• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 61 z 318
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 318

#203628  autor: pivovar
 18 lip 2007, 14:01
To oznacza, że albo "negocjacje" :wink: i 16,5/pakiet lub oferta przez I-BOA czyli 20,10/pakiet i do tego 1000sms/500mms - czy istnieje zatem modyfikacja - negocjacje (np mail i propozycja za 16,5) a potem realizacja przez I-BOA :? (chyba może nie być takich opcji ofert na stronie I-BOA, jakie się wynegocjowało - ale warto sprawdzić)

Prometo :wink: oczywiście lepiej za 3 oferty płacić 49,50 zamiast 60,30 - chociaż te dodatkowe smsy/mmsy są kuszące

pozdrawiam - PIVOVAR ;-)

#203634  autor: Prometo
 18 lip 2007, 14:28
pivovar pisze:chyba może nie być takich opcji ofert na stronie I-BOA, jakie się wynegocjowało - ale warto sprawdzić)
Na stronie I-BOA masz standardowe ceny czyli 20,10 PLN brutto za ofertę.
pivovar pisze:Prometo :wink: oczywiście lepiej za 3 oferty płacić 49,50 zamiast 60,30 - chociaż te dodatkowe smsy/mmsy są kuszące
Mnie te smsy/mmsy nie kuszą :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#203642  autor: elrond
 18 lip 2007, 14:58
Po standardowej stawce 1000 smsów to 200 zł wiec nawet sie opłaca, ale mi bardziej będzie zależało na 16,5 za pakiet :wink:

Prometo, teraz pytanie do ciebie - jakie dali ci stawki po przekroczeniu pakietu? standardowe (czytaj: stare) 0,72 zł/min czy może to co piszą na stronie - 20gr w sieci, 50gr poza sieć? Bo nie wiem czy to dla wszystkich czy dla wybrańców :wink:

#203660  autor: thane
 18 lip 2007, 15:47
elrond pisze:Po standardowej stawce 1000 smsów to 200 zł wiec nawet sie opłaca, ale mi bardziej będzie zależało na 16,5 za pakiet :wink:
ktoś może napisać czy to dają standardowo czy tylko przy przedłużeniu przez iboa?

#203663  autor: abes99
 18 lip 2007, 16:01
elrond pisze:Prometo, teraz pytanie do ciebie - jakie dali ci stawki po przekroczeniu pakietu? standardowe (czytaj: stare) 0,72 zł/min czy może to co piszą na stronie - 20gr w sieci, 50gr poza sieć? Bo nie wiem czy to dla wszystkich czy dla wybrańców :wink:
Możesz to rozwinąć? Będę wdzięczny ;).

A wracając do mojego wątku w tym temacie to wysmarowałem dzisiaj przez I-BOA następujące zapytanie odnośnie przedłużenia umowy:

Witam

Proszę o przedstawienie oferty utrzymaniowej na kolejne dwa lata dla posiadanych przeze mnie dwóch numerów. Propozycje ze strony www.era.pl są trochę "mało atrakcyjne" (m.in. stawki za 1 minutę połączenia itd.) na tle dzisiejszej konkurencji. Interesują mnie następne rozwiązania:

1) dla numeru 60x xxx xxx:
- taryfa Era Nowy Komfort - opcja z 4 lub 5 ofertami + pakiet Omnix Max + wymiana telefonu.
- taryfa Nowy Pakiet Biznes 70 lub ew. NPB 120 ze stałą zniżką na abonament przez 24mc. + wymiana telefonu.
Jestem zainteresowany następnymi modelami telefonów (min. wymóg to obsługa EDGE): Nokia 6300, Sony Ericsson K550i lub W810i, Samsung D900 lub U600.

2) dla numeru 60x xxx xxx:
- taryfa Era Nowy Komfort - opcja z 2 lub 3 ofertami + pakiet Omnix Max + wymiana telefonu.
Interesujące mnie telefony to: Nokia 3310 Classic lub 5300, Sony Ericsson K750i lub K550i.

Czy istnieje jakaś możliwość obniżenia stawki za 1 minutę połączenia poza sieć w taryfie Era Nowy Komfort po wykorzystaniu pakietów?

