• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#191520  autor: przemek910
 10 cze 2007, 22:55
Andre pisze:A jeśli ktos dzwoni na taka Erę domową ze stacjonarnego to czy liczone jest mu tradycyjne połączenie z numerem stacjonarnym, czy tez kasują go jak za połaczenie z komórką?
Jak ze stacjonarnym... W ońcu jest to telefon stacjonarny... no prawie niema jedynie gniazda :)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#191526  autor: Andre
 10 cze 2007, 23:15
Jak stacjonarny, chociaż komórkowy. Czego to, Panie, ludzie teraz nie wymyslą.... :lol:

Rozmowa kontrolowana...

#191531  autor: D@rio
 10 cze 2007, 23:32
Andre, dzis już telefonia komórkowa, telefonia mobilna kompletnie wypiera i wyprze ciągle telefonię stacjonarną...

praktycznie - nie ma bariery...

Obrazek

#191560  autor: pyp
 11 cze 2007, 00:18
D@rio pisze:Andre, dzis już telefonia komórkowa, telefonia mobilna kompletnie wypiera i wyprze ciągle telefonię stacjonarną...
Ja rto wogule całej te zasady działania telefonu stacjonarnego na komórce nie rozumie :-( I dziwię się czemu tylko Era to wprowadziła a nie inni operatorzy. Np. Plus oferował te telefony stacjonarne ale z slotem na karte sim. I że oni tego nie wymysli ? Teraz to rzeczywoscie jak tak jest to telefonia komórkowa wyprze stacjonarna !!

Pozdrawiam - pYp

#191561  autor: lookass
 11 cze 2007, 00:19
pyp pisze:[Teraz to rzeczywoscie jak tak jest to telefonia komórkowa wyprze stacjonarna !!
No i bardzo dobrze, jest tanio ;]

#191562  autor: D@rio
 11 cze 2007, 00:20
pyp pisze: I dziwię się czemu tylko Era to wprowadziła a nie inni operatorzy.
bo Era jest bardziej "do przodu" ;)
pyp pisze:Np. Plus oferował te telefony stacjonarne ale z slotem na karte sim. I że oni tego nie wymysli ?
wynikało to zapewne z innego wizerunku sprzedażowo-marketingowego firmy.

Obrazek

#191565  autor: pyp
 11 cze 2007, 00:26
D@rio pisze:bo Era jest bardziej "do przodu"
Chyba m,asz i racje, Plus coś ostatnio zostaje w tyle. Era co chwile uruchamia te stacje 3G, wogule np. ta telefonia stachjonarna w Erze a Plus chyba zamiast cos robic to liczy zyski kwartalne :-( na dobre im to na pewno nie wyjdzie...
D@rio pisze:wynikało to zapewne z innego wizerunku sprzedażowo-marketingowego firmy
To sugerujesz że Plus pozostanie do końca tylko przy prefiksie 1066 ? Ma przeciez teraz decyzje na WLR i jak myslisz bedzie cos z tego ??

Pozdrawiam - pYp

#191569  autor: D@rio
 11 cze 2007, 00:31
pyp pisze:To sugerujesz że Plus pozostanie do końca tylko przy prefiksie 1066 ? Ma przeciez teraz decyzje na WLR i jak myslisz bedzie cos z tego ??
ja nic nie sugeruje. Pozatym, poprawny prefix to 1069. Poprostu myślę iż usługa "DomPlus" nie będzie już dalej rozwijana bo nawet już teraz, sprzedają ją jako "odgrzewany kotlet" i jak większość usług w Polkomtelu nawet ta, powoli staje się tą "zapomnianą". Uważam iż uderzą w WLR, ponieważ jest to "tani łup" na zysk przy bardzo stosunkowo niskim nakładzie inwestycyjnym. Nie współmiernym, do tego, jaki poniosło PTC inwestując w "EraDomowa/EraFirmowa" gdzie są koszty inwestycji technologicznych, koszty zakupu prefiksów, koszty subsydii terminali, bramek i sprzętu i tak dalej...

a WLR to jak MVNO w modelu "reseller" - gotowy produkt, pod własną nazwą. Jeśli mamy zgodę to płacimy tylko TP S.A. za "konserwacje i utrzymanie łącza". No i - wystawiamy rachunki (a to już jest najmniejszy problem) ;-)

Stąd, na WLR jest masa chętnych, a na LLU praktycznie żadnego...

