• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #211071  autor: Hadzimikolau
 10 sie 2007, 12:19
Witam wszystkich! Jestem nowym uzytkownikiem forum, wiec ciesze sie ze ktokolwiek zajrzal do tego tematu. Jestem w trudnej sytuacji - otoz: Chcialbym kupic sobie telefon Sagem My411x w Mixplusie w sklepie internetowym Plus'a. Jednak zaistnialy pewne komplikacje. Otoz jako osoba bezrobotna postanowalem jak to mowia "wziasc" telefon na moja babcie. Nie mieszka ona w jednym domu ze mna. Wiec zastanawiam sie czy mozliwe by bylo zamowienie telefonu na nia, jednak by byl dostarczony do mojego domu? Jesli byloby to mozliwe, to czy kurier ktory by go dostarczyl bedzie wymagal ode mnie jakichs dokumentow? Chcialem sie rowniez dowiedziec, jak wyglada zawarcie umowy przy zakupie telefonu przez internet. Mam mozliwosc zeskanowania wszystkich dokumentow (Tj. dowod osobisty babci, legitymacja rencisty oraz odcinek emerytury).

Krotko mowiac, bylbym wdzieczny gdybym znalazl kogos milego na tyle, by mogl mi wytlumaczyc "lopatologicznie" jak przebiega caly ten proces lub skierowal mnie do jakiejs strony gdzie jest to opisane.

Z gory dziekuje!

PS Przepraszam jesli umiescilem temat w zlym dziale ale nie moglem sie zdecydowac, jesli inny dzial bardziej odpowiada to prosze osobe upowazniona o jego przeniesienie.

#212228  autor: szperacz87
 14 sie 2007, 08:45
Ja mialem prawie to samo tyle ze w Orange dla firm - przedluzalem umowe, ale procedura byla taka sama jak bym ja podpisywal od nowa. Mianowicie kurier jest zobowiazany zajrzec do oryginalow (czyli kopie raczej sie nie nadaja) wszystkich dokumentow, pobiera nalezna kwote, a potem przekazuje 3 kopie umowy do podpisania (jedna dla mnie, jedna dla orange, jedna dla ich centrum wysylkowego chyba) no i oczywiscie wrecza mi paczuszke z telefonem i wlasciwa kopie umowy.

Prawdopodobnie w Plusie bedzie co najmniej podobnie jak nie identycznie wiec wydaje mi sie ze troszke rozwialem twoje watpliwosci :wink:

#212304  autor: Th0mas
 14 sie 2007, 13:25
W Plusie nie potrzebujesz brać telefonu na nikogo. Wystarczy udać się do najbliższego Urzędu Miasta lub Urzędu Gminy, w zależności gdzie mieszkamy i poprosić o poświadczenie danych osobowych. Dostaniemy taki formularz z pieczęcią UM i ten dokument należy zeskanować, zeskanować 2 inne dokumenty tożsamości, np. dowód i prawo jazdy i wysłać Plusowi podczas składania zamówienia. Ja tak zrobiłem gdy jeszcze nie miałem pracy. I telefon masz na siebie :) Niestety to poświadczenie nie jest bezpłatne. Wydasz na nie ok. 10zł.

[ Dodano: 2007-08-14, 13:29 ]
To poświadczenie można też wykorzystać nie tylko przy internetowym zamówieniu, ale także udając się z nim do salonu Plusa.

#212956  autor: Hadzimikolau
 16 sie 2007, 15:54
Dzieki za odpowiedz, ale teraz mam inny problem. Otoz poradzilem sobie ze wszelkimi papierkami itd, dostalem telefon od kuriera oraz karte sim. Niestety do niej potrzebuje numeru pin a takowego nie ma NIGDZIE w zawartosci paczki - sprawdzilem wszystkie umowy itd. Czy ktos sie skontaktuje ze mna by mi go przekazac czy jestem pechowcem i bede musial probowac odeslac spowrotem paczke?

#212968  autor: Hadzimikolau
 16 sie 2007, 16:33
Masz racje - wydaje ci sie. Bo wszystko zalatwilem na wlasna osobe - tj. wzialem potwierdzenie z urzedu miasta jak sugerowal Th0mas. Teraz jedyne co mnie dreczy to fakt ze nie dostalem tego kodu pin ani puk razem z przesylka. Czy ktos wie moze - jest to jakas standardowa procedura, moze pozniej mi go podadza przez telefon kontaktowy, czy to ja wlasnie zostalem orzniety przez sklep plusa?

