• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 91 z 318
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 318

#216394  autor: adam.wisnia
 27 sie 2007, 20:08
arti89 pisze:miałem dziś przedłużać umowę, ale przy tym co się dzieje może poczekam, tylko nie wiem jak długo mogę. umowa kończy mi się 30. sierpnia. najchętniej przedłużyłbym ją w ten dzień (a nuż udałoby się coś więcej od nich wyciągnąć), ale nie wiem, czy zamawiąjąc kuriera (choróbsko mnie rozłożyło i nie doczołgam się do salonu) w dzień końca aneksu, przy czym przyjedzie on załóżmy po 2-3 dniach, umowa automatycznie nie przedłuży się o kolejny miesiąc?
pzdr
Jak umowa konczy Ci sie 30. sierpnia to powinienes wypowiedziec ja miesiac wczesniej czyli 30 lipca. Nie zrobiles tego wiec najprawdodpodobniej zostala przedluzona bezterminowo o kolejny miesiac. Czyli do 30. wrzesnia. Jak do 30 sierpnia nie wypowiesz albo nie podpiszesz aneksu to przedluzy sie o kolejny miesiac do 30. pazdzierza.

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#216395  autor: torture
 27 sie 2007, 20:09
Ok, więc ja załatwiłem takie coś.
Trzy razy (dla mnie i rodziców) abonament za 33zł w tym dwie oferty po 40 min (możliwość zamiany jednej na 100 min do sieci lub darmowe smsy w sieci) + 1200 minut na 2 lata. Myślę, że to dość dobra cena za taką ilość minut, średnio 80 min + 50 min miesięcznie.
Jeżeli chodzi o telefony to dla rodziców Nokia 3110 classic i Samsung E250 za 1zł, a dla mnie SonyEricsson K550i za 149zł. Zniżka 50zł z punktów Era Premia, których miałem 1600 ale pan, z którym rozmawiałem dał mi (od siebie - jak to powiedział) te 400 pkt, żeby było taniej.
Myślę, że dość dobre warunki i dobre ceny telefonów - więc jestem zadowolony.

PS Wszystko oczywiście przywiezie kurier do samego domu.
PS2 Gdy zadzwoniłem do BOA poprosiłem o przełączenie do kierownika zespołu ds utrzymania klienta. Naprawdę fajny facet, dało się pogadac i dojść do kompromisu.

#216397  autor: arti89
 27 sie 2007, 20:23
adam.wisnia pisze:Jak umowa konczy Ci sie 30. sierpnia to powinienes wypowiedziec ja miesiac wczesniej czyli 30 lipca. Nie zrobiles tego wiec najprawdodpodobniej zostala przedluzona bezterminowo o kolejny miesiac. Czyli do 30. wrzesnia. Jak do 30 sierpnia nie wypowiesz albo nie podpiszesz aneksu to przedluzy sie o kolejny miesiac do 30. pazdzierza.
ja wcale nie chce kończyć przygody z Erą, więc nie składałem wypowiedzenia. poza tym, skoro umowa się jeszcze nie skończyła, to dlaczego już miałaby się przedłużyć o miesiąc?

#216399  autor: Prometo
 27 sie 2007, 20:28
arti89 pisze:ja wcale nie chce kończyć przygody z Erą, więc nie składałem wypowiedzenia. poza tym, skoro umowa się jeszcze nie skończyła, to dlaczego już miałaby się przedłużyć o miesiąc?
Poczytaj sobie regulamin :wink:
Umowa przedłuży się automatycznie w umowę na czas nieokreślony jeśli nie podpiszesz aneksu do 30 sierpnia.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#216408  autor: arti89
 27 sie 2007, 20:38
Prometo pisze:Umowa przedłuży się automatycznie w umowę na czas nieokreślony jeśli nie podpiszesz aneksu do 30 sierpnia.
to jest jasne. tylko, że ja nie miałem zamiaru składać wypowiedzenia, dlatego też dziwiłem się, czemu umowa miałaby się przedłużyć o miesiąc przd terminem upływu jej ważności.

reasumując, jeśli zadzwonię do BOA 30. sierpnia i wszystko załatwie, przy czym zamówię kuriera, to przedłużenie umowy na czas nieokreślony nie ma wtedy miejsca?

