• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #187320  autor: kosaz
 29 maja 2007, 06:38
Hej!!
jak Wam sie podoba nowa kampania wizerunkowa Plusa "oby nigdy nie byylo za późno" "Razem Lepiej - nowy wizerunek Plusa"??link ??
mi osobiscie podoba się :))

#187321  autor: Filip
 29 maja 2007, 06:58
No całkiem,całkiem takie wzruszające nawet by powiedział,mam nadzieje że przez to nie wykluczą reklam z mumio...

#187323  autor: MADMAX
 29 maja 2007, 07:12
PLUS chce zmienić wizerunek z lekko jajcarsko-wesołkowatego na bardziej dojrzało-poważny uderzający w istotne emocje... :-)

Sam jestem ciekaw jaki skutek to przyniesie.

Pozdrawiam

#187330  autor: patark
 29 maja 2007, 08:46
Niestety z przykrością stwierdzam, że ta kampania jest tak samo smutna jak i oferta Plusa. Zarówno w promocji dla nowych klientów jak i w PWA telefony są w większości "zabytkowe". Mam obecnie pięć numerów w Plusie, ale powoli zaczynam uciekać, za miesiąc rezygnuję z pierwszego numeru. W sumie szkoda, ale...

#187333  autor: Michas
 29 maja 2007, 09:06
Kampanii powinna towarzyszyć jakaś miła obniżka cen w ofercie... A co do samego nowego wizerunku, w moim odczuciu pasuje do Plusa. Może dlatego, że ja, moja rodzina i ukochana korzystamy z tej sieci :)

#187343  autor: babeo
 29 maja 2007, 10:32
Kod: Zaznacz cały
Plus - Razem
Ja już to gdzieś słyszałem :lol: :-D i z tego co pamietam, to wtedy 'tamci' najlepiej na tym nie wyszli :wink:

#187374  autor: rafcyk
 29 maja 2007, 12:53
Ja przyznaje, że bardziej odpowiada mi nowa kampania wizerunkowa Ery "Era nadaje rytm".

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#187375  autor: PQ74
 29 maja 2007, 12:58
nowa kampania..hmm....powiem tak...lepsza reklamę by zrobili jakby te kase przeznaczyli na cele charytatywne, a nie graja na uczuciach ludzi. Fałsz i obłuda. Zreszta to co sie od pewnego czasu dzieje w Polkomtelu to przechodzi wszelkie granice przyzwoitości. Pracuje juz kilka lat i takiego bagna to nie pamietam. Śmieszne pensje i premie których nie ma, gdyz po wprowadzeniu systemu premiowego, narzucają takie plany że nie sposób ich wyrobić. Zwykłe złodziejstwo!!!!!!!!! Jak zaczynałem pracę w Plusie zarabiałem 1400-1500zł...kilka lat temu...teraz moja pensja wynosi srednio 1200zł....a inflacja a koszty zycia. Czas zakończyć przygode z PLusem, bo ta firma zeszła na psy. Ciagłe kontrole, mobbing, zastraszanie ludzi karami do 5000zł!!!! za to że nie ma jakiejś pieprzonej karty analizy potrzeb.....albo ze na haku nie ma 3 szt akcesoriów. Dosłownie metody rodem z PRL i SB. Dziwię sie że wszyscy tak cicho siedzą, że nikt nie protestuję...lecz znam wiele osób które zrezygnowały z pracy i z tego co wiem jest ich dużo więcej gdyz salony cierpia na brak pracowników. Czas chyba i na mnie...bo dłużej takiego traktowania nie wytrzymam:((

Pozdrawiam wszystkich kolegów po fachu PQ

PQ74

#187378  autor: Pawrzes
 29 maja 2007, 13:19
Nowa reklama jest nudna jak flaki z olejem, zdecydowanie lepiej prezentuje się kampania "Era nadaje rytm".

Pozdrawiam

#187389  autor: D@rio
 29 maja 2007, 13:55
każda kampania wizerunkowa kłamie...

Dobra firma nie potrzebuje kampanii wizerunkowych.

Obrazek

#187392  autor: D@rio
 29 maja 2007, 14:00
PQ74 pisze:Dosłownie metody rodem z PRL i SB. Dziwię sie że wszyscy tak cicho siedzą, że nikt nie protestuję...lecz znam wiele osób które zrezygnowały z pracy i z tego co wiem jest ich dużo więcej gdyz salony cierpia na brak pracowników. Czas chyba i na mnie...bo dłużej takiego traktowania nie wytrzymam:((
i ja to potwierdzam. Znam mnóstwo pracowników, z firmy którzy odeszli. Pracowali po parę lat i ...nie dali rady. Wtedy i ja jeszcze byłem "dobrym" klientem sieci Plus. A teraz są, moimi dobrymi znajomymi... - i dzięki temu mogę się dowiedzieć co nie co :-)

Przy okazji, już teraz rozumiecie dlaczego Plus uruchomił program stażowy Plus dla Najlepszych ...
patark pisze:Niestety z przykrością stwierdzam, że ta kampania jest tak samo smutna jak i oferta Plusa. Zarówno w promocji dla nowych klientów jak i w PWA telefony są w większości "zabytkowe". Mam obecnie pięć numerów w Plusie, ale powoli zaczynam uciekać, za miesiąc rezygnuję z pierwszego numeru. W sumie szkoda, ale...
nie przejmuj się, nie ma nad czym rozpaczać. Ja miałem 4 a teraz został mi 1 (do sierpnia '08). Zmień operatora na "lepszy model" ...

