• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 81 z 147
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 147

#208791  autor: patark
 02 sie 2007, 09:50
ziomel pisze:a jeszcze jedno pytanie kiedy moge spodziewac od nich odp.? pismo bylo u nich 15-16.07
Jeśli dobrze wnioskuje, nie jesteś pewien kiedy doszło Twoje pismo, lepiej to sprawdzić, ja kiedyś wysłałem pismo do Plusa faksem z jakiegoś sklepu a po tygodniu okazało się, że mojego pisma nie ma. Proponuje zadzwonić i się upewić, że pismo doszło.
Ja na odpowiedź (niestety negatywną) czekałem około 2 tygodnie.

#209707  autor: qtek
 05 sie 2007, 21:37
ja mam takie pytanie jestem juz 3 lata w plucie mam teraz nowy plus 25 za 12.5 zl na miesiac, bo mamuska mi przedluzyla jak bylem w pracy w zeszlym roku, bez mej wiedzy :

i mam problem przy przedluzaniu umowy : rachunki mam okolo 50 zlotych czyli okolo 100minut + smsy
potrzebuje jak najwiecje minut do wszystkich sieci do 50 zlotych

i dostalem takie oto oferty :

1) kubala 40 +50 min
2) kubala 55 + 60 min
3) jak sie go zapytalem czy opacalo by mi sie przejsc na firme taty tez w plusie (tylko jedne telefon on ma ) to mowil ze bedzie na prwno lepsza oferta ale musze zaplacic 30 zlotych za historie numeru + na dzien dzieisiejszy nie mogl mi powiedziec jaka bede mial oferte na biznes ...

co wybrac ? jesli inna siec to narazie odpada bo siostra i tata ma plusa i tak duzo dzwonie a usluga darmowa jest za pare zlotych ...

edit: zapomnialem dodac ze oferta bez telefonu bo mam wplanach kupic n73 ale pewnie i tak wyjdzie taniej kupic u nokii i po oszczedzac na teryfach ..

ps jak to jest z tym podpisaneim umowy na 18 miesiecy a co 6 jest renegocjacja ?

#209722  autor: dechomenon
 05 sie 2007, 22:44
czyli po 6 miesiacach mozesz wziać aparat telefoniczny i przejsć na te warunki jakie wtedy będą dostępne..a jeśli nic nie zrobisz to do tych 18 miesięcy będziesz dostawał ten benefit minut jaki dostałeś na początku tej umowy! Czyli jak Ci za 6miechów nie podoba się oferta i możesz przeczekać z minutami to np. warto bo moze akurat coś fajnego wyjdzie i możesz bez problemu wtedy skorzystać z danej promocji!

#210583  autor: qtek
 08 sie 2007, 21:21
a jak to z ta biznes klasa warto sie przeniesc wiecej zyskam ??

ps czy ja dobrze zrozumialem ze przedluzam oferte o te 18 miesiecy bez aparatu to po 6 miesiacach moge dalej dostac nowe dodatkowe minuty czy poprostu mam opcje to co mam na poczatku lub taryfa z telefonem ....

#211701  autor: chriss
 12 sie 2007, 13:57
hej. moje pytanie - mam numer juz od kilku dobrych lat w plusie,wczesniej bylo 3 ale systematycznie odchodzilem.teraz zostal ten jeden, taryfa kubali 55,rachunki rzedu 100,choc mysle ze po aktywacji pakietow darmowych nowych beda juz okolo 70-80.
Chcialbym przejsc na taryfy biznesowe, bk50 z telefonem se k800i- kosztuje tam jakies 490 zlotych.i pytanie - czy ja cokolwiek dostne za przedluzenie umowy ?
tzn.znizke na abonament,albo powiedzmy abonament wyzszy w cenie tego bk50,albo moze znizke na telefon,tak bez laski i proszenia sie ?jednym slowem czy mi sie cos nalezy za przedluzenie,czy zostane potraktowany jak kazdy nowy klient ?

i drugie pytanie- umowa sie konczy dopiero za 3miesiace (wiem ze troche za szybko o wszystko pytam) ale na ile przed koncem umowy moge do nich dzwonic i probowac przedluzyc? mieisac , dwa ?

