• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 23 z 131
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 131

#206825  autor: Vieslav
 27 lip 2007, 08:44
Da rade wycisnąć więcej, bądź tylko cierpliwy. Kumpel praktycznie do ostatniej chwili czekał i dostał: przy abo 70 zł darmowy numer bez opłat przez cały okres umowy (12 miesięcy), usługę wieczory i weekendy 60 za darmo na 9 miesięcy, 50% więcej do Orange i co najlepsze, co miesiąc o 5 minut więcej do wszystkich sieci :shock: , czyli gościu mu powiedział, że 12-stego miesiąca będzie miał 60 minut więcej. Pierwszy raz słyszę o czymś takim ale czytałem jego aneks do umowy bo wierzyć nie chciałem i rzeczywiście coś takiego pisze.

#206831  autor: badsky
 27 lip 2007, 09:02
Witam,
W orange jestem od ponad 5 lat. Umowa skonczyla mi sie juz jakies 3 mce temu ale dopiero ostatnio mialem czas i ochote zajac sie przedluzeniem (?) umowy. I byloby fajnie ale zachcialo mi sie spv m650. Moj dotychczasowy plan to JI 50 a srednie rachunki to ok 115 PLN/m-c.
Mila panienka zadzwonila do mnie z propozycja przejscia do orange premium na 24 m-ce za 110 PLN + spv m650 z 30% rabatem. Stawki standardowe jak dla nowego klienta. Telefon po rabacie i odjeciu pkt. profitowych do zaplacenia ma kosztowac 546 PLN.
Czy wedlug Was 30% rabat na sluchawke jest wystarczajacy czy jeszcze walczyc czy moze dac sobie spokoj z orange, kupic telefon na allegro/ebay i przeniesc numer do plusa/play?

Pozdrawiam,
badsky

#206849  autor: Vieslav
 27 lip 2007, 09:24
Z tego, co widzę telefon chodzi po 1000-1500 zł, a tak będziesz go miał za niecałe 550 zł, więc sam sobie przelicz... Ewentualnie zapytaj, jakie inne usługi jest w stanie zaproponować ci, jeżeli nie weźmiesz telefonu. A co do przeniesienia... To już zależy tylko i wyłącznie od twojego profilu dzwonienia.

#206868  autor: badsky
 27 lip 2007, 10:20
Mulder pisze:Z tego, co widzę telefon chodzi po 1000-1500 zł, a tak będziesz go miał za niecałe 550 zł, więc sam sobie przelicz...
No to licze:
1000 PLN/24 mce to 41,6 PLN.
1500 PLN/24 mce to 62,5 PLN.
Biorac w play abonament za 70 PLN + 41,6 PLN za telefon = 111,6 PLN lub
70 PLN + 62,5 PLN = 132,5 PLN co m-c, z telefonem bez simlocka.

Oferta orange to 110 PLN z czego te 10 PLN to ubezpieczenie telefonu a nie kwota na rozmowy.
Nic nie jest takie proste jak sie wydaje. A szkoda...

Pozdrawiam,
badsky

#206895  autor: nostra
 27 lip 2007, 11:33
Ja juz olałem Orange ..... Zdecydowałem ze raczej na 90% nie przedłuze z nimi umowy - poza tym lada moment pewnie wprowadzą nowe abo bo karta i mix juz są nowe. Jak sie ugotujesz w tym ich premium to bedziesz tam kwiczał przez kolejne 2 lata ze stawkami jak na batorym. Wiec albo czekaj na po wakacjach jak wprowadzą nowe abo , albo fruuuuuuuuu do play. Play zresztą juz zapowiada wielkie zmiany w ofercie od poł pazdziernika w celu zwiększenia udziału w rynku ...pewnie mają cykora przed polsatem.
Co do propozycji to na wiecej nie licz ..... do mnie dzwonili juz z 15 razy !!!! poziom tych rozmow lekko komiczny :) zal mi w sumie tych konsultantów bo to w sumie ich robota i sami nic nie mogą za to ze muszą sprzedawać gówno zawinięte w pomarańczowy papierek.
Ja próbowałem wyrwać SE k800i - ich propo to premium +24 mce tel za 1 pln i to koniec lub premium +36 mcy + tel za 50 pln i jakieś minuty. Sorry ale za 36 mcy ten fon to bedzie szrot !!! inna opcja to Nokia N70 za zybla + słuchawka w ucho za zybla + minuty 30 do wszystkich( oczywiście plan premium ) na 12 mcy przy umowie na 24. Z tym ze ten tel. to juz dziś prehistoria , a do tego na sofcie orange podobno wciąż sie wiesza !!!
no to tyle bo jestem w robocie i musze sie za nią zabrać :)
pozdro

badsky pisze:
Mulder pisze:Z tego, co widzę telefon chodzi po 1000-1500 zł, a tak będziesz go miał za niecałe 550 zł, więc sam sobie przelicz...
No to licze:
1000 PLN/24 mce to 41,6 PLN.
1500 PLN/24 mce to 62,5 PLN.
Biorac w play abonament za 70 PLN + 41,6 PLN za telefon = 111,6 PLN lub
70 PLN + 62,5 PLN = 132,5 PLN co m-c, z telefonem bez simlocka.