Obrazek

#191573  autor: pyp
 11 cze 2007, 00:38
D@rio pisze:Pozatym, poprawny prefix to 1069. Poprostu myślę iż usługa "DomPlus" nie będzie już dalej rozwijana bo nawet już teraz, sprzedają ją jako "odgrzewany kotlet" i jak większość usług w Polkomtelu nawet ta, powoli staje się tą "zapomnianą"
No włąsnie dziwie się czemu tak podchodzą do tych usług. Mała kampania reklamowa, napewno by zyskała duzo klientów.
D@rio pisze:a WLR to jak MVNO w modelu "reseller" - gotowy produkt, pod własną nazwą. Jeśli mamy zgodę to płacimy tylko TP S.A. za "konserwacje i utrzymanie łącza". No i - wystawiamy rachunki (a to już jest najmniejszy problem)
A sa plany juz jakies konkretniejsze co do ofert czy narazie nic ?? Juz tyle ten Polkomtel ma ta decyzję a nic nie robi !! :-(

Pozdrawiam - pYp

#191576  autor: D@rio
 11 cze 2007, 00:42
pyp pisze:No włąsnie dziwie się czemu tak podchodzą do tych usług. Mała kampania reklamowa, napewno by zyskała duzo klientów.
do Prefix'u 1069? Ten akurat ma bardzo dobre wyniki sprzedażowe. Zwłaszcza wśród klientów biznesowych. Tak samo firma, tę usługę reklamowała wewnętrznie, wśród własnych klientów. Do rachunków dołączali ulotkę, dodatki i nawet SMSy przysyłali zachecające do skorzystania z usługi (w moim przypadku 2x) .
pyp pisze:A sa plany juz jakies konkretniejsze co do ofert czy narazie nic ?? Juz tyle ten Polkomtel ma ta decyzję a nic nie robi !!
na razie, są na etapie negocjacji z TP.

Obrazek

#191580  autor: pyp
 11 cze 2007, 00:47
D@rio pisze:do Prefix'u 1069
To jak tak mówisz, to napewno by taka kampania jeszcze więcej dała... No chyba że Plusowi to wystrczy :D
D@rio pisze:Tak samo firma, tę usługę reklamowała wewnętrznie, wśród własnych klientów. Do rachunków dołączali ulotkę, dodatki i nawet SMSy przysyłali zachecające do skorzystania z usługi (w moim przypadku 2x) .
No to ciekawe, o tym też nie wiedziałem, to musi byc to rozwiazanie bardzo korzystne !!

Pozdrawiam - pYp

#191610  autor: Kaczy
 11 cze 2007, 08:55
D@rio pisze:do Prefix'u 1069? Ten akurat ma bardzo dobre wyniki sprzedażowe.
Bo zrobili duży nacisk na to, aby to sprzedawać każdemu :)

DomPlus o tyle nie wypalil, że nr telefonu jest z zakresu sieci komórkowej, a nie stacjonarnej. No i te telefony ofertowane w ramach podpisania umowy to wielkie kobyły. :-D

Nie mówiąc już o kampani, której w ogóle nie było.

...::: Made for loneliness :::...

#191630  autor: pyp
 11 cze 2007, 11:42
Kaczy pisze:DomPlus o tyle nie wypalil, że nr telefonu jest z zakresu sieci komórkowej, a nie stacjonarnej. No i te telefony ofertowane w ramach podpisania umowy to wielkie kobyły.
No tak... Jakby zrobili to szybciej niz Era lub zaraz po niej i zrobili odpiowiednią kampanię reklamową napewno by mieli mnóstwo klientów. A tak to nic :-( Tak jak napisałem że najwiekszą zaleta Ery Domowej jest to że ma sie numer z puli stacjonarnej.

Pozdrawiam - pYp

#191686  autor: D@rio
 11 cze 2007, 14:46
Plus ma możliwość przydzielania numerów z puli sieci PSTN, ponieważ taką pulą dysponuje. Ale iż firma wychodzi z założenia że Polkomtel to "lyder technologiczny" i świadczy usługi "for biznes" to odwrócili się tyłkiem od indywidualnych i swoją pulę PSTN udostepniają tylko klientom korporacyjnym, biznesowym i w ramach tzw. telefonii konwergentnej. A klientom indywidualnym, czyli szaraczkom rzucili niczym padlinę do żarcia "stacjonarno-komórkowy" numer telefonu :-) ot takie, zagranie taktycznej tej chciwej firmy...

Obrazek

#191938  autor: pyp
 12 cze 2007, 00:04
D@rio pisze:A klientom indywidualnym, czyli szaraczkom rzucili niczym padlinę do żarcia "stacjonarno-komórkowy" numer telefonu ot takie, zagranie taktycznej tej chciwej firmy...
A to gnojki... Wszystko robia dla zarobku i nic dla to żeby było dla nas lepiej. Tego to sie nie spodziewałem, myslałem że wogule nie maja tej puly numerów.

Pozdrawiam - pYp

#192177  autor: Andre
 12 cze 2007, 22:37
No i proszę. Rzuciłem temacik w sprawie rodziców emerytów i czego tutaj jako prawnik się nie dowiedziałem!!! Miło się czyta i coś więcej wiem już w temacie stacjonarnych komórek. PS a co wiecie o telefonie nomadycznym Sferisa? Dzisiaj jechałem metrem w Stolicy i przeczytałem ich reklamę. Ciekawy to wynalazek i pomysł?

Rozmowa kontrolowana...

#192291  autor: D@rio
 13 cze 2007, 13:31
pyp pisze:A to gnojki... Wszystko robia dla zarobku i nic dla to żeby było dla nas lepiej. Tego to sie nie spodziewałem, myslałem że wogule nie maja tej puly numerów.
heh, na jakim świecie Ty żyjesz :-) w tej branży wszystko jest robione dla pieniędzy, dla zysku, dla profitów :-)

Obrazek

#192354  autor: ja
 13 cze 2007, 18:03
D@rio pisze:Plus ma możliwość przydzielania numerów z puli sieci PSTN, ponieważ taką pulą dysponuje. Ale iż firma wychodzi z założenia że Polkomtel to "lyder technologiczny" i świadczy usługi "for biznes" to odwrócili się tyłkiem od indywidualnych i swoją pulę PSTN udostepniają tylko klientom korporacyjnym, biznesowym i w ramach tzw. telefonii konwergentnej. A klientom indywidualnym, czyli szaraczkom rzucili niczym padlinę do żarcia "stacjonarno-komórkowy" numer telefonu :-) ot takie, zagranie taktycznej tej chciwej firmy...
Czy mógłbyś wkleić link do strony, gdzie są jakieś informacje o możliwości uzyskania takiego nr i dostępnych taryfach.
Z góry dziekuję.

#192700  autor: pyp
 14 cze 2007, 21:03
Andre pisze:Rzuciłem temacik w sprawie rodziców emerytów i czego tutaj jako prawnik się nie dowiedziałem
Tak to jest u nas na forum zazwyczaj, ze na jednym temacie sie nie konczy i przy okazji wychodza niespodziewane o dziwo watki.
D@rio pisze:w tej branży wszystko jest robione dla pieniędzy, dla zysku, dla profitów
No tak, masz racje i wiem o tym doskonale ze tak jest. To jednoczesnie te wszystkie darmowe minuty i sms´y to my za o w jakims senesie placimy. Ale wiadomo nic w dzisiejszym swiecie nie ma za darmo !!

Pozdrawiam - pYp