#216420  autor: Prometo
 27 sie 2007, 21:09
arti89 pisze:reasumując, jeśli zadzwonię do BOA 30. sierpnia i wszystko załatwie, przy czym zamówię kuriera, to przedłużenie umowy na czas nieokreślony nie ma wtedy miejsca?
Kurier nie przyjedzie do Ciebie w tym samym dniu. Spróbuj zadzwonić jutro, żeby zdążyć załatwić wszystko 30 sierpnia. Nie jestem pewien jak postąpią jeśli podpiszesz aneks np. 1 września.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#216424  autor: [email protected]
 27 sie 2007, 21:14
crux pisze:Witam
Kończy mi się umowa we wrześniu. Abo mam za 40zł (2xOU). Płacę zwykle 50-60zł. Przy przedłużeniu oferują mi 3 pakiety za 45zł ale bez telefonu (nie chcę nowego).
Pisaliście wcześniej, że przy targowaniu oferują wam cenę 16,50-20,00 za pakiet, ale rozumiem że z telefonem? W takim razie czy z ceny 15zł/pakiet bez telefonu mogę jeszcze zejść niżej? Zawsze mogę wysłać rezygnację w ramach negocjacji. Co polecacie?
Pozdrawiam
i co z tego jest drożej o niecale 5 zl miesiecznie jak ceny telefonow bardzo stanialy srednio o 50-100 zl i jest wiekszy pakiet minut dodatkowych :D

#216432  autor: nevada
 27 sie 2007, 21:32
mariusz709 pisze: A nie wiesz ile w tym zestawieniu kosztował SE k550i???
W tym abo co ja wziąłem (45zł/80min + 1200minut do Ery i na stacjonarne na dwa lata) kosztował bodajże 199zł.

torture pisze:nevada: Trochę przepłaciłeś. Mi właśnie odpisali, ceny telefonów jeszcze stare, ale jest już progres, patrzcie:

- Era Nowy Komfort z 2 Ofertami Uniwersalnymi - miesięcznie 80 minut lub 320 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 33,00 zł z VAT + jednorazowy pakiet 1200 minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Tak Tak i na telefony stacjonarne
A to jest oferta z telefonem? Bo coś mi się wydaję, że bez. ;)
mario_vincento pisze:
no to rzeczywiście tańszy ten tel. i to o 200 zl , ciekawe jak inne modele wiessz może???
Niestety cennika nie miałem okazji zobaczyć, bo interesował mnie tylko K750i i pytałem tylko o jego cenę.

akslow pisze:a nevada chyba mial szczescie ze w salonie posluzyli sie nie ta tabela :) )))
Byłem w dwóch salonach w mieście i dwa razy proponowali mi tego SE K750i w tej cenie, po której kupiłem. Ale w jednym z tych salonów nie można było przedłużyć umowy. A więc sprzedawcy w salonie Ery chyba już mają nowe cenniki dla stałych abonentów. ;)

#216433  autor: torture
 27 sie 2007, 21:34
nevada: No jak to bez? Z telefonem jak najbardziej. Zobacz mój post wyżej.

#216437  autor: mariusz709
 27 sie 2007, 21:43
Jeśli ktoś jest pewny na 100% to niech mi odpowie czy będę mógł wziąć K550i na abo 30zł (40 minut) na 2 lata za 1 zł?? Nie zależy mi na minutach ponieważ do pisania sms używam heyah (dużo kumpli i dziewczyna ma w heyah :mrgreen: ), a dzwonię mało, chodzi tylko o telefon i drobne rozmówki (40min w zupełności wystarczy). Chyba że zaproponowaliby mi 3 oferty uniwersalne (120 minut) <50zł to wtedy na 2 lata k550i też 1 zł tak??

#216438  autor: nevada
 27 sie 2007, 21:50
torture pisze:nevada: No jak to bez? Z telefonem jak najbardziej. Zobacz mój post wyżej.
Aha, sorry nie zauważyłem. :)

#216439  autor: akslow
 27 sie 2007, 21:52
torture pisze:nevada: No jak to bez? Z telefonem jak najbardziej. Zobacz mój post wyżej.
Dokladnie zgadzam sie nevada jakbys poprosil konsultanta od utrzymania klienta mialbys ten sam telefon w abo za 33zl (80minut) +1200 do ery ;) albo w abo za 49.50 (120 minut + 1800 do ery) za 1zl

#216453  autor: D@rio
 27 sie 2007, 22:38
Informuję Was uprzejmie że wkrótce ten temat zostanie cenzurowany i nowe posty, będą widoczne i aktualizowane/dodane tylko po zatwierdzeniu wcześniej przez moderatora.

