeczy samej się rzucają w oczy.
No akurat ja sporo sie naszukalem informacji na temat warunkow przedluzania umów. I co? I po znalezieniu przeczytalem kilkanascie stron tego tematu i sie okazalo ze w rzecziwistosci jest zupelnie inaczej. Czasami sa przez pracownikow przyznawane znizki (tak jak wspominane wczoraj gratisowe pkt era premia) itp.
D@rio pisze:taa... i wszystkim radzicie to samo bo generalnie ceny telefonów są stałe i każdy pyta o zniżki kwotowe na pakiecie. A te, akurat też są stałe.

Jak widac w niektorych przypadkach da sie utargowac znizki (chociazby ww. pkty premia), a np o tym ze gdzies w ciemnych czesciach ;) regulaminu jest napisane ze koszt jednego pakietu moze byc obnizony np. do 16,50 nie kazdy szarak wie (ja nie wiedzialem) i idzie i na slepo podpisuje z ceną 30pln.

Za te kilka dni moze sie pozmieniac u operatorów (era mniej bo juz weszlo co mialo wejsc) i moze sie okazac ze te widełki cen są zupelnie inne.

Moge Ci powiedziec z wlasnego doswiadczenia w prowadzeniu for (do tej pory 3 rozne) ze od strony technicznej po zamknieciu tego (tych?) tematow bedzie znacznie gorzej.

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761
 #216659  autor: Braciak
 28 sie 2007, 16:58
Witam
Przedłuzam umowe w Era biznes i po krtokiej (bezsensownej) rozmowie z jakims panem ktory starał mi sei wcisnać iz punkty era premia (ktorych mam około 3000 jeszce) a ktorych rownie dobzre mogłbym juz nie mieć to jest bonus przy przedłuzaniu umowy
Ogolnie wyszło ze pzredłuzając umowe to i takpowinienem być szcesliwy bo nie płace 50 zł za przyłaczenie do sieci wiec kazałem połaczyc z Pania ktora wyjasni mi w jaki sposob moge umowe rozwiazac oczywiscie Pani zaproponowała super promocje i wsyzło że

za 120 zł netto 240 minut (30 % upustu na abonament) plus 10 numerow po 1 grosz za minute (do sieci)
Telefon bez zadnych upustow tylko w cenie nowego abonamentu

Czy faktycznie dostałem jakis bonus czy tak dostaja wszyscy?

z gory dzieki za odpowiedz

#216683  autor: crux
 28 sie 2007, 18:14
Ciągle na stronie Ery nie ma nowych cenników przy przedłużaniu umów. Są jednak nowe cenniki z 27.08.2007 w salonach:) Mam przed sobą taki i są obniżki jednak nie tego co chciałem. Proponuję samemu sprawdzić nawet w najmniejszym saloniku.
Pozdrawiam

#216684  autor: balrog
 28 sie 2007, 18:16
crux, zeskanuj lub zrób foto i wrzuć na forum plssssssss - :occasion5:

"Nigdy nie zapominajcie! Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym co nie umieją latać."
Fryderyk Nietzsche

#216688  autor: crux
 28 sie 2007, 18:42
balrog pisze:crux, zeskanuj lub zrób foto i wrzuć na forum plssssssss - :occasion5:
Sorka za jakość, ale zdjęcie robione telefonem. Trochę tak popisane jest długopisem:) Facet zaznaczył mi, że brakuje już w salonach W300i i może zacząć brakować Nokii E50. Reszta kreślenia to już moja twórczość:)
http://i17.photobucket.com/albums/b85/c ... 007179.jpg

#216694  autor: arti89
 28 sie 2007, 19:07
dzwoniłem dziś do BOA 3 razy (w godz. 12-15) i nikt nie odbierał, cały czas tylko muzyczka leciała. co jest?
musze sie powtórzyć, bo moich postów chyba nie widać :P
  • Strona 92 z 318
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 318
  • 1
  • 90
  • 91