Oferta orange to 110 PLN z czego te 10 PLN to ubezpieczenie telefonu a nie kwota na rozmowy.
Nic nie jest takie proste jak sie wydaje. A szkoda...

Pozdrawiam,
badsky

#206897  autor: badsky
 27 lip 2007, 11:45
nostra pisze:Wiec albo czekaj na po wakacjach jak wprowadzą nowe abo , albo fruuuuuuuuu do play. Play zresztą juz zapowiada wielkie zmiany w ofercie od poł pazdziernika w celu zwiększenia udziału w rynku ...
Zeby nie bylo, zlozylem juz wniosek o przeniesienie numeru do play. Zeby nie tracic czasu na negocjacje z orange i troche ich zdopingowac do jakis konkretnych krokow.
Teoretycznie przeniosa mi numer na poczatku wrzesnia, a w play i tak na razie wybralem karte, zeby zobaczy co sie zmieni (na lepsze :) po wakacjach.
No i caly czas jestem otwarty na inne propozycje...

Pozdrawiam,
badsky

#208395  autor: Pereplut
 31 lip 2007, 20:06
Witam!

Przedstawię swoją sytuację - może ktoś mi pomoże... :)
W Orange jestem od 4 lat plan taryfowy od zawsze o wartości 50 zł - czasem przekroczony...
Umowa kończy mi się 8 sierpnia
W czerwcu dokonałem cesji na firmę i zmiany planu taryfowego na orange dla firm 80 (53 zł/miesiąc) W związku z tym umowę mogę przedłużyć dopiero we wrześniu (3 miesięczna karencja). Słyszałem że cesja sprawia że mój staż w sieci liczy się od nowa.

Na stronie orange.pl cały czas widzę 2 badziewne oferty usługowe. Już po dokonaniu cesji zaczęły wydzwaniać do mnie kobiety z idiotycznymi propozycjami :D :p jakby nie miały w swoich danych że była cesja i nie mogę jeszcze przedłużyć umowy!!! We wrześniu będę pewnie miał jakieś nowe cuda na orange.pl ale z góry wiem że nic normalnego nie wymyślą....

Chciałbym żeby cały rabat poszedł na obniżenie kosztu telefonu czyli se K800i z umową w orange dla firm 80 na 24 bądź 30 miesięcy. Ciekawe jest że moje punkty profit przeszły na nowego abonenta chociaż z tego co widzę w regulaminie profitu klienci biznesowi nie mogą zakładać kont profit... :) Ich wartość w przeliczeniu na złotówki to 190 zł.

Czy ktoś może mi odpowiedzieć na ile realne jest że ten fonik będzie mój gdzy dopłacę jakieś 110zł. Jego cena na orange.pl w umowie na 24 miesiące to 486 zł i taka cena jest na 30 miesięcy w salonie. (BTW nie wie ktoś jak sprawdzić ceny na 30 miesięcy w orange.pl??) Już za miesiąc będę się kłócił z tymi hienami (z góry przepraszam wszystkich kompetentnych konsultantów) i chcę wiedzieć jaką JA mam im propozycję przedstawić ?? :)

Aha no i na jaki numer dzwonić lepiej *600 BOK biznesowego *400 propozycja czy też może wybrać salon... aha i czy to naprawdę działa jak się ich straszy przejściem do Ery :p

Z góry dzięki za odpowiedź i Pozdrawiam
Pereplut

#208449  autor: D@rio
 31 lip 2007, 21:23
Pereplut pisze:Na stronie orange.pl cały czas widzę 2 badziewne oferty usługowe. Już po dokonaniu cesji zaczęły wydzwaniać do mnie kobiety z idiotycznymi propozycjami :D :p jakby nie miały w swoich danych że była cesja i nie mogę jeszcze przedłużyć umowy!!!
a co ma cesja do przedłużenia umowy wg. Ciebie?