#211736  autor: homzik
 12 sie 2007, 15:09
a numer masz na firme? jak tak to byc moze dostalbys K800 taniej, mi proponowali po 299 netto... Znizke na abonament to dawali w Godzinach (ale w ofercie bez telefonu), w biznesie nic nie bylo - to nie Era:)

#211813  autor: Rokko
 12 sie 2007, 21:21
chriss, upustu na telefon nie dostaniesz. Jak bedziesz prosil i tak jest wysoce prawdopodne ze nic nie dostaniesz. Jezeli przedluzysz umowe bez telefonu mozesz wtedy liczyc na bonusy w abo. Mozesz zadzownic 2 miesiace wczesniej. Trudno powiedziec kiedy bedzie dla ciebie oferta - roznie to bywalo. Jedni mieli dwa miesiace wczesniej a jedni dwa tygodnie. Ostatnio znajoma z podobna sytuacja probowala cos ugrac - oczywiscie sie nie udalo.
Powodzenia :)

#212067  autor: t_kania
 13 sie 2007, 20:58
A ja mam pytanie do "ludzi z PLUSA" ;)

Moja umowa kończy się za tydzień, chciałem wziąść sobie nowy telefon z umową na 24 miesiące. W grę wchodzi tylko motorola i SE. Z tego co dowiedziałem się od konsultanta na motkę nie ma wogóle co liczyć, więc zostaje SE. Jeżeli tak to wybór padł na k550i - w miarę ciekawy telefon za rozsądną cenę. I tu dzwonię do konsultanta dowiaduję się że obecnie telefonów nie ma fizycznie na stanie, ale dostawa ma być w tym tygodniu (konkretnie dzisiaj). Dzwonię dzisiaj o dowiaduję się, że dostawa k550i nie jest narazie wcale planowana :shock:. Ma ktoś na tyle wiedzę, że jest mi w stanie powiedzieć czy ten telefon w najbliższym czasie pojawi się w salonach. Bo z zaoferowanych mi k750i i k510i na pewno nie skorzystam.

#212070  autor: kosaz
 13 sie 2007, 21:04
czlowieku lepiej podpisz umowe bez fona i zakup se fona na agito lub innym serwise sklepowego netu :D
ja wlasnie tak zrobie

#212226  autor: seb
 14 sie 2007, 07:48
kosaz pisze:czlowieku lepiej podpisz umowe bez fona i zakup se fona na agito lub innym serwise sklepowego netu :D
ja wlasnie tak zrobie
Racja, też tak zrobiłem, po prostu jest to bardziej opłacalne. Mam jednak wrażenie, że operator właśnie do tego dąży - żeby klienci kupowali fony bez jego pośrednictwa..

coś mi tu mymci, cimci rimci ;-)

#212247  autor: dechomenon
 14 sie 2007, 09:40
bo to jest najprostszy rachunek ekonomiczny bo jeśli przedłużysz umowę na rok i nie dostaniesz telefonu...czyli operator nie musi wykładać pieniędzy za słuchawkę, w to miejsce woli dać pakiet minut, rabat itp. a wtedy minimum przez równy rok bijesz im kapustę w kieszeń!

#212252  autor: seb
 14 sie 2007, 10:08
dechomenon pisze:bo to jest najprostszy rachunek ekonomiczny bo jeśli przedłużysz umowę na rok i nie dostaniesz telefonu...czyli operator nie musi wykładać pieniędzy za słuchawkę, w to miejsce woli dać pakiet minut, rabat itp. a wtedy minimum przez równy rok bijesz im kapustę w kieszeń!
To jest jasne, tyle, że nie podoba mi się sposób podejścia do klienta, czyli: klient złapany jest nic nie warty, olejmy go przyjdzie nowy z innej sieci. I tak w koło Macieju. Era swoją ofertą kiedyś "zmusiła" mnie do zmiany na Plusa. Teraz prawie to samo udało się Plusowi - zostałem bo się rozpędziłem i potem nie miałem wyjścia :P Najgorsze, że wszyscy operatorzy robią to samo - no, może poza przejściowymi przebłyskami...

Jak w modnym dowcipie za czasów komuny:
Przed wojną na sklepie wisiał szyld "Masarz", a środku były mięso i wędliny. W komunie na odwrót ;)

coś mi tu mymci, cimci rimci ;-)

