pawel_k pisze:Te brednie to na innym forum zaslyszane.
na którym?
pawel_k pisze:Moglbys troche rozwinac swoja wypowiedz, bo nie wiem czy odnosisz sie do tego ze ma tyle funkcji czy do tego ze dziala podpiety pod linie adsl?
ma tyle funkcji? ha ha. A niby ile? Mam pytanie - widziałeś kiedyś jakieś inny modem? np. 3Com'u, Lucen'ta albo Linksisa lub Cisco? Powiem Ci tyle - nie ma chyba ani jednego administratora sieci LAN, która by pracowała na tym modemie. Z resztą, pomyśl - co to za modem, który ma tylko dwie diody sygnalizacyjne (power i adsl?). Więc nie nazywaj tego jednym z lepszych modemów. Bo akurat to jest jeden z najgorszych modemów - jest dokładnie wart tyle, ile za Niego zapłaciłeś czyli 1 zł.
Udowodnię Ci dlatego to jest shit:
- niestabilny firmware (wszystkie wersje przy dużym obciążoniu i tzw. pracy wieloportowej potrafią zrywać połączenia i się zawieszać)
- brak możliwości zmiany revDNS (uznaję że rozumiesz

)
- praca tylko w asymetrycznych łączach (wspólna cecha wszystkich ADSL) czyli np. nie będzie współpracował z innymi odmianami xDSL - SDSL, ADSL2+ itd.
- częste problemy u wielu użytkowników z synchronizacją (długi czas oczekiwania)
- są problemy z współpracą z chipset'ami producenta VIA (w przypadku sagema ponoc 3 na 5 sa wadliwe - to slowa technika tepsy).
- połączenie USB (co to za modem co się podłącza przez USB?). Profesjonalne modemy chodzą TYLKO pod ETHERNET. A ten Sagem nawet nie daje takiej alternatywy...
- dość mizerny panel diagnostyczny (zobacz screeny np. linksys'a i sobie porównaj - powinny gdzieś być jakiekolwiek w internecie).
Więc, sorry ale w mojej opinii Twoje zdanie jest zdaniem typowo laickim i przyznaję że mnie poruszyło i wzbudziło we mnie emocje. To tak jakby mówić żę Fiat produkuje samochody klasy BMW. A jeśli chcesz wiedzieć, to zapewniam Cię że miałem doczynienia w pracy z tym modemem. Miała go moje dziewczyna - opisywałem nie raz jakie przechodziłem drogi przez mękę z pracy z tym urządzeniem (skorzystaj z opcji szukaj na forum a na pewno znajdziesz jeśli Cię to interesuje).
Już nie wspomnę do aplikacji "Neostrada Plus" którą TP dodaje do modemu. To jest dopiero shit (nie chcę mi się uzasadniać dlaczego).