Obrazek

#208456  autor: Pereplut
 31 lip 2007, 21:32
Cesja cesją ale ja zmieniłem przy okazji plan taryfowy z planu masowego na ofertę dla firm i wtedy obowiązuje KARENCJA 3 MIESIĄCE zanim będzie można przedłużyć umowę ze zmianą telefonu i odwrotnie: jak przedłużysz umowę to nie możesz zmienić planu przez 3 miesiące - ja zmieniłem plan wcześniej żeby mnie obowiązywał już cennik dla firm przy przedłużaniu umowy. Trochę jaśniej ?? :p

#208459  autor: D@rio
 31 lip 2007, 21:35
Pereplut, piszesz tak chaotycznie że rozumiem piąte przez dziesiąte... :|
Pereplut pisze:Cesja cesją ale ja zmieniłem przy okazji plan taryfowy z planu masowego na ofertę dla firm i wtedy obowiązuje KARENCJA 3 MIESIĄCE zanim będzie można przedłużyć umowę ze zmianą telefonu i odwrotnie
gdzie jest tak napisane?
Pereplut pisze:jak przedłużysz umowę to nie możesz zmienić planu przez 3 miesiące - ja zmieniłem plan wcześniej żeby mnie obowiązywał już cennik dla firm przy przedłużaniu umowy.
a ja uważam że możesz zmienić zawsze, tylko że na wyższy...

Obrazek

#208485  autor: Pereplut
 31 lip 2007, 22:47
Napisane jest w którymś z regulaminów na orange.pl - nie chce mi się szukać.
Wyglądało to tak:
->Zmiana abonenta (w 2 salonach informują mnie że jest 3 miesiące karencji w 3 innych albo nie wiedzą o co mi chodzi albo mówią że nie ma karencji...) no ale w końcu zrobiłem tą cesję
-> znikają oferty propozycji z orange.pl
-> dzwoni mi baba z badziewną ofertą usługową na 12 miesięcy
-> zmieniam taryfę na orange dla firm przez orange on-line
-> na orange.pl pojawiają się 2 oferty usługowe
-> na orange on-line znikają ślady moich wcześniejszych faktur
-> czekam 3 okresy rozliczeniowe żeby spełnić któryś tam warunek przedłużenia że nie byłem windykowany w ciągu 3 ostatnich okresów rozliczeniowych... :]
-> próbuję znaleźć odpowiedź na pytanie o przedłużenie umowy na telepolis.pl ale jakiś koleś zamiast pomóc czepia się o cesję :p

a tak na serio to nie wiem czy te 3 miesiące to przez cesję czy przez zmianę planu czy przez jedno i drugie ale to FAKT... teraz proszę o odpowiedź na moje wcześniejsze pytanie:)

czyli (kopiuję z poprzedniej strony):

Chciałbym żeby cały rabat poszedł na obniżenie kosztu telefonu czyli se K800i z umową w orange dla firm 80 na 24 bądź 30 miesięcy. Ciekawe jest że moje punkty profit przeszły na nowego abonenta chociaż z tego co widzę w regulaminie profitu klienci biznesowi nie mogą zakładać kont profit... :) Ich wartość w przeliczeniu na złotówki to 190 zł.

Czy ktoś może mi odpowiedzieć na ile realne jest że ten fonik będzie mój gdzy dopłacę jakieś 110zł. Jego cena na orange.pl w umowie na 24 miesiące to 486 zł i taka cena jest na 30 miesięcy w salonie. (BTW nie wie ktoś jak sprawdzić ceny na 30 miesięcy w orange.pl??) Już za miesiąc będę się kłócił z tymi hienami (z góry przepraszam wszystkich kompetentnych konsultantów) i chcę wiedzieć jaką JA mam im propozycję przedstawić ?? :)

Aha no i na jaki numer dzwonić lepiej *600 BOK biznesowego *400 propozycja czy też może wybrać salon... aha i czy to naprawdę działa jak się ich straszy przejściem do Ery :p

#209001  autor: rovers
 02 sie 2007, 23:30
ja już powoli nie mam siły na dalsze trwanie w tej eskluzywnej sieci.propozje są żałosne i do tego sagem my700x który jako jedyny spełnia moje wymagania jest już podobno prawie niedostępny.na nowego mixa nie można przejść\za przejście na nowy twój plan trzeba zapłacić 50 zł...a stary mix i doładowanie po 20 zł na orange to mogą sobie doładowywać przez 18 miesięcy.jestem zażenowany.weszła piłkarska promocja orange która jest dużo korzystniejsza, w abo dla nowych a oni tylko mogą wzruszyć rękoma.

