• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #215247  autor: mart
 24 sie 2007, 09:25
Firma Centertel od września odświerza ofertę POPa i wprowadza nowe startery.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 12:51 przez mart, łącznie zmieniany 1 raz.

#215264  autor: Ghost_Dog
 24 sie 2007, 10:16
Ciekawe czy tylko startery czy również ofertę ? :)

#215266  autor: mart
 24 sie 2007, 10:23
Ghost_Dog pisze:Ciekawe czy tylko startery czy również ofertę ? :)
myślę, że zrobią podobną ofertę jak Nowe Orange GO

#215267  autor: Tomek_19
 24 sie 2007, 10:25
Te dodatkowe złotówki i procenty to pewnie do Orange :-D

#215270  autor: Ghost_Dog
 24 sie 2007, 10:35
O to było by miło ;) tylko gdyby do Popa w odróżnieniu od Nowego Go dali jeszcze możliwość wykupienia pakietu internetowego 5zł za 25MB i ważność 30dni z rozliczaniem co 10kB łącznie to by było coś :D W sumie gdybym miał taki pakiecik w Nowym Go to była by dla mnie to oferta IDEALNA !!! Ale całkiem możliwe że POP-a mogą uatrakcyjnić jeszcze bardziej niż Nowe Go, bo już daaaaaaawno nic w nim nie zmieniali, choć z drugiej strony kiedyś ktoś pisał na Telepolis, że Orangutan chce z czasem uśmiercić popa i wymusić na userach przejście do GO :) Poczekamy zobaczymy hehheehhe.... :)

#215371  autor: Vieslav
 24 sie 2007, 16:03
Właściwie to w tym momencie POP jest najgorszą i najmniej atrakcyjną ofertą. Orange skupił się na Orange Go przerabiając na Nowe Orange Go a POP wciąż taki sam (dlaczego z niego korzystam? bo są lepsze numery :P ). Tylko ciekawe jaką teraz nazwę zarzucą, bo przecież już się nazywa Nowy POP, może Jeszcze Nowszy POP, albo Nowy Nowy POP :mrgreen:

#215377  autor: D@rio
 24 sie 2007, 16:17
Mulder pisze: Tylko ciekawe jaką teraz nazwę zarzucą, bo przecież już się nazywa Nowy POP, może Jeszcze Nowszy POP, albo Nowy Nowy POP
taa...i znowu jak pójdę do salonu poprosić o starter Nowego POPa i zapytam:

- Czy jest starter Nowy POP?

to mi dziewcze odpowie:

- Tak jest, przed chwilą dostaliśmy...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

#215502  autor: Th0mas
 24 sie 2007, 22:32
Już nawet o tym wzmianka jest na stronie Orange. I ruszyła stronka http://www.doprzesady.pl/
Zmienili też logo i nazwę :( Teraz to już nie Nowy POP a Orange POP i logo jak Orange Go, sam napis czcionką Orange :/

#215510  autor: Vieslav
 24 sie 2007, 22:41
Już nie mogę się doczekać :-D . Mogliby dać po 15 gr minute w sieci w pakiecie, u innych jest już dawno poniżej tej ceny, albo nie wiem, jakiś darmowy numer czy coś, albo liczbę lepszych numerów zwiększyć do 5 :P . Tylko żeby nie było niewypału typu: "minuta do wszystkich tylko 75 gr a sms w sieci tylko 1 gr", bo tego po stronie Orange najbardziej bym się spodziewał.

#215511  autor: Th0mas
 24 sie 2007, 22:44
I tak będzie cud jak obniżą ceny do 60gr poza sieć a do Playa 75 :P Ale wierzę jeszcze w POPa... zobaczymy. Obym się nie rozczarował

#215551  autor: Vieslav
 25 sie 2007, 08:56
Mnie nie obchodzi cena minuty do innych bo poza Orange wogóle nie dzwonie. Pamiętam jak za czasów Idei, POP był najlepszym prepaidem. Orange strasznie go popsuło i tym sposobem stał się najdroższy. I nie dziwne, że Orange traci klientów skoro większa część z nich to były właśnie prepaidy. Sam widze jak ludzie masowo uciekają z Orange do Plusa (kiedyś odwrotnie) bo bądź co bądź, ale tam cena minuty w pakiecie jest bardzo niska. Pozostaje jeszcze Nowe Orange Go ale nie każdego przecież stać na ładowanie konta jednorazowo za 100 zł. Dobra, ja się już nie wypowiadam, czekam do 3 września :P

#215560  autor: biotyt
 25 sie 2007, 09:28
Niedawno wprowadzili taryfę Nowe Orange GO. Nie podoba mi się ona, gdyż nie chcę ładować za tak duże kwoty. Wolę częściej za mniejsze. Poza tym taryfa ta charakteryzuje się tym, że jest taniej w sieci do wszystkich, lecz trzeba wydać jednorazowo sporo oraz brak tanich numerów wybranych.
Moim zdaniem POP będzie taką alternatywą dostosowaną do innego profilu. Sądzę, że dadzą płaską stawki na rozmowy do wszystkich sieć (do Play pewnie będą oddzielne), nastawiony będzie na wiadomości SMS/MMS (niska stawka w cenniku do Orange) oraz na bardzo tanie wybrane numery w sieci (może nawet bezpłatne). Sądzę, że nie będzie pakietów, a stałe stawki w cenniku.
Poza tym obrazek na starterze sugeruje, że to będzie coś głównie z SMSami i MMSami... Ceny nie mogą już chyba bardziej obniżyć, więc pewnie będą darmowe np. z wybranymi numerami, albo w sieci za jakąś opłatą zryczałtowaną dlatego będzie ich przesadnie dużo.

