WITAM SERDECZNIE CAŁĄ OBSŁUGĘ TELEPOLIS.PL...
JUŻ NIE RAZ MI POMOGLIŚCIE A WIĘC LICZĘ NA WASZĄ POMOC!
MAM NOKIĘ 6230 i KARTĘ PAMIĘCI 32MB I 512.I MAM Z NIĄ 2 PROBLEMY:
1:Ostatnio zauważyłem,że gdy wyjmę baterię z telefonu i włożę ją do niego nawet po sekundzie to i tak trzeba ustawiać zegar.Tak samo jest gdy wyładuje się bateria...
Zdjąłem obudowę,odkręciłem 6 śróbek TORX'em 6 i dostałem się do wnętrza telefonu.Obróciłem telefon w drugą stronę i zobaczyłem okrągłą bateryjkę wielkości 3-5mm.Jak się domyśliłem bateryjka 'wylała'.Była pokryta tak jakby zielony-żółtym płynem.I najwyraźniej to jest kłopot.Czy mogę wymienić tą bateryjkę w domowych warunkach??Czy trzeba oddać do servisu??Wolałbym w domu tylko gdzie można dostać taką bateryjkę i ile ona kosztuje??I czy potrzeba specjalnych narzędzi do tego??
2:Pisałem już wątek o czarnej kropeczce na aparacie,ale jakoś nikt nie odpisywał.Więc jakby co,to można już zamknąć tamten wątek.Głośniczek naprawiłem (Wystarczyło przedmuchać).Ale teraz o tym aparacie.Na wyswietlaczu nie mam żadnych martwych pikseli ale-gdy wchodze w aparat to widzę taka małą czarna kropkę ok 1piksel.Gdy wysłałem zdjęcie na kompa okazalo się że wyglada to jakby w obiektyw od kamery cos sie wbiło czy jakos tak.Próbowałem to czyścić patyczkiem do uszu ale nic.Moze wysłać wam to zdjecie??Jesli tak to proszę podac maila...
PS-Czy mogę wymienić aparat na ten od 6230i??
DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE WCZEŚNIEJSZE PORADY I POZDRAWIAM...
LICZĘ NA WAS!!!