• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#186342  autor: D@rio
 25 maja 2007, 18:52
reegis pisze:D@rio, ja jestem niedoinformowany? To czemu najpierw piszesz:
dlatego, bo się dowiedziałem jakie są prawdziwe okresy rozliczeniowego tego klienta.

Z resztą - nie dogadamy. Ja powiedziałem jak to jest od strony praktycznej.

Natomiast cytująć regulamin, nie powiedziałeś niczego nowego, ponieważ ja już to wcześniej powiedziałem.
reegis pisze:Więc jeśli umowa została podpisana 12.07.2006, a okres rozliczeniowy klienta biegnie zawsze od 17., to wg. regulaminu okres wypowiedzenia pobiegnie od 17. czerwca, a numer zostanie wyłączony 16.07.2007. I ta data jest właśnie ważna - nie może ona przypaść na okres karencji.
łatwo chyba obliczyć że 30 dni wcześniej to 17.06.2007r. Wtedy można dopiero złożyć pisemne wypowiedzenie a okres wypowiedzenia biegnie dopiero od nstp. pełnego okresu rozliczeniowego tj. od 17.07.2007r. Dlatego, numer wyłączą dopiero 16.08.2007r.

Przecież to jest banalnie proste do zrozumienia :/ więc, nie wiem co Ty tu próbujesz stworzyć, nowe zasady.
reegis pisze:I ta data jest właśnie ważna - nie może ona przypaść na okres karencji.
No właśnie! Może 30 dni wcześniej. A jeśli teraz złoży wypowiedzenie to przypadnie na okres karencji...

Obrazek

#186355  autor: reegis
 25 maja 2007, 19:01
Ale D@rio, ja nie tworze nowych zasad. Ja praktykuje rozwiązania umowy od początku mojej pracy u operatora, a od 1.01.2006 roku, kiedy to zmieniły się zasady rozwiązywania umów - robię to w ten, opisany wyżej sposób. I wierz mi, że żadnemu klientowi kary umownej jeszcze nie naliczyli...

Nigdzie w RŚUT nie ma mowy o tym, że nie możesz złożyć wypowiedzenia wcześniej niż 30 dni od daty podpisania umowy. Już nie.

Czemu niby miałbym kłamać czy pisać jakieś bzdury? Proponuje nie spierać się dalej i poczekać na innego pracownika POS-u.

Mam nadzieje, że jeśli potwierdzi on moje słowa, to Ty przeprosisz mnie za to, że napisałeś, że jestem niedoinformowany.

#186357  autor: D@rio
 25 maja 2007, 19:06
reegis pisze:Nigdzie w RŚUT nie ma mowy o tym, że nie możesz złożyć wypowiedzenia wcześniej niż 30 dni od daty podpisania umowy. Już nie.
no to idąc tym tropem można wnioskować że mogę sobie złożyć kiedy chcę. Ciekawe.
reegis pisze:Mam nadzieje, że jeśli potwierdzi on moje słowa, to Ty przeprosisz mnie za to, że napisałeś, że jestem niedoinformowany.
ok.

Obrazek

#186374  autor: pyp
 25 maja 2007, 20:01
eheh... O kurcze... ja juz z tego nic nie rozumie ;-)
1. To znaczy tak ja mam okres od 9 do 8 każdego miesiąca...
2. Umowa mi się kończy (wychodzi na to) 8. sierpnia
3. To teraz kiedy mam zlozyc wymówienie (tzn. zglosic rezygnacje) 9. czerwca, czy 9. lipca ??

Pozdrawiam - pYp

#186378  autor: Sirmark
 25 maja 2007, 20:18
pyp pisze:eheh... O kurcze... ja juz z tego nic nie rozumie ;-)
1. To znaczy tak ja mam okres od 9 do 8 każdego miesiąca...
2. Umowa mi się kończy (wychodzi na to) 8. sierpnia
3. To teraz kiedy mam zlozyc wymówienie (tzn. zglosic rezygnacje) 9. czerwca, czy 9. lipca ??
jak zlozysz wypowiedzenie do 8 lipca to rozwiazanie nastapi 8 sierpnia.
zakladajac oczywiscie ze umowa konczy ci sie 8 sierpnia.

a D@rio juz wytlumaczylem, ze sie omylil, byc moze prowadzony w blad przez DOK.

P.S. pamietaj, nigdy nie wierz ludzion z BOK i DOK ;)

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#186379  autor: pyp
 25 maja 2007, 20:23
SirmarK pisze:jak zlozysz wypowiedzenie do 8 lipca to rozwiazanie nastapi 8 sierpnia.
zakladajac oczywiscie ze umowa konczy ci sie 8 sierpnia.
No to już teraz mam jasno na białym :-) i wiem na czym stoje :-) Dzieki

Pozdrawiam - pYp

#186382  autor: D@rio
 25 maja 2007, 21:01
nic z tego powoli nie rozumiem...

Obrazek

#186384  autor: Snipi
 25 maja 2007, 21:07
Dario masz jedna zasadnicza wade to nastpeny watek w ktroym sie klocisz do upadlego nie majac racji pamietaj ze nie ma czegos takiego jak monopol na racje i warto po ludzku przeprosic.

