Napisane jest w którymś z regulaminów na orange.pl - nie chce mi się szukać.
Wyglądało to tak:
->Zmiana abonenta (w 2 salonach informują mnie że jest 3 miesiące karencji w 3 innych albo nie wiedzą o co mi chodzi albo mówią że nie ma karencji...) no ale w końcu zrobiłem tą cesję
-> znikają oferty propozycji z orange.pl
-> dzwoni mi baba z badziewną ofertą usługową na 12 miesięcy
-> zmieniam taryfę na orange dla firm przez orange on-line
-> na orange.pl pojawiają się 2 oferty usługowe
-> na orange on-line znikają ślady moich wcześniejszych faktur
-> czekam 3 okresy rozliczeniowe żeby spełnić któryś tam warunek przedłużenia że nie byłem windykowany w ciągu 3 ostatnich okresów rozliczeniowych... :]
-> próbuję znaleźć odpowiedź na pytanie o przedłużenie umowy na telepolis.pl ale jakiś koleś zamiast pomóc czepia się o cesję :p
a tak na serio to nie wiem czy te 3 miesiące to przez cesję czy przez zmianę planu czy przez jedno i drugie ale to FAKT... teraz proszę o odpowiedź na moje wcześniejsze pytanie:)
czyli (kopiuję z poprzedniej strony):
Chciałbym żeby cały rabat poszedł na obniżenie kosztu telefonu czyli se K800i z umową w orange dla firm 80 na 24 bądź 30 miesięcy. Ciekawe jest że moje punkty profit przeszły na nowego abonenta chociaż z tego co widzę w regulaminie profitu klienci biznesowi nie mogą zakładać kont profit...

Ich wartość w przeliczeniu na złotówki to 190 zł.
Czy ktoś może mi odpowiedzieć na ile realne jest że ten fonik będzie mój gdzy dopłacę jakieś 110zł. Jego cena na orange.pl w umowie na 24 miesiące to 486 zł i taka cena jest na 30 miesięcy w salonie. (BTW nie wie ktoś jak sprawdzić ceny na 30 miesięcy w orange.pl??) Już za miesiąc będę się kłócił z tymi hienami (z góry przepraszam wszystkich kompetentnych konsultantów) i chcę wiedzieć jaką JA mam im propozycję przedstawić ??
Aha no i na jaki numer dzwonić lepiej *600 BOK biznesowego *400 propozycja czy też może wybrać salon... aha i czy to naprawdę działa jak się ich straszy przejściem do Ery :p