• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #216288  autor: adiq1033
 27 sie 2007, 15:16
Witam. Znajomy znalazł się w dość niekorzystnej sytuacji. Padł mu wyświetlacz w K700i. Jakie są objawy ? Duża, czarna plama na środku. Ceny wyświetlaczy są dość wysokie, na allegro wahają się w przedziale cenowym 90-120 zł. I teraz pytanie, czy jest sens naprawiać ten telefon, czy po prostu sprzedać go za ok. 100 zł ?

#216340  autor: Marek
 27 sie 2007, 17:20
sam chyba nie przełoży tego ekranu , w serwisie 200pln :?

taki ekran z allegro może mieć niższą jakość

niech sprzeda tego k700 (kto to kupi?) , ten k700 to może mieć nie tylko uszkodzony ekran ale klawiaturę , joy itd

#216425  autor: Filip
 27 sie 2007, 21:18
Marek co to za filozofia wykręcić śrubeczki? A nawet z tego co kojarzę to żeby zdjąć przedni panel nie trzeba nic wykręcać. Potem wyciągasz wyświetlacz i wkładasz nowy...ot cała wielka ciężka straszna robota. Ja z kumplem otwieraliśmy K700i na lekcji w szkole jak nam się nudziło :lol: A tak w ogóle Marek czemu twierdzisz że joystick i klawiatura jest zepsuta? Skoro wcześniej działał dobrze to niby z jakiego powodu ma się zepsuć klawiatura? :? Do takiego fona kupić najtańszy wyświetlacz za 5 dyszek i dobić go do końca... Pochodzi jeszcze trochę...

#216463  autor: bang_gang
 27 sie 2007, 23:36
Zawsze można wziąść wyświetlacz od dawcy. Z przełożeniem nie powinno być większego kłopotu.
Moim zdaniem lepiej naprawić bo sprzeda się i tak za śmieszne pieniądze (jak patrze na Allegro to około 50 złotych) i jeśli się nie ma drugiego telefonu to trzeba będzie jeszcze trochę dołożyć żeby kupić coś lepszego.

[ Dodano: 2007-08-27, 23:37 ]
A na marginesie jak powstało uszkodzenie?

#216474  autor: adiq1033
 27 sie 2007, 23:59
A na marginesie jak powstało uszkodzenie?
Nie zapytałem, zrobię to przy najbliższej okazji.
Gruby pisze:Do takiego fona kupić najtańszy wyświetlacz za 5 dyszek i dobić go do końca... Pochodzi jeszcze trochę...
Mam pytanie. Czy lepiej jest kupić taki oryginalny za ok. 120 zł, czy zwykły za 5 wystarczy na powiedzmy pół roku ?
bang_gang pisze:Moim zdaniem lepiej naprawić bo sprzeda się i tak za śmieszne pieniądze (jak patrze na Allegro to około 50 złotych) i jeśli się nie ma drugiego telefonu to trzeba będzie jeszcze trochę dołożyć żeby kupić coś lepszego.
Tym sie nie przejmuj. Włanie kończy mu się umowa w Orange, którą będzie przedłużał. Ma kilka ciekawych propozycji. Znajomy tak czy siak telefon wymieni. Tylko zastanawia się, czy jest sens go naprawiać ? Może chce go oddać bratu ? Nie mam zielonego pojęcia.

#216478  autor: bang_gang
 28 sie 2007, 00:11
Zawsze może wziąść go naprawić za małą kasę i sprzedać z większym zyskiem;). Tylko0 zależy jak powstało uszkodzenie. Telefon rozumiem, że włącza się normalnie?

#216479  autor: adiq1033
 28 sie 2007, 00:13
bang_gang pisze: Telefon rozumiem, że włącza się normalnie?
Naturalnie. Tylko na środku ( z tego co widziałem ) jest wielka, czarna plama :|

#216556  autor: Skarpyta
 28 sie 2007, 12:43
prawdopodobnie rozlany wyświetlacz,widziłem takich kilka na allegro kiedyś sam miałem rozlany wyś. i wymiana w serwisie wyniosła mnie 110 zł to było juz dawno

[ Dodano: 2007-08-28, 12:47 ]
jest jeszcze opcja żebyś kupił zepsutego k700 ale żeby miał sprawny wyś i byś zaniósł do serwisu i by przełożyli

Obrazek
Obrazek

#216582  autor: szympek
 28 sie 2007, 13:49
Tak to pewnie rozlany wyswietlacz! tylko ostroznie wybieraj nowy wyswietlacz bo widzialem wiele tanich ale potem okazywalo sie ze nie maja podswietlenia. Uwazam ze lepiej kupic nowy wyswietlacz a wcale nie sa takie drogie niez sprzedawac uszkodzony

Ludzie czytajcie ze zrozumieniem!!!