PS Jesli mozesz nabijaj posty w innym temacie.

#213034  autor: ywis
 16 sie 2007, 20:42
Hadzimikolau pisze:Teraz jedyne co mnie dreczy to fakt ze nie dostalem tego kodu pin ani puk razem z przesylka.
Taką rzecz przesyła centrala przedstawicielowi z którym podpisałaś umowę na świadczenie usług i to od nich na oddzielnej kartce powinnaś dostać pin jak i puk do karty.

#213043  autor: Hadzimikolau
 16 sie 2007, 21:13
Hmm ale jesli kartki nie dostalem, a przedstawiciel kontaktowal sie ze mna droga telefoniczna czy taka sama droga otrzymam oba kody? Czy moze jesli nie dostalem tego na kartce to nie dostane go wcale?

#213045  autor: ywis
 16 sie 2007, 21:16
Hadzimikolau pisze:Hmm ale jesli kartki nie dostalem, a przedstawiciel kontaktowal sie ze mna droga telefoniczna czy taka sama droga otrzymam oba kody?
Moim zdaniem powinnaś dostać to wraz z przesyłką kurierską, bo zapewne karte sim już dostałaś? bo jeśli nie, to dostaniesz to wraz z kartą sim, a jeśli już dostałaś kartę bez pin i puk, to ja bym do niech zadzwonił i zapytał o tą kwestię, może doślą lub podają telefonicznie po zweryfikowaniu danych osobowych.

#213047  autor: Hadzimikolau
 16 sie 2007, 21:21
No wlasnie karte dostalem, jest tam numer, wszystkie dane oprocz tych dwoch kodow :P Sproboje do nich napisac maila, a jesli nic sie do jutra nie ruszy to zadzwonie ;] Dzieki za odpowiedz, dodalem POMOGL ;) Jesli ktos bedzie mial jeszcze jakies dodatkowe informacje na ten temat bede zobowiazany :)

#215055  autor: D@rio
 23 sie 2007, 15:34
Hadzimikolau pisze:Teraz jedyne co mnie dreczy to fakt ze nie dostalem tego kodu pin ani puk razem z przesylka.
no przecież powinien być w kopercie z kartą SIM !! zaklejony taką specjalną taśmą (niebieską bodajrze).

Obrazek

#215057  autor: Kaczy
 23 sie 2007, 15:36
W kopercie Mixa nie ma tych kodów. Sa tylko w kartach abonamentowych.
Do Mixa kody dostaje się na kartce A4, która potwierdza aktywacje :)

...::: Made for loneliness :::...

#215061  autor: D@rio
 23 sie 2007, 15:43
Kaczy pisze:W kopercie Mixa nie ma tych kodów. Sa tylko w kartach abonamentowych.
Do Mixa kody dostaje się na kartce A4, która potwierdza aktywacje
Rozumiem. Dziękuję za uświadomienie ;)

To przyznam że to troszę idiotyczny sposób.... bo, po co sobie utrudniać życie :)

Obrazek

#215065  autor: Kaczy
 23 sie 2007, 15:47
Może dlatego, że w przypadku kart MIX numer telefonu jest przypisany do nr seryjnego karty. A w abo po numerze seryjnym jest generowany nr telefonu.

Więc jak ktoś np. ukradnie kartę MIXa to ma już nr telefonu, ale nie ma PIN`u, żeby ją włączyć.
A w abo karta SIM nie ma numeru telefonu, więc znajomość PINu nic nie da :)

...::: Made for loneliness :::...

#216376  autor: aagguussiiaa
 27 sie 2007, 19:09
super problemm.... ;| wejdź na strone internetową sklepu plus i tam jest numer do tegoż oto sklepu zadzwoń i spytaj wystarczająco proste? a co do "jak ygląda zawarcie umowy" jest w ostatnim poście POST heh sama go napisałam w tamtym miesiącu:)
aaa i jeszcze jedno nie lepiej wziąść my501x niż przereklamowanego wyglądającego jak lusterko my411x? cóż twój wybór

Sagem my501X + 256Mb