#186414  autor: D@rio
 25 maja 2007, 23:02
Snipi pisze:Dario masz jedna zasadnicza wade to nastpeny watek w ktroym sie klocisz do upadlego nie majac racji pamietaj ze nie ma czegos takiego jak monopol na racje i warto po ludzku przeprosic.
jeszcze nie mam wina czy nie mam racji czy mam. Kwestia się wyjaśnia. Natomiast, nie moja wina że operatorzy sami wprowadzają w błąd jeśli do dojdzie do tego że faktycznie mam racji. Nikt nie jest idealny i nieomylny. Plusem jest to, że chociaż dyskutujemy na argumenty, rozmawiamy kulturalnie a nie wyzywamy się. Ja mówię swoje racje, ktoś swoje i tak powinno być.
Pocieszę się tym iż stosunek postów, w których mam rację jest dużo większy niż ten, w których nie mam :-)

Obrazek

#186415  autor: Snipi
 25 maja 2007, 23:09
Oxzywisice ja szanuej Twoja wiedze po prostu mwoie ze czasem nie warto z uporem maniaka i tyle

pozdrawiam
Marcin

#186417  autor: D@rio
 25 maja 2007, 23:11
Snipi pisze:Oxzywisice ja szanuej Twoja wiedze po prostu mwoie ze czasem nie warto z uporem maniaka i tyle
Zgadzam się. Ja również szanuję Twoją konstruktywną krytykę i dziękuję za uwagi jednak wyjaśniam że czasami warto się poupierać (zwłaszcza niestety, jeśli się ma wrażenie iż ma się rację a pracownicy nie wprowadzają Cię w błąd), powalczyć chociażby dlatego, aby się czegoś więcej dowiedzieć a później być na bierząco.

Pozdrawiam.

Obrazek

#186431  autor: pyp
 26 maja 2007, 00:38
D@rio pisze:Pocieszę się tym iż stosunek postów, w których mam rację jest dużo większy niż ten, w których nie mam
TTu sie z tobą zgodze... I też że nikt jest nieomylny... Twoja wiedza jest imponujaca jezeli chodzi o telekomunikacje i mozesz sobie podyskutować... :D
D@rio pisze:Plusem jest to, że chociaż dyskutujemy na argumenty, rozmawiamy kulturalnie a nie wyzywamy się. Ja mówię swoje racje, ktoś swoje i tak powinno być.
Pamiętam jak dyskutowalismy na temat Plusa i o wojnie jaką jemu wypowiedziales (raczej caly serwis telepolis) zagiołeś mnie argumentami i musiałem się łagodnie mówiąc wycofac hehe :-) Tak trzymaj !

Pozdrawiam - pYp

#186435  autor: reegis
 26 maja 2007, 00:49
Ja tu nie mam zamiaru prowadzić z nikim wojen ani sporów. Nie po to się tu zarejestrowałem. Mam sporą wiedzą z zakresu sieci Plus i chcę się nie dzielić, pomagać. W sumie głupio trochę, że na starcie na tym forum Junior Admin, który w sygnaturce ma miano "Ekspert d/s sieci Plus" wmawia mi, że nie jestem niedoinformowany, skoro na przykładzie swojej wieloletniej pracy z Polkomtelem wiem że mam rację...

Pozdrawiam

#186439  autor: pyp
 26 maja 2007, 01:09
reegis pisze:Ja tu nie mam zamiaru prowadzić z nikim wojen ani sporów. Nie po to się tu zarejestrowałem. Mam sporą wiedzą z zakresu sieci Plus i chcę się nie dzielić, pomagać.
Ja myśle że każdy sie tu rejestruje z takim zamiarem... Po to są fora... A D@rio`a musieli gdzieś w błąd wprowadzić, bo rzadko się myli... napisał że wszystko się wyjaśnia... zobaczymy co z tej sprzeczki (ostrej wymiany argumentów) wyjdzie :-)

Pozdrawiam - pYp

#186443  autor: D@rio
 26 maja 2007, 02:08
reegis pisze: Mam sporą wiedzą z zakresu sieci Plus i chcę się nie dzielić, pomagać. W sumie głupio trochę, że na starcie na tym forum Junior Admin, który w sygnaturce ma miano "Ekspert d/s sieci Plus" wmawia mi, że nie jestem niedoinformowany, skoro na przykładzie swojej wieloletniej pracy z Polkomtelem wiem że mam rację...
ty na to patrzysz z perspektywy pracownika. A ja z perspektywy wieloletniego klienta. Widać, coś w firmie zawodzi że mamy dwa różne zdania i informacje...

Obrazek

#186447  autor: dechomenon
 26 maja 2007, 03:47
kanały informacyjne w Plusie ostatnimi czasy zawodzą...oj i to bardzo..każdy pracownik chyba wie jak to jest w APH

#186475  autor: pyp
 26 maja 2007, 10:13
D@rio pisze:ty na to patrzysz z perspektywy pracownika. A ja z perspektywy wieloletniego klienta. Widać, coś w firmie zawodzi że mamy dwa różne zdania i informacje...
Na to wychodzi... Ale nie ma co się sprzeczać i wogule. A perspektywa pracownika i klienta to są dwie rózne pozycje, wieć takie wymiany poglądów sa nieuniknione.

Pozdrawiam - pYp

#186561  autor: Prometo
 26 maja 2007, 15:21
reegis, D@rio zamiast udowadniać sobie za wszelką cenę kto ma większą wiedzę i kto ma rację do dajcie sobie po razie albo porozmawiajcie na PW ;-)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#186563  autor: pyp
 26 maja 2007, 15:30
Prometo pisze:dajcie sobie po razie albo porozmawiajcie na PW
Niec zostaną z dyskusją tutaj :-) przynajmniej jest ciekawie :D

Pozdrawiam - pYp