biotyt

#215572  autor: Th0mas
 25 sie 2007, 10:30
Jak to nie mogą obniżyć? Skoro wirtualny operator jak mBank mobile mógł obniżyć do 45 gr stawki do wszystkich w tym i do Playa, choć płaci marże Polkomtelowi, to taki normalny operator też może. Ba... nawet tym bardziej.
Ale w banerku są tylko napisy MMS i SMS oraz hasło reklamowe "Do przesady". Być może chodzi o do przesady dużą ilość smsów i mmsów? A o rozmowach ani widu ani słychu.

#215610  autor: widex
 25 sie 2007, 12:45
Nie stać za 100 zł? a za 25 zł co miesiąc stać? hmm, przecież zamiast kupować co miesiąc 25 zł to można kupić kartę 100 zł (+10 zł) raz na cztery miesiące,

Co do pop-a mam przeczucie, że coś ans zadziwi, ale jest jakiś haczyk...

th0mas, ale przecież widać tam telefon, może to oznacza, jakieś rozmowy wymienne na SMS\mms. Albo np tak jak kiedyś było, że np. ustalisz za co chcesz płacić mało i będzie np rozmowa 20 gr\ za to SMS\MMS droższy lub odwrotnie... :)

Teraz nie wiadomo co nas czeka :| Bo może Orange POP będzie atrakcyjny, albo po prostu będzie wielka ściema...

W ogóle uważam, ze POP taka oferta oddalona od Orange, w końcu po kupnie startera jest napisane POP, a nie Orange. Coś w stylu a'la wirtualny operator...

#215696  autor: Ghost_Dog
 25 sie 2007, 16:56
Mi również wydaje się iż w związku z tym obrazkiem SMS/MMS zmiany mogą dotknąć tylko tych usług, jeśli tak będzie to dużo nowych klientów na to nie złapią :( Może zostawią te 3 nr po 15 gr ale np zlikwidują 2zł/na m-c i obniża stawkę do 10gr. Tak jak wyżej pisałem ja bym "pożądał" ;D pakietów danych, ale ta taryfa chyba nie jest przeznaczona dla osób czasem korzystających bardziej intensywnie z tego typu usług :)

#215726  autor: widex
 25 sie 2007, 17:54
Ostatnio zapotrzebowanie (u mnie) na Internet wzrosło, i przydałby się pakiet Orange Free 5 na kartę, bo obecnie jest tylko w mixie i na abonament. Przecież jest telefon? na obrazkach? To znaczy, że dotyczy też rozmów...

#215755  autor: marektomek
 25 sie 2007, 19:43
Mulder pisze:ale nie każdego przecież stać na ładowanie konta jednorazowo za 100 zł
Boże Święty, założe sie że Ci wszyscy których "nie stać" żeby doładowac za 100zł kupują co miesiąc karty po 25. Więc idźcie do mamy, niech wam da 100zł i bedziecie jej spłacać po 25zł miesięcznie, gwarantuję ze lepiej na tym wyjdziecie...

#215760  autor: bilu1991
 25 sie 2007, 19:59
dla niektórych jest to problem, dla mnie nie,
znam osoby które doładowują się 5-ami ,dla mnie to szok
mi to przypomina wiejskiego szpanera , który kupił sobie dwu litrowe bmw w benzynie i leje do baku za 10 zl
śmiech na sali

#215784  autor: widex
 25 sie 2007, 21:15
Marektomek, już o tym napisałem....
Właśnie wiele osób co chwila kupuje 10 zł czy 5 zł, co kilka dni.... bo mnie nie stać..:( - to jest wytłumaczenie.. ale sumując to :) i tak w ciagu miesiąca wydają 50 zł... czy więcej

Ten temat jest o ofercie POP, cikawe kiedy poznamy szczegóły.... Może to coś w stylu Do przesady i będzie można wybrać czego... np. rozmowy, mms, sms,.... chciałbym Orange Free 10, czyli 10 MB za 5 zł :) albo coś w tym stylu..

Zniknął obrazek: http://www.orange.pl/portal/map/map/hom ... 8071461965
Za to pojawiły się reklamy w w gg, onecie wp

#216178  autor: biotyt
 27 sie 2007, 10:32
Ze strony Orange On-line z zakładki Plan taryfowy:
Orange POP to nowa oferta na kartę bez rachunków i abonamentu.W Orange POP jest jedna, prosta stawka na rozmowy do wszystkich sieci, a koszt MMS-a do wszystkich sieci oraz na e-mail jest taki sam jak koszt SMSa. Orange POP oferuje możliwość obniżenia standardowych stawek połączeń i SMSów poprzez atrakcyjne pakiety: Grosz za SMS i POPGadane. A dzięki usłudze Trzy po Trzy użytkownik Orange POP może przez cały miesiąc rozmawiać i SMSować z wybranymi trzema numerami w Orange w bardzo korzystnych cenach. W Orange POP super stawki dostaje się z już na start, niezależnie stażu w sieci.

biotyt