#209128  autor: boczi
 03 sie 2007, 15:12
rovers pisze:ja już powoli nie mam siły na dalsze trwanie w tej eskluzywnej sieci.propozje są żałosne i do tego sagem my700x który jako jedyny spełnia moje wymagania jest już podobno prawie niedostępny.na nowego mixa nie można przejść\za przejście na nowy twój plan trzeba zapłacić 50 zł...a stary mix i doładowanie po 20 zł na orange to mogą sobie doładowywać przez 18 miesięcy.jestem zażenowany.weszła piłkarska promocja orange która jest dużo korzystniejsza, w abo dla nowych a oni tylko mogą wzruszyć rękoma.
I dlatego tez będę odchodził... Wprowadzili Nowy Twój Mix, a nie można nawet do niego migrować ze starszych MIX-ów.
Ale cóż, większość nieobeznanych i tak weźmie, co im się wluli. Jak to z każdą branżą.

#209342  autor: rovers
 04 sie 2007, 07:36
boczi pisze:I dlatego tez będę odchodził... Wprowadzili Nowy Twój Mix, a nie można nawet do niego migrować ze starszych MIX-ów.
Ale cóż, większość nieobeznanych i tak weźmie, co im się wluli. Jak to z każdą branżą.
człowiek chce być tylko uczciwie traktowany, szkoda że w orange tego nie rozumieją.widze że chęć jest tylko z mojej strony, trudno :wink: no to go jak tak dalej pójdzie :)
 #209714  autor: liftlodz
 05 sie 2007, 22:02
ja też miałem ich dość - oferta z propozycji była beznadziejna więc zabrałem swoje 5 numerów i poszedłem do Playa , 2 niestety muszą u nich jeszcze zostać do stycznia, a ProPozycja zamiast zachęcać do pozostania w sieci , moim zdaniem spełnia rolę odwrotną , gdyż propozycje są tak beznadziejne że tylko denerwują i pomagają w odejściu z sieci

#210238  autor: Zajcef
 07 sie 2007, 20:37
Ja tylko informacyjnie. Zmienil sie czas uprawnienia do skorzystania z propozycji dla indywidualnych z 65 do 95 dni :)

#210281  autor: krystian1022
 07 sie 2007, 22:10
Witam
Mojemu znajomemu kończy się umowa z pomarańcza 2 listopada
Obecnie płaci abo 50 zł rachunki w granicach 60-65 za jeden nr i ma 50 minut do wszystkich i darmowy nr bez limitów. czego mogę sie od nich spodziewać?? zależy mi na minutach do wszystkich i darmowym numerze, abonament najlepiej 50-60 zł
wchodzi w uwagę zmiana sieci na Erę z przeniesieniem numeru.
Jest to oferta na osobę prywatna,ale na firmę tez mogę wziaś.
Może,a najlepiej żeby był jakiś telefonik za złotówę i minuty do wszystkich ok 80
podzdr

#210283  autor: nostra
 07 sie 2007, 22:20
zdecyduj się ... W koncu komu się kończy ???? tobie czy znajomemu bo najpierw piszesz w 3 osobie a potem w pierwszej :)
Motto : Umiesz liczyć ?? licz na Play !!!

krystian1022 pisze:Witam
Mojemu znajomemu kończy się umowa z pomarańcza 2 listopada
Obecnie płaci abo 50 zł rachunki w granicach 60-65 za jeden nr i ma 50 minut do wszystkich i darmowy nr bez limitów. czego mogę sie od nich spodziewać?? zależy mi na minutach do wszystkich i darmowym numerze, abonament najlepiej 50-60 zł
wchodzi w uwagę zmiana sieci na Erę z przeniesieniem numeru.
Jest to oferta na osobę prywatna,ale na firmę tez mogę wziaś.
Może,a najlepiej żeby był jakiś telefonik za złotówę i minuty do wszystkich ok 80
podzdr

#210547  autor: krystian1022
 08 sie 2007, 18:49
mojemu znajomemu, play odpada- brak darmowego lub bardzo taniego nr telefonu

#210553  autor: Vieslav
 08 sie 2007, 19:07
Jak przedłużysz to dostaniesz na pewno jakąś propozycję z tym darmowym numerem. W Erze nie wiem jak to jest z tym darmowym numerem, ale w Plusie w taryfie Kubali 55 i umowie na 24 miesiące przez 12 miesięcy za darmowy numer nic nie płacisz. Myślę, że jak trochę z ProPozycją się pomęczysz to to samo dostaniesz w Orange, tylko z tymi minutami do wszystkich może być problem, bo jeśli już coś dają bonusowego to tylko na Orange i stacjonarne.
  • Strona 23 z 131
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 131
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23