Bartosz pisze:tyle tylko,że wina leży po stronie masterlinka a nie Ery chyba ,że Ere będziemy winić za to iż obsługuje ją masterlink.
Z tego co mi wiadomo to ilość przesyłek we wszystkich firmach kurierskich jest tak duża (trwa to już ponad rok) iż nie są w stanie się obrobić a najważniejszym Klientem dla nich są firmy a nie osoby fizyczne.
Dla mnie wina leży po stronie Ery. To Era zobowiązała się do dostarczenia aneksu przede mną a jak to zrobi to już jest bardziej jej problem niż mój. Masterlink z kolei zobowiązał się wobec Ery a nie mnie więc i przed nią jest jak dla mnie odpowiedzialny. Sama Era też ma namiary na śledzenie przesyłki więc osoba, która je monitoruje powinna moim zdaniem coś z tym zrobić i to dużo wcześniej.
Kto i co jest priorytetem dla firm kurierskich to nie wiem, bo się tym nie interesuję. Ale jeśli tak jest jak piszesz to przypuszczam, że Era też o tym wie a jeśli wie to nie powinna oferować usług dostarczania umów przez kuriera albo ewentualnie zapisać w regulaminie że czas dostarczenia przesyłki może być wydłużony do np. 3-6 miesięcy i po kłopocie.
[ Dodano: 2007-07-20, 13:59 ]
elrond pisze:Interweniowałeś w Erze?
Pewnie! Zgodnie z ich własnym regulaminem mają 10 dni na dostarczenie ale okres ten może zostać przedłużony do 21 dni od daty wysyłki (z przyczyn niezależnych od spedytora lub operatora). Wczoraj minął 21 dzień więc zadzwoniłem. Konsultant próbował mi wcisnąć numer tel. do masterlinka, żebym... sam sobie wyjaśnił co i jak, bo... on teraz bierze wolne i może się tą sprawą zająć dopiero jak wróci!
Nie skorzystałem. Zresztą teraz nawet jakby ten aneks przyszedł to i tak bym go nie podpisał - zgodnie z tym samym regulaminem "oferta ważna jest przez 30 dni [...] licząc od daty wysyłki oferty" i po tym okresie "może ulec zmianie. Abonentowi nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia". Dzień 30 od daty wysyłki mija dzisiaj.
Dodam jeszcze, że dziś, punktualnie o 10.31 mój aneks ponownie wszedł do sortowni skierowany tam przez 51x

Lista się zatem wydłuża - kilka dni zrobię update zdjęcia z Track&Trace