Powodem, tej decyzji którą podjąłem jest dublowanie się informacji, bardzo duża liczba liczba postów nie na temat i nic nie wnoszących do tematu oraz stale obniżający się poziom tematu.

Proszę zaakceptować decyzję.

Obrazek

#216460  autor: pawel_k
 27 sie 2007, 23:07
D@rio a moze poprostu w pierwszym poscie dac FAQ odnosnie upustow na telefony/pakiety jakie udaje sie uzyskac klientom podczas negocjacji z era, dane byly by aktualizowane przy okazji kolejnych promocji, kazdy by wiedzial ile maksymalnie utarguje przy aneksie nie trzeba bylo by odsylac ludzi do xx stron wstecz. Reszta tematu tak jak teraz do dyskutowania, spekulacji ;)

:)

#216475  autor: D@rio
 28 sie 2007, 00:02
pawel_k pisze:D@rio a moze poprostu w pierwszym poscie dac FAQ odnosnie upustow na telefony/pakiety jakie udaje sie uzyskac klientom podczas negocjacji z era,
ale nie ma sztywnej reguły. Bo to są indywidualne sprawy i negocjacje. A pozatym, Wy marnie myślicie że możecie na coś operatora "naciągnąć". Zapewniam Was że tak nie jest. To akurat operator zawsze jest po wygranej stronie, nawet choć byście pisali 100 e-mail'i. To raz a dwa, każdy z Nas ma inne rachunki, choć widzę że niestety niska średnia przeważa (czyli 30 - 70 zł. max). Więc, przy takiej średniej, braku rozbieżnośći też trudno standaryzować.

No i kolejna ważna sprawa - oferty się zmieniają... ceny też.
pawel_k pisze:dane byly by aktualizowane przy okazji kolejnych promocji, kazdy by wiedzial ile maksymalnie utarguje przy aneksie nie trzeba bylo by odsylac ludzi do xx stron wstecz. Reszta tematu tak jak teraz do dyskutowania, spekulacji
ale co to za problem? Każdy może wiedzieć co dostanie i utarguje. I dlatego sądzę że ten temat jest nawet niepotrzebny. Wszystko jest na stronie WWW. Nie wiem czy wiecie (ale pewnie nie wiecie) że nawet opis rabatów (maxymalnych, minimalnych itp.) jest opisany w regulaminach. Wystarczy trochę poczytać; wszystkie oferty i ceny (i chwała Erze za to - jako jedynej sieci, która to udostępnia) są opisane na WWW operatora... dlatego, lenistwo będziemy tępić.

Tyle komentarza z mojej strony.

Obrazek

#216487  autor: akslow
 28 sie 2007, 00:57
D@rio, Nie kazdy ma tyle czasu zeby czytac regulaminy ... dlatego uwazam ze ten temat to bardzo dobry pomysl ... czytanie troszke czasu mi zajelo ale przeciez nie trzeba cofac sie do pierwszej strony tylko pare wstecz zeby dowiedziec sie co mozna w danej chwili utargowac. Wiec moze nie tyle czyscic watek z biezacych wypowiedzi a moze wykasowac powiedzmy pierwsze 50-80 stron. Po ostatnich 20 stronach mozna dojsc co mozna uzyskac ;) . Uwazam ze selekcjonowanie wypowiedzi nie jest dobrym pomyslem ... no ale decyzja nalezy tu do Ciebie.

#216521  autor: elrond
 28 sie 2007, 10:16
Ale trzeba też rozgraniczyć 2 rzeczy - po pierwsze - owszem, są posty które się dublują (może nawet potęgują bo jest ich wiele) gdzie ludzie ciągle pytają - "ile mogę max utargować?", "gdzie na stronie iboa mam oferte przedłuzenia?" czy "czy jest mozliwośc stargowania ceny telefonu bez punktów Premia?". To chyba najczęstsze.

Ale jest też druga strona, bo często ludzie przeczytają kilka stron wstecz i pytają o swój indywidualny przypadek, a reszta ocenia na co mogą liczyć i odpowiada na pytania.

To co w pierwszym przypadku - moderować i oczyszczać.
To co w drugim - dobrze przemyśleć i zastanowić sie co potrzebne a co nie.
Taka jest moja propozycja, ale to już leży w gestii modów.

