• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#58353  autor: D@rio
 04 mar 2006, 22:10
dr_martin pisze:ale temacik zszedł z toru...
może ja sie w bok zapytam o co chodzi:)
A co chcesz się pytać w BOK, jeśli można wiedzieć?

#58425  autor: Wąglik
 05 mar 2006, 09:49
no właśnie...

#58583  autor: D@rio
 05 mar 2006, 15:25
dr_martin pisze:no właśnie...
:?:

#189398  autor: marko20
 04 cze 2007, 20:33
A propo konta simplusnet.pl
nie rozumiem tego zapisu regulaminu

"Co 90 dni Użytkownik zobowiązany jest przesłać wiadomość tekstową SMS na wskazany numer, aby przedłużyć czas korzystania z usługi SimplusNet ."

czyli co 90 dni musze płacić za korzystanie z konta

i jeszcze jedno pytanie, czy smsy które przychodzą jako powiadomienia, że przyszedł mail coś kosztują - tzn. czy konto jest obciążane opłatą jak za normalne smsy - czyli jeden sms - powiadomienie i zżera mi 20 gr czy nie ( jakie te regulaminy zagmatwane ) - i jeszcze jedno czy jesteście zadowoleni z tej usługi???

z góry dzięki za odpowiedź

#189409  autor: Irek
 04 cze 2007, 20:57
marko20 pisze:czyli co 90 dni musze płacić za korzystanie z konta
Tak
marko20 pisze:jeszcze jedno pytanie, czy smsy które przychodzą jako powiadomienia, że przyszedł mail coś kosztują - tzn. czy konto jest obciążane opłatą jak za normalne smsy - czyli jeden sms - powiadomienie i zżera mi 20 gr czy nie ( jakie te regulaminy zagmatwane )
Nie jest doliczna żadna opłata dodatkowa.

"And one more thing..."

#189412  autor: marko20
 04 cze 2007, 21:00
Z tego co wyczytałem w regulaminie to co 90 dni wysyłam normalnego sms-a który kosztuje 20 gr i przedłużam dalej korzystanie z konta.

mam rację ??

#189414  autor: Irek
 04 cze 2007, 21:01
marko20 pisze:mam rację ??
Opłata to 5 plus vat.

"And one more thing..."

#189418  autor: marko20
 04 cze 2007, 21:08
tak tyle wynosi pierwsza opłata aktywacyjna zgadza sie
ale przedłużanie ważności kosztuje tylko jednego esa

#189435  autor: Irek
 04 cze 2007, 21:53
Teraz to jest nawet chyba jakaś promocja i nie ponosi się opłaty aktywacyjnej do 31 grudnia. :roll:

"And one more thing..."

#189455  autor: marko20
 04 cze 2007, 23:00
IreQ pisze:Teraz to jest nawet chyba jakaś promocja i nie ponosi się opłaty aktywacyjnej do 31 grudnia. :roll:
no byłoby miło

dzięki za info pozdrawiam

#191143  autor: D@rio
 09 cze 2007, 22:09
marko20 pisze:A propo konta simplusnet.pl
nie rozumiem tego zapisu regulaminu

"Co 90 dni Użytkownik zobowiązany jest przesłać wiadomość tekstową SMS na wskazany numer, aby przedłużyć czas korzystania z usługi SimplusNet ."

czyli co 90 dni musze płacić za korzystanie z konta
ja mam konto SimplusNet i ten zapis nie jest przestrzegany.
marko20 pisze:i jeszcze jedno pytanie, czy smsy które przychodzą jako powiadomienia, że przyszedł mail coś kosztują - tzn. czy konto jest obciążane opłatą jak za normalne smsy - czyli jeden sms - powiadomienie i zżera mi 20 gr czy nie ( jakie te regulaminy zagmatwane ) - i jeszcze jedno czy jesteście zadowoleni z tej usługi???
nie jest źle. SMSy są darmowe.