Dotychczas jestem zadowolonym klientem sieci Era, jednak oczekuję bardziej atrakcyjnej oferty dla stałych klientów. Od przedstawionej propozycji uzależniam swoją decyzję odnośnie przedłużenia obydwóch umów na następne 24 miesiące w sieci Era.

Z wyrazami szacunku,
Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx

Dla przypomnienie umowa na numer 1 kończy mi się ze skutkiem na połowę listopada, a na numer 2 ze skutkiem na połowę października. Średnie rachunki miesięczne to ok. 150zł (Era Classic 220 Bis - 330 minut do wszystkich za 120zł brutto :supz:) i 100zł brutto (3 oferty ENK + Omnix Max). Ciekawe jaką ofertę mi przedstawią, bo jak na razie to dla obu numerów oferują tylko NPB z dość wysokimi cenami telefonów, a propozycję z ENK mają być dostępne w połowie sierpnia (takie jest ich stanowisko jak dzwonią do mnie)....

Narka i pozdruffka - abes99 ;)

#203667  autor: elrond
 18 lip 2007, 16:09
abes99 pisze:
elrond pisze:Prometo, teraz pytanie do ciebie - jakie dali ci stawki po przekroczeniu pakietu? standardowe (czytaj: stare) 0,72 zł/min czy może to co piszą na stronie - 20gr w sieci, 50gr poza sieć? Bo nie wiem czy to dla wszystkich czy dla wybrańców :wink:
Możesz to rozwinąć? Będę wdzięczny ;).
TUTAJ to pisze. Przy przedłużaniu umowy nie placi sie 72gr za minute do wszystkich (chyba jedna z najdroższych obecnie stawek) tylko oferują niższe, odpowiednio 20gr w sieci i 50 poza. No właśnie - oferują, ale czy wszystkim?
thane pisze:
elrond pisze:Po standardowej stawce 1000 smsów to 200 zł wiec nawet sie opłaca, ale mi bardziej będzie zależało na 16,5 za pakiet :wink:
ktoś może napisać czy to dają standardowo czy tylko przy przedłużeniu przez iboa?
Ja dochodze do wniosku że chcą tym zniechęcić do negocjacji. O ile sie nie myle, to właśnie jest "prezent" za to że siedzisz cicho i bierzesz co daja, czyli to co masz w i-boa, klikasz "zamawiam" i o nic nie walczysz. Dla jednych korzystane dla innych mniej. Ja należe do tych drugich... :wink:

#203670  autor: abes99
 18 lip 2007, 16:19
elrond pisze:TUTAJ to pisze. Przy przedłużaniu umowy nie placi sie 72gr za minute do wszystkich (chyba jedna z najdroższych obecnie stawek) tylko oferują niższe, odpowiednio 20gr w sieci i 50 poza. No właśnie - oferują, ale czy wszystkim?
Ale tam pisze - cytuje:

Wybierz swój nowy telefon, a także taryfę, w ramach której za połączenia w pakiecie zapłacisz tylko:

* 50 gr/min do wszystkich sieci krajowych
* 20 gr/min na połączenia wewnątrz sieci oraz na połączenia do sieci stacjonarnych

czyli za połączenia w pakiecie - co wynika z prostego przeliczenia. 1 pakiet za ~20zł dzieląc przez ilość minut w Erze albo do wszystkich dostaniesz właśnie takie stawki. Pytanie, czy zaproponowali Ci utrzymanie takich stawek po wykorzystaniu pakietów, czy wywnioskowałeś to z tej strony?

Narka i pozdruffka - abes99 ;)

#203698  autor: D@rio
 18 lip 2007, 17:26
aga pisze:To w takim razie albo doliczyli mi punkty za przedłużenie umowy albo za nową aktywację, bo opłaceniu faktur było tych punktów o wiele więcej niż powinno być. Byłam przekonana, że to z faktury za telefon, więc przepraszam za wprowadzenie w błąd.
za nową aktywację. Ten wariant jest możliwy.

Obrazek

#203699  autor: elrond
 18 lip 2007, 17:27
O to właśnie chodzi że na razie nie mam propozycji z telefonem.
I ja sie pytam o to samo Prometa bo on przedłuzał...
Ale juz chyba wiem na czym polega mój błąd - na tym co zwykle - przeoczeniu :wink:

Era nie chwali się że PO PAKIECIE zostają te 72 grosze.