#212297  autor: waeren
 14 sie 2007, 13:00
dechomenon pisze:bo to jest najprostszy rachunek ekonomiczny bo jeśli przedłużysz umowę na rok i nie dostaniesz telefonu...czyli operator nie musi wykładać pieniędzy za słuchawkę, w to miejsce woli dać pakiet minut, rabat itp. a wtedy minimum przez równy rok bijesz im kapustę w kieszeń!
Tą wypowiedź uważam za nietrafioną bo dla mnie jako użytkownika liczy sie ile zapłacę w sumie a nie ile i komu za co. Z wypowiedzi dechomenona wychodzi, że jak nie weźmiesz telefonu od opa tylko rabat to bijesz mu kapustę w kieszeń, a jeśli weżmiesz to co, nie? Powiem że jeszcze większą, bo biorąc telefon za 1 PLN przy przedłużaniu umowy, nie dostajesz nic więcej. Za zeta możesz dostać maksymalnie fon warty jakieś 500 PLN w sklepie. A teraz krótki kurs matematyki, poziom podstawówki, żeby obalić teze dechomnemona. Masz abo 55 PLN (jestem w plusie i mam taki), dostajesz rabat 50%, czyli miesięcznie płacisz opowi 27,5, drugie tyle w kieszeni. Po dwóch latach, bo na tyle podpisujesz cyrograf przy wymianie aparatu, masz 660 PLN mniej zapłacone za abo, minus 500 PLN wydane na telefon i tak daje 160 PLN na czysto. Wystarczy skończyć podstawówke żeby umieć wybrać korzystniejszą dla siebie ofertę, ale niestety wielu podnieca się tym że dostaną telefon za złotówkę :lol: A do tego podpisujesz umowę tylko na rok i dodatkowo możesz przejść na korzystniejszy system rozliczania jeśli op wprowadzi jakieś zmiany, to kolejny plus choć już nie tak jasno możliwy do zobrazowania matematyką. Ale dla myślących to kolejny mocny argument, tak więc wybierajmy z głową i płaćmy tyle ile musimy a nie tyle ile ONI chcą :-D

#212337  autor: dechomenon
 14 sie 2007, 14:36
rabat był tylko przykładem...możesz dostać minuty, ale mniejsza o to, ja tylko wspomniałem jakie są priorytety operatorów, bardzij cenią sobie ANZ niż PWA i na to jest nacisk tak to już jest...oczywiście każdy klient ma podejście indywidualne, wszystko zależy od profilu użytkowania i stanu portfela...

#220712  autor: mariusz9a
 13 wrz 2007, 12:03
A ja mam takie pytanie (jeśli już jest tu zamieszczona na nie odpowiedź to bardzo przepraszam że powtarzam temat):
Czy przedłużając umowę w Plusie na abonament lub mix można wybrać sobie któryś z telefonów oferowanych w sieci sklepów Vobis? Bo jak chyba wszystkim wiadomo Vobis sprzedaje telefony również z aktywacjami Plusa w powiedzmy dość korzystnych cenach (nie będzie kłamstwem jeśli powiem ze od 1zł), a oferta telefonów o niebo lepsza niż w samym Plusie.

#220716  autor: D@rio
 13 wrz 2007, 12:24
mariusz9a pisze:Czy przedłużając umowę w Plusie na abonament lub mix można wybrać sobie któryś z telefonów oferowanych w sieci sklepów Vobis?
sam już interweniowałem w tej sprawie. Niestety, nie można. Oni robią tylko nowe aktywacje.

Obrazek

#220718  autor: mariusz9a
 13 wrz 2007, 12:32
D@rio pisze:
mariusz9a pisze:Czy przedłużając umowę w Plusie na abonament lub mix można wybrać sobie któryś z telefonów oferowanych w sieci sklepów Vobis?
sam już interweniowałem w tej sprawie. Niestety, nie można. Oni robią tylko nowe aktywacje.
To jednym słowem jedna wielka lipa:/

#220748  autor: Rokko
 13 wrz 2007, 15:39
mariusz9a, niestety Vobis nie ma dostępu do systemu Plusa w którym są dane do PWA.

#220750  autor: mariusz9a
 13 wrz 2007, 16:05
Rokko pisze:mariusz9a, niestety Vobis nie ma dostępu do systemu Plusa w którym są dane do PWA.
To może w takim razie dałoby się zrobić tak: po skończeniu umowy przejść do simplusa i kupić telefon w Vobisie wraz z przeniesieniem numeru z usługi simplus do abonamentu? Czy oni tam w tym Vobisie nie mają nawet możliwości przeniesienia numeru z usługi pre-paid do abo?

#220778  autor: D@rio
 13 wrz 2007, 18:02
mariusz9a pisze:To może w takim razie dałoby się zrobić tak: po skończeniu umowy przejść do simplusa i kupić telefon w Vobisie wraz z przeniesieniem numeru z usługi simplus do abonamentu?
tak też się nie da zrobić, bo o to też pytałem :-D
mariusz9a pisze:Czy oni tam w tym Vobisie nie mają nawet możliwości przeniesienia numeru z usługi pre-paid do abo?
nie.

Obrazek
  • Strona 81 z 147
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 147
  • 1
  • 79