Obrazek

#187412  autor: PQ74
 29 maja 2007, 15:10
[email protected]ę pewnie by dali, gdyby nie te bzudrne wymagania, które nie mają najmniejszego znaczenia na wzrost sprzedaży i pewnie odeszli gdyz znają swoją wartośc i mają godności na tyle by nie pozwolić na traktowanie siebie jak przysłowiowego psa w budzie. NIe wiem czy koledzy i koleżanki zauważyli ostatnią wizualizację w Plusie, chodzi mi o bzurne wystawianie telefonów w gablotach. Telefony sie dublują, no ale taka jest instrukcja i nie można przez to wystawić innych 5-6 modeli który "gnija" w szafie. przykłady mozna by mnożyć.....

PQ74

#187417  autor: D@rio
 29 maja 2007, 15:35
PQ74, powiem tak. Różnie to bywali. Jedni zrezygnowali sami bo im się nie podobało a drudzy poprostu mieli inny wizerunek, światopogląd dot. firmy i też podziękowali za współpracę. Teraz, często pracują dla konkurencji lub zmienili branżę...
PQ74 pisze: pewnie odeszli gdyz znają swoją wartośc i mają godności na tyle by nie pozwolić na traktowanie siebie jak przysłowiowego psa w budzie.
no dokładnie, powiedziałeś to, co chciałem powiedzieć tylko bardziej szczerze i dosadnie :-)

Obrazek

#187481  autor: dechomenon
 29 maja 2007, 20:09
patark pisze:Niestety z przykrością stwierdzam, że ta kampania jest tak samo smutna jak i oferta Plusa. Zarówno w promocji dla nowych klientów jak i w PWA telefony są w większości "zabytkowe". Mam obecnie pięć numerów w Plusie, ale powoli zaczynam uciekać, za miesiąc rezygnuję z pierwszego numeru. W sumie szkoda, ale...
dlaczego są zabytkowe telefony...hmmmmmm bo trza mieć na uwadze, ze nie każdy telefon musi byc w ofercie..teraz plus poszedł na dobry układ z sagemem i z samsungiem...niestety nokia nadal wydaje sie być tym liderem, który nie spuszcza z cen!

#187485  autor: Kaczy
 29 maja 2007, 20:14
dechomenon pisze:dlaczego są zabytkowe telefony...hmmmmmm bo trza mieć na uwadze, ze nie każdy telefon musi byc w ofercie..teraz plus poszedł na dobry układ z sagemem i z samsungiem...
Sagem? No oki - może być. Ale to są modele z średniej półki.
samsungiem
Też takie modele nienajwyższych lotów. Kolorofony są dobre dla dzieci.

Ale jest masa ludzi, która szuka N73 i innych telefonów z serii N i E.
A w Plusie jest pustka.

Ja zawsze klientom mówię: "telefon to nie wszystko". Jednak efektem sprzedaży ma być zadowolenie klienta. A skoro klient nie dostaje tego telefonu, który chce to nie jest zadowolony.
dechomenon pisze:niestety nokia nadal wydaje sie być tym liderem, który nie spuszcza z cen!
Ale w innych sieciach jakoś można znaleźć te lepsze modele. Więc dlaczego Plus ma z tym problem?
Przecież nikt nie oczekuje, że N73 będzie za 1 zł. :evil:

...::: Made for loneliness :::...

#187486  autor: babeo
 29 maja 2007, 20:16
Włąśnie widziałem tą reklamę, co ojciec nie może dodzwonić się do syna i ten jedzie do szpitala, a tam widzi puste łóżko.... eee dla mnie to jakoś ... no nie wiem ... lekko nie na miejscu :?

#187487  autor: Michas
 29 maja 2007, 20:19
Takie juz bywaja reklamy... Mi tez sie to nie podoba, ale granie na uczuciach jest powszechne w marketingu.

#187490  autor: babeo
 29 maja 2007, 20:23
Poza tym sama scenariusz jakoś naciągay. Tatuś dzwonił chyba z 3 razy, a synek nie znalazł minuty, aby oddzwonić. Jednak i tak się zdziwiłem, że na końcu nie dali rekalmy e250 :wink:

#187493  autor: badenov
 29 maja 2007, 20:32
Skoro poszli na taki dobry deal z samsungiem to mogłby by sie jakieś nowsze samsungi pokazać. Osobiście czekam na z400 choć wiem doskonale, że prędko go nie bedzie a jak będzie to niedostępny dla mnie, bo w trzech niższych taryfach będzie kosztował więcej niż na allegro :)

#187496  autor: MADMAX
 29 maja 2007, 20:44
babeo pisze:Poza tym sama scenariusz jakoś naciągay. Tatuś dzwonił chyba z 3 razy, a synek nie znalazł minuty, aby oddzwonić. Jednak i tak się zdziwiłem, że na końcu nie dali rekalmy e250
Dlaczego naciągany? :)
Samo zycie niestety... Bywa i tak a przecież trzeba było całą historię upakować w tych kilkudziesięciu sekundach.
Aktor grający tatę moim zdaniem jest przekonujący w przeciwieństwie do synka, który jakby żywcem 10 minut temu ściągnięty ze sceny teatru (taki jakiś "nieprawdziwy" i nieprzekonujący gość).
Samsung zagrał średnio - mogli zareklamować, że wyświetla fotki dla kontaktu (+napis "tata" by wiadomo było cóz za facjata się pojawia) na przykład a nie sam sign "TATA" :D

Pozdrawiam