Jeśli masz dostęp to może jakaś kablówka. Np. w UPC 2 mega za 59 zł. (zobacz
tu). Albo jakiś lokalny, osiedlowy dostawca (tu musisz poszukać sam lub poprosić o pomoc osoby z miejscowości, w której mieszkasz). Ogólnie szukaj czegoś "po kablu", radiówkę traktuj jako rozwiązanie alternatywne.
Na marginesie:
Wydaje mi sie, że całkowita rezygnacja z telefonu stacjonarnego jest złym rozwiązaniem. Zwłaszcza, jeżeli nie masz dostępu do "alternatywnego" kabla.
Wiem, ze ceny w TP są straszne, ale można poszukać innych operatorów na dziś: Dialog (np. darmowe wieczory za 60 zł., lub 120 (po 6 miesiącach 150) minut za 60 zł.) lub Tele2 (np. 100
minut za 50 zł.). Wkrótce dojdą inni np. Multimedia, ERA i NOM i myślę, że na rynku telefonii stacjonarnej zacznie się robić ciekawie.
Na razie można zejść w TP na plan socjalny za 28,06 zł. (w tym 15 impulsów po 3 minuty -SZOK!!!) - w tym planie nie można mieć NEO, ale internet od wszystkich innych dostawców jak najbardziej tak. Zawieszać linii się nie opłaca bo to kosztuje coś ok. 36 zł. miesięcznie - chyba).
Pozostawiając sobie linię telefoniczną (bez znaczenia czy w TP czy u innego operatora) zachowasz swój numer, możliwość wyboru coraz lepszych (czyt. przede wszystkim tańszych dostawców telefonii stacjonarnej) i dostęp do coraz lepszej oferty usług internetowych.
Ostatnio tez szukam internetu dla siebie, więc przejrzałem trochę ofert.
Jeżeli sprecyzujesz swoje oczekiwania, co do internetu i telefonu, to spróbuję Ci coś doradzić. Napisz, czy masz dostęp do kablówki, lub sieci osiedlowej.
Pozdrawiam.