Na koniec - widzę że przy otrzymywaniu oferty reguły się zacierają. Ja miałem średnią 30 zł i zniżki nie dostałem - trudno, strcili klienta w rankingach, a np. Assi jest dobrym przykładem - ze średnia prawie równą 20 zł - dostaje po pierwszym mailu :D Naturalnie nie piszę tego z zazdrości, bo i tak bez względu na znizke miałem zmieniać operatora, ale żeby pokazać że nie wszystko jest takie proste i że bardzo łatwo moze podlegać zmianom.

#216533  autor: molko19
 28 sie 2007, 11:08
D@rio pisze:
pawel_k pisze:D@rio a moze poprostu w pierwszym poscie dac FAQ odnosnie upustow na telefony/pakiety jakie udaje sie uzyskac klientom podczas negocjacji z era,
ale nie ma sztywnej reguły. Bo to są indywidualne sprawy i negocjacje. A pozatym, Wy marnie myślicie że możecie na coś operatora "naciągnąć". Zapewniam Was że tak nie jest. To akurat operator zawsze jest po wygranej stronie, nawet choć byście pisali 100 e-mail'i. To raz a dwa, każdy z Nas ma inne rachunki, choć widzę że niestety niska średnia przeważa (czyli 30 - 70 zł. max). Więc, przy takiej średniej, braku rozbieżnośći też trudno standaryzować.

No i kolejna ważna sprawa - oferty się zmieniają... ceny też.
pawel_k pisze:dane byly by aktualizowane przy okazji kolejnych promocji, kazdy by wiedzial ile maksymalnie utarguje przy aneksie nie trzeba bylo by odsylac ludzi do xx stron wstecz. Reszta tematu tak jak teraz do dyskutowania, spekulacji
ale co to za problem? Każdy może wiedzieć co dostanie i utarguje. I dlatego sądzę że ten temat jest nawet niepotrzebny. Wszystko jest na stronie WWW. Nie wiem czy wiecie (ale pewnie nie wiecie) że nawet opis rabatów (maxymalnych, minimalnych itp.) jest opisany w regulaminach. Wystarczy trochę poczytać; wszystkie oferty i ceny (i chwała Erze za to - jako jedynej sieci, która to udostępnia) są opisane na WWW operatora... dlatego, lenistwo będziemy tępić.

Tyle komentarza z mojej strony.

Wy marni, pewnie nie wiecie, rozumiecie. człowieku nie każdy ma czas ślęczeć nad regulaminem. czy wszyscy wąsaci moderatorzy muszą nadużywać swojej mądrości dla nas maluczkich?

#216539  autor: pivovar
 28 sie 2007, 11:38
witam,
pawel_k pisze:D@rio a moze poprostu w pierwszym poscie dac FAQ odnosnie upustow na telefony/pakiety jakie udaje sie uzyskac klientom podczas negocjacji z era, dane byly by aktualizowane przy okazji kolejnych promocji, kazdy by wiedzial ile maksymalnie utarguje przy aneksie nie trzeba bylo by odsylac ludzi do xx stron wstecz. Reszta tematu tak jak teraz do dyskutowania, spekulacji ;)
właśnie, a może trzeba podzielić wątek na dwa, pierwszy skromniejszy - tylko fakty (ew. tabelka z upustami, etc) - dla tych co nie mają czasu czytać za długo :? , a drugi "z życia wzięte" - czyli nasze emalie :lol: - tak uważam jako bardziej czytający niż piszący :roll:

Wracając do głównego wątku - pod artykułem Nowe oferty w sieci Era ~bo napisał #720 i #721 ceny K800i i K810i dla przedłużających i wynika z tego, że przy 4 ofertach różnica wynosi aż 300 PLN a przy ofertach 1-3 tylko 100 - to im wyższy abonament tym k810i droższy :cry:
... dla prestiżowych taryf cennik jest jest już od 27.08.2007
Ostatnio zmieniony 28 sie 2007, 15:20 przez pivovar, łącznie zmieniany 1 raz.

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#216567  autor: nevada
 28 sie 2007, 13:03
akslow pisze:Dokladnie zgadzam sie nevada jakbys poprosil konsultanta od utrzymania klienta mialbys ten sam telefon w abo za 33zl (80minut) +1200 do ery ;) albo w abo za 49.50 (120 minut + 1800 do ery) za 1zl
Ech...no trudno. :P
Chociaż pisałem kilka razy przez i-boa to mi zawsze tą samą ofertę oferowali... xD
Można jeszcze po podpisaniu aneksu jakoś negocjować warunki umowy? :P
  • Strona 91 z 318
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 318
  • 1
  • 89
  • 90