No dobra - może ja się wypowiem....
Tak na pierwszy rzut oka to jest to stacja bazowa sieci Play....
Ta antena - to antena rozsiewcza dookólna, nie stworzyli typowego podziału na sektory... w podobny sposób PLUS kiedyś budował stacje GSM - 900, np. na terenach mało zaludnionych......
Co do wykonania instalacji - no cóź - moge powiedzieć, że są to najgorsze budowy z jakimi mam doczynienia.... pod wgledem estetyki itd.... co do radiolinii.... widzę, że na zdjęciu jest radioliniia NEC....bo ktoś pisał, że Play ma bardzo charakterystyczne.... A że outdoor stoi tak nie zabezpieczony.... pewnie później zrobią jakieś ogrodzenie.....

ta instalacja jest w Warszawie???? jeśli tak to sobie podjadę :)i zobaczę dokładnie - to wtedy mogę coś więcej powiedzieć:)
Zedytowane:
pojechałem dziś na tą stację - więc tak:
na 100000% jest to stacja Playa....

co do tej anteny - to nastąpiła mała zmyłka - bo to co widać na zdjęciu to jest poprostu tzw. "maska" - czyli taka niby atrapa/ nakładka a w rzeczywistości w srodku znajdują sie 3 anteny sektorowe - więc jak ktoś patrzy to widzi taką owalną "tubę" , "walec" - no nie wiem jak to nazwać.... a cały diabeł siedzi w środku:)
3 sektory, zbudowane na kablu 1/2 cala -

a co do wykonania....no hmn....bardz łatwo jest zniszczyć:P u innych operatorów taka stacja by nie przeszła przez odbiór budowlany.... dalej - mają 2 radiolinie NEC do transmisji

więc to jest poprostu "normalna " instalacja z Node B dla sieci Playa..
tak nawiasem mówiąc - Play nie ma dużo czasu więc robi stacje na "szybko" - ich wygląd świadczy samo za sie..... widziałem już kilka instalacji gdzie feedery wiszą na opaskach plastikowych tzw. w żargonie technika "strapy"..... a powinno być to wszystko w mocowaniach - klemach..
tak więc potwierdzam, że jest to stacja Playa - na reklamie - słupie Tesco:)