Pisze natomiast w założeniu że klient weźmie conajmniej 2 oferty - 40 minut do wszystkich i taniej w sieci i owszem wyjdą podawane stawki. Wtedy za polączenia poza sieć wyjdzie 50 gr (~20zł:40minut=50gr) i w sieci 20 gr (~20zł:100minut=20gr).

Wiem, ameryki nie odkryłem ale czasem zrozumieć o co im chodzi - trzeba pomysleć :roll:

#203751  autor: patapi
 18 lip 2007, 19:59
witam. dzis zdecydowałam , że zostaję w erze na 2 lata za 15zł bez tel. nie starczyło mi sił na dalsze negocjacje. tel. kupiłam na allegro i bedzie chodzil w plusie , abonament za 10 zł i umowa na rok. pozdrawiam wszystkich dziekując za odpowiedzi i pomoc. prosze o przyznanie punktów za pomoc PROMETO!

#203759  autor: Asii
 18 lip 2007, 20:14
patapi, nie dali Ci jednak więcej pakietów za 16,5? :?

#203767  autor: patapi
 18 lip 2007, 20:50
nic innego mi nie dali . propozycja z telefonem była od 40,20 a telefony jak dla kogoś kto zawiera pierwszy raz umowę i bierze abonament za 20 zł. p.

#203784  autor: thane
 18 lip 2007, 21:26
patapi pisze:nic innego mi nie dali . propozycja z telefonem była od 40,20 a telefony jak dla kogoś kto zawiera pierwszy raz umowę i bierze abonament za 20 zł. p.
jeżeli abonament proponowali za 40,20 to telefony musiały być w cenach jak dla dwóch ofert - a one się identyczne jak dla nowych abonentów, analizowałem to wszystko i niektóre słuchawki są trochę tańsze...

#203791  autor: Prometo
 18 lip 2007, 21:39
elrond pisze:Prometo, teraz pytanie do ciebie - jakie dali ci stawki po przekroczeniu pakietu? standardowe (czytaj: stare) 0,72 zł/min czy może to co piszą na stronie - 20gr w sieci, 50gr poza sieć? Bo nie wiem czy to dla wszystkich czy dla wybrańców
Po przekroczeniu pakietu będę płacił tak jak w taryfie Era Nowy Komfort czyli niestety 0,72 zł/min brutto :wink:
patapi pisze:witam. dzis zdecydowałam , że zostaję w erze na 2 lata za 15zł bez tel. nie starczyło mi sił na dalsze negocjacje
Jednak nic nie ugrałaś - szkoda :(

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#203793  autor: elrond
 18 lip 2007, 21:45
patapi pisze:nic innego mi nie dali . propozycja z telefonem była od 40,20 a telefony jak dla kogoś kto zawiera pierwszy raz umowę i bierze abonament za 20 zł. p.
Eeee czyli ceny słuchawek nie były z oficjalnego cennika wymiany telefonu? :shock: :|
thane pisze:jeżeli abonament proponowali za 40,20 to telefony musiały być w cenach jak dla dwóch ofert - a one się identyczne jak dla nowych abonentów, analizowałem to wszystko i niektóre słuchawki są trochę tańsze...
Nie bardzo rozumie... tańsze są dla nowych czy dla stałych?

#203802  autor: thane
 18 lip 2007, 21:59
elrond pisze: Nie bardzo rozumie... tańsze są dla nowych czy dla stałych?
dla stałych oczywiście... :wink:

#203806  autor: elrond
 18 lip 2007, 22:02
thane, pytam bo większośc ludzi którzy przedłuzają, mają nie odparte wrażenie że lepiej mają nowi :wink:

#203808  autor: Asii
 18 lip 2007, 22:06
patapi pisze: telefony jak dla kogoś kto zawiera pierwszy raz umowę i bierze abonament za 20 zł. p.
nie chce mi się wierzyć :|

#203817  autor: elrond
 18 lip 2007, 22:24
Prometo, no czyli raczej to samo.

Asii, ja mam zamiar powalczyć. Nie wiem jak mnie potraktuja, na co sie przygotować ale będe próbował. Też mnie to zmartwiło i czarno to widze.
  • Strona 61 z 318
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 318
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61