Obrazek

#191193  autor: marko20
 09 cze 2007, 23:39
D@rio a jak to jest z opłatą aktywacyjną - nie ma jej do 31 grudnia ??
Kilka razy przeczytałem to info, które wyskakuje po kliknięciu linku odnośnie tej informacji, i dochodzę do wniosku, że nie ma opłaty aktywacyjnej za okres próbny czyli pierwsze 14 dni a potem normalnie trzeba zapłacić piątaka, by móc dalej korzystać. Wydaje mi się, że za friko jest tylko okres próbny, a potem chcesz mieć bracie dalej to płać, chyba, że się mylę.
Ktoś zakładał to konto w czasie trwania tej promocji ???

#191203  autor: D@rio
 10 cze 2007, 00:56
marko20 pisze:D@rio a jak to jest z opłatą aktywacyjną - nie ma jej do 31 grudnia ??
jeśli stanowi tak regulamin to zapewne tak jest. Ja regulaminu nie kwestionuję.
marko20 pisze:Wydaje mi się, że za friko jest tylko okres próbny, a potem chcesz mieć bracie dalej to płać, chyba, że się mylę.
Ktoś zakładał to konto w czasie trwania tej promocji ???
ja właśnie nie pamiętam kiedy zakładałem...i nie wiem czy opłaca aktywacyjna została pobrana :|

Najlepiej sprawdzić, doświadczalnie ;) ...

Obrazek

#191421  autor: kojot67
 10 cze 2007, 17:57
D@rio pisze:Najlepiej sprawdzić, doświadczalnie ;) ...
Doświadczalnie to jeden jak sprawdzał czy ogień jest gorący to sobie łapkę popalił.
Człowiek sie uczy na błędach, ale mądry to na cudzych a głupi na własnych.

Regulaminy powinny być jasne i niedoinformowanie klienta powinno być karane jak oszustwo.

Nie ma to tamto
http://www.kyokushinkan.republika.pl/

#191426  autor: D@rio
 10 cze 2007, 18:27
kojot67 pisze:Doświadczalnie to jeden jak sprawdzał czy ogień jest gorący to sobie łapkę popalił.
Człowiek sie uczy na błędach, ale mądry to na cudzych a głupi na własnych.
to porównanie jest bardzo nierozsądne.
kojot67 pisze:Regulaminy powinny być jasne i niedoinformowanie klienta powinno być karane jak oszustwo.
ciekawe. To każdy z Nas powinien mieć już wyrok na sumieniu...

Obrazek

#191465  autor: kojot67
 10 cze 2007, 20:22
:D No widzisz sam sobie odpowiedziałeś
D@rio pisze:ciekawe. To każdy z Nas powinien mieć już wyrok na sumieniu...
:mrgreen:

Nie ma to tamto
http://www.kyokushinkan.republika.pl/

#191527  autor: Pawrzes
 10 cze 2007, 23:20
Ja mam konto na simplusnet.pl ponad pół roku i żadnego SMSa aby przedłużyli działanie skrzynki nie wysyłałem a konto nadal działa... :roll:

Pozdrawiam

#191588  autor: marko20
 11 cze 2007, 00:57
Pawrzes pisze:Ja mam konto na simplusnet.pl ponad pół roku i żadnego SMSa aby przedłużyli działanie skrzynki nie wysyłałem a konto nadal działa... :roll:
no dobra a płaciłeś 5zł +VAT za aktywację - bo jestem ciekawy jak to jest z tą promocją ??

#191594  autor: Pawrzes
 11 cze 2007, 01:15
marko20 pisze:no dobra a płaciłeś 5zł +VAT za aktywację - bo jestem ciekawy jak to jest z tą promocją ??

Nie płaciłem ani grosza choć 2 razy zakładałem konto :)

Wydaje mi się że Polkomtel "zapomniał" o tej usłudze... Promocja bezpłatnej aktywacji była również w zeszłym roku.

Ostanie zmiany jakie nastąpiły w Simplusnecie to w czerwcu 2005 dodanie filtra antyspamowego.

Pozdrawiam

#193611  autor: marko20
 17 cze 2007, 23:50
no rzeczywiście nie ma chyba żadnych opłat, już mija trochę czasu jak założyłem konto na simplusnet i cisza.
I oby tak dalej, bo całkiem przyjemna ta skrzynka